جام‌جم از تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گزارش می‌دهد

پایان کاغذبازی

صدور مجوزها تا همین چند سال پیش به یک پاشنه آشیل برای اقتصاد ایران تبدیل شده بود. به طوری که صاحبان سرمایه برای فعالیت اقتصادی سال‌ها معطل دریافت مجوز می‌ماندند و تا زمانی که صادر نمی‌شد حق فعالیت نداشتند اما مدتی است صدور مجوز وارد مسیر جدیدی شده و برخلاف گذشته که امضاهای طلایی رواج زیادی داشت و نتیجه آن فساد بود، آسان شده است.
کد خبر: ۱۴۲۷۴۸۸
پایان کاغذبازی

آن‌طور که رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌گوید دستگاه‌هایی که برای صدور مجوز معطل کنند بدون نظر آنها مجوز صادر خواهد شد. همچنین رویه نظارت‌ها از پیشینی به پسینی تغییر یافته و افراد با تقاضای مجوز می‌توانند فعالیت خود را کلید بزنند. در این گزارش به موضوع تسهیل صدور مجوز پرداخته‌ایم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید. 
چندی پیش وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار درخواست مجوز، در درگاه ملی مجوزها ثبت شده است که از این تعداد ۸۶۰ درخواست مجوز،صادر شده است. البته اعلام نشده از ۸۶۰مجوزی که صادر شده چه تعداد منجر به ایجاد کسب و کار جدید شده است. براساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تمام مجوزهای معطل مانده باید از درگاه ملی مجوزها به صورت خودکار صادر شود و اولین مجوزی که به این صورت صادر شد مجوز خانه مسافر بود که ۳۰آذر سال گذشته و پس از آن مجوز صیادی نیز صادر شد. درهفته جاری هم در درگاه ملی مجوزها چهار مجوز «فعالیت کانون آگهی تبلیغاتی(وزارت ارشاد)»، «فعالیت تولید انفرادی صنایع دستی(وزارت میراث فرهنگی)»، «پروانه اشتغال مشاور(سازمان نظام مهندسی کشاورزی)» و «پروانه اشتغال خدمات کشاورزی(سازمان نظام مهندسی کشاورزی)» صادر شد. بر همین اساس، سید امیر سیاح رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار کشور با موضوع گام جدید صدور خودکار مجوزهای معطل مانده  بیان کرد: این چهار مجوز، مجوزهایی هستند که اگر صادر شوند، متقاضی کمتر دچار مشکل خواهد شد.
     
انحصار تبلیغات پایان یافت
آمارها حاکی  است که برای کانون آگهی تبلیغاتی ۱۵۵نفر در نوبت بودند و وزارت ارشاد تأخیر داده بود و همه این تعداد مجوز دریافت کردند. شرکت‌های تبلیغاتی دارای یک انحصار بودند و به کسی مجوز جدید برای فعالیت نمی‌دادند. به نوعی اگر کسی قصد فعالیت در حوزه تبلیغات را داشت باید از فیلتر آنها عبور می‌کرد اما ظاهرا انحصار این افراد شکسته شده و افرادی که قبلا چنین امکانی داشتند اکنون مخالف این رویه هستند. امیر سیاح دراین باره توضیح داده آنهایی که در کسب و کار تبلیغات هستند می‌دانند که این یکی از کسب و کارهایی است که به هر کسی مجوز نمی‌دهند و هر کسی نمی‌تواند وارد این بازی شود، ۱۵۵بازیگر جدید وارد شد و ما هم آگهی دادیم و هم به دادستان محترم کل کشور و به فرمانده اماکن نیروی انتظامی نامه زدیم که شناسه یکتایی که برای این ۳۸۰۰کسب وکار صادر شده مجوز واقعی و قطعی و مورد حمایت قاطع جمهوری اسلامی است.
     
کدام دستگاه‌ها متصل نشده‌اند؟
سیاح می‌گوید: دو نوع مجوز را خیلی سخت می‌توانیم صادر کنیم، نخست مجوزی که متقاضی که آن را می‌گیرد و نیاز دارد که دائما به دستگاه ذی‌ربط مراجعه کند مانند پمپ بنزین یا داروخانه یا سردفتری و... و آن مجوزهایی را می‌توانیم صادر کنیم و بسیار کم نیاز به مراجعه به دستگاه صادرکننده مجوز  نیاز داشته باشند. مهم‌ترین دستگاهی که برای صدور مجوز به درگاه ملی مجوزها متصل نشده است قوه قضاییه و پس از آن شهرداری‌ها هستند. رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار با اشاره به صدور ۴ نوع مجوز برای ۳۸۷۲ متقاضی به صورت خودکار از سوی درگاه ملی مجوزها و به دنبال تعلل دستگاه‌ها در رسیدگی به این موارد گفت: بر اساس دستور وزیر اقتصاد هر هفته یک بار مجوزهای معطل مانده رصد و به صورت خودکار صادر می‌شود. وی درباره صدور خودکار مجوزهای دستگاه‌های متخلف و تفاوت آن با صدور مجوزهای ثبت‌محور تاکید کرد: مجوزهای خانگی، مجوزهای پروانه کسب و ۵۵ مجوز دولتی همگی ثبت محور هستند اما مجوزهای خودکاری که اکنون ۴مجوز برای ۳۸۷۲ شناسه یکتا صادر شد، مجوزهایی هستند که زمان صدورشان گذشته بود و معطل مانده بودند.
     
تعداد صدور مجوز
تاکنون حدود ۳۸۷۲ مجوز در حوزه تبلیغات۱۵۱۶ مجوز در حوزه تولید صنایع دستی و ۲۲۰۱ مجوز در حوزه اشتغال بخش کشاورزی صادر شده است. آن‌طور که وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده افرادی که دارای شناسه یکتا از سامانه صدور مجوز هستند حق فعالیت دارند و بخش خصوصی و دولتی نمی‌تواند مانع فعالیت آنها شود. 

صدور مجوز در صورت معطلی
سیدشمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس می‌گوید: متاسفانه این نگاه در سال‌های گذشته به یک رویه تبدیل شده که برخی بر این باورند اگر مردم را معطل کنند و متقاضیان بیشتر رفت و آمد داشته باشند بیشتر به مردم خدمت‌کرده‌اند. وی افزود: در تبصره۳ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار آمده؛ چنانچه هر یک از مراجع صدور مجوز در موعد مقرر در درگاه ملی مجوزهای ملی کشور پاسخ درخواست کننده مجوز را اعم از قبول یا رد اعلام نکند به منزله موافقت در نظر گرفته شده و مجوز مورد نظر از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور به طور خودکار صادر شده و در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد درواقع الان این اتفاق افتاده، تمام مسئولیت‌های حقوقی و صنفی هم که در رابطه با سایر مجوزها برای صادر کننده مجوز باز می‌شود برای اینها هم در دسترس است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها