در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وی هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی داشت و افزود: همواره تلاش دولتها این بوده که مشی این دو شهید را سرلوحه خدمت خود قرار دهند. لازم میدانیم مشی شهیدان والامقام را سرلوحه کار، تلاش، پویایی و خدمت رسانی به ملت قرار دهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: رفع تحریمهای ظالمانه و بیاثر کردن این تحریمها دو رویکردی است که دولت سیزدهم آن را در طول دو سال اخیر پیگیری کرد. رفع تحریمها در چارچوب مذاکرات غیرمستقیم و با واسطه چه از طریق اتحادیه اروپا و چه دوستان در منطقه دنبال شد و به هر دو مسیر توجه ویژه داریم. هم مذاکرات غیرمستقیم برای بازگشت همه طرفها به تعهداتشان و اجرای توافق و هم مسیر بی اثر کردن تحریمهای ظالمانه که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است.وی گفت: در بازه اخیر تفاهمی با دولت آمریکا داشتیم که از طریق دولتهای دوست، بحث مبادله زندانیان را داشته باشیم. شهروندان ایرانی که بهصورت ظالمانه عملا به گروگان گرفته شدهاند را آزاد کنیم، با نگاه انسانی به قضیه و با اهمیت برای آزادسازی زندانیان ایرانی تفاهم تبادل زندانیان را انجام دادیم و در کنار آن رفع انسداد داراییهای ایران را پیگیری کردیم. این تفاهم انجام شده و بازه زمانی چهار تا هفت هفته اعلام شده بود و در این مسیر خوشبختانه شاهد پیشرفت کار هستیم.
وی درباره توقیف و تخلیه نفت ایران گفت: در این ارتباط هم در غیاب سفیر سوئیس، کاردار این کشور را بهعنوان حافظ منافع دولت آمریکا به وزارت ر خارجه احضار و اعتراض شدید کردیم. همچنین دو یادداشت اعتراض رسمی به سفارت سوئیس دادیم و هم نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در چارچوب سازوکارهای بینالمللی اقدام رسمی انجام داد.
کنعانی تصریح کرد: دولت آمریکا باید بداند تعدی و تعرض به منافع ملت ایران بیپاسخ نخواهد ماند و این رویکرد غیرسازنده با پیامهای ارسال مبنی بر آمادگی برای گفتوگوی مستقیم سازگار نیست و اقدام کاملا غیرسازنده و حرکت در مسیر خلاف تفاهمی است که در چارچوب مبادله زندانیان صورت گرفته است.
این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: ایران به عملکرد دولت آمریکا نگاه میکند و به مواضع سیاسی و ادبیات سیاسی این کشور توجه نخواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این نشست خبری اعلام کرد: نشست وزرای خارجه هشت کشور ساحلی خلیجفارس در حاشیه نشست مجمع عمومی به ابتکار دبیرکل این سازمان برگزار خواهد شد که در چارچوب نگاه مشترکی است که در بین کشورهای منطقه شکل گرفته است.وی افزود: ایران همانگونه که قبلا اعلام کرد به ابتکار دبیرکل سازمان ملل پاسخ مثبت داده است. به موازات این رویکرد، پیشنهاد ایران تشکیل مجمع گفتوگو و همکاری با حضور هشت کشور ساحلی خلیجفارس است. این ایده را به کشورهای حوزه خلیجفارس ارائه کردیم و در دیدارهای وزیر خارجه به همتایان خود این ایده منتقل شده، البته این یک روند است و نیازمند تداوم گفتوگو.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات رفع تحریمها با طرفهای ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک که علی باقری به آن اشاره کرده بود، گفت: ما به مسیر مذاکره و دیپلماسی برای رفع تحریمها پایبند هستیم و جمهوری اسلامی ایران از فرصتهای دیپلماتیک برای رفع تحریمهای ظالمانه غفلت نخواهد کرد.
وی ادامه داد: همانطور که در اجلاس سال گذشته مجمع عمومی سازمان ملل با علاقهمندی طرفهای مقابل و اهتمام ایران برای استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیک برای بی اثرسازی تحریمها، گفتوگوهایی در حاشیه مجمع عمومی انجام شد، گفتوگوهای مستقیم با اعضای برجام و غیرمستقیم با آمریکا و اجلاس آتی مجمع عمومی سازمان ملل هم که در آخر ماه جاری برگزار میشود، فرصت مناسبی است که صحبتهای دیپلماتیک در چارچوب گفتوگوهایی که قبلا وجود داشته در حاشیه مجمع صورت بگیرد.
کنعانی عنوان کرد: اکنون نمیتوانم جزئیاتی بیش از این در اختیار شما قرار دهم. ایران از هیچ فرصت دیپلماتیک برای رفع تحریمهای ظالمانه غفلت نخواهد کرد. این کارویژه دستگاه دیپلماسی است.
کنعانی درباره روابط با بحرین با توجه به نشستی که قرار است با حضور وزرای خارجه هشت کشور ساحلی خلیجفارس در نیویورک برگزار شود گفت: روابط با بحرین در چارچوب خواست خود، مورد اهتمام و پیگیری ایران است و این مسیر را در همان سازوکار دنبال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: پیامهایی (بین ایران و بحرین) مبادله شده و گفتوگوهایی به صورت غیرمستقیم جریان دارد. برای دولت ایران این یک اصل است که روابطش را با همه کشورهای منطقه و همسایه مبتنی بر منابع مشترک، توسعه دهد اما در عین حال در چارچوب اصولی که داریم، راجع به روابط با بحرین نیز ملاحظات و انتظاراتی داریم که این ملاحظات و انتظارات در چارچوب مسیرهای دیپلماتیکی که برقرار است، منتقل و تبادل میشود و این مسیر را ادامه خواهیم داد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره آزادی چند گروگان عراقی در ایران گفت: یک اقدام تحریک آمیز برای ایجاد خلل در مناسبات دوستانه دو ملت ایران و عراق و اقدامات ایذایی برای ناامن نشان دادن مرزهای دو کشور است که خوشبختانه با هوشیاری نیروهای امنیتی ایران و عراق و درک مقامات عالیه سیاسی دو کشور این گونه اقدامات ایذایی تاثیری در مناسبات خوب دو کشور نداشته است و با اقدامات امنیتی این گروگانها آزاد شدهاند. نیروهای امنیتی در این خصوص اطلاعات کافی دارند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مناسبات ایران و مصر نیز اظهار کرد: با طرف مصری اتفاق نظر داریم که ارتباط مستقیم دیپلماتیک دو کشور برقرار است و برای گفتوگو، تبادل و ملاقات با یکدیگر با هیچ محدودیتی روبهرو نیستیم. تبادل تماس از طریق روسای دفاتر دو کشور در تهران و قاهره ادامه دارد و مانعی برای ارتقای روابط دو کشور نداریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره حقابه ایران از هیرمند اظهار کرد: هیأت فنی ایران از مرکز آبسنجی دهراود بازدید کرد و برمبنای معاهده۱۳۵۱ این بازدید انجام شده است و این را به عنوان اقدام توأم با حسن نیت از سوی مقامات سرپرستی دولت افغانستان تلقی میکنیم. این بازدیدها باید به صورت دورهای انجام شود و آبسنجی در فصول و بازه زمانی انجام و میزان آب ورودی به سدکجکی اندازهگیری شود و برمبنای آن حقابه ایران داده شود.
وی گفت: این اقدام در گام اول صورت گرفته ولی نیازمند اقدامات تکمیلی است که باید انجام شود. گفتوگوهای ما با مقامات دولت افغانستان ادامه دارد و جزو موضوعات مورد پیگیری است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم