بـه نـامه یـار حسین و به کرده جفت یـزید
همراه با كاروان حسینی در چهارمین روز محرم

بـه نـامه یـار حسین و به کرده جفت یـزید

تلاش برای تحریف واقعه

تقابل جریان حضرت اباعبدا...(ع) با جریان مستکبر منافق فقط محصور به عصر حاضر نیست، این رویه از ۱۴۰۰سال پیش آغاز شده و همچنان در شکل‌ها و انواع مختلفی ادامه داشته است. از کشتار یاران امام و بستن آب بر آنها گرفته تا امروز و تغییر شرایط کنونی اجتماعی و تعاملات بین فردی، طبیعتا این ماجرا هم رنگ و بوی مخصوص به خود را گرفته است.
تقابل جریان حضرت اباعبدا...(ع) با جریان مستکبر منافق فقط محصور به عصر حاضر نیست، این رویه از ۱۴۰۰سال پیش آغاز شده و همچنان در شکل‌ها و انواع مختلفی ادامه داشته است. از کشتار یاران امام و بستن آب بر آنها گرفته تا امروز و تغییر شرایط کنونی اجتماعی و تعاملات بین فردی، طبیعتا این ماجرا هم رنگ و بوی مخصوص به خود را گرفته است.
کد خبر: ۱۴۱۶۹۳۱
عصر حاضر را عصر سونامی اطلاعات نامیده‌اند؛ عصری که در آن شاهد ظهور پدیده رسانه‌های نوین هستیم. در این شرایط هجمه‌ای را شاهد‌یم که دنباله آن همان هجوم تاریخی است که با نوع نگاه حضرت اباعبدا...(ع) بوده و هنوز هم ادامه دارد. تفکر جریان امام شامل ویژگی‌هایی است که تناقضاتی با تفکرات امروز غربگرایانه دارد، ازجمله این‌که غربی‌ها به هیچ چیز ماورایی، اصالتی قائل نیستند و اصالت را فقط به عینیت‌های خودشان و اوهامی که بر آنها مستولی است، محدود می‌کنند. اوهامی که دائم در حال تغییر است. یعنی ارزش‌ها و نگره‌هایی که بر اساس منافع مالی خودش در حال تغییر است. یک زمانی نامش حقوق بشر است، زمانی دیگر منافع جامعه سرمایه‌داری و یک زمان هم منافع ژئوپلتیک و استراتژیک نامیده می‌شود، چون دائم در حال تغییر است و همواره برای آن قانون‌نویسی می‌کنند تا به آن اصالت دهند. بنابراین همیشه شکافی بین اصالت‌های مادی این گروه و تفکرات معنوی جریان حضرت اباعبدا...(ع) وجود دارد. مسأله دیگر به بحث منفعت‌طلبی جریان غربی اختصاص دارد. محور تفکری جریان غرب به‌عنوان پدیدآورنده شبکه‌های اجتماعی منفعت‌طلب است که از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند. با این حساب در شرایط کنونی که ضریب نفوذ این شبکه‌ها روز به روز در حال گسترش است، بنابراین ابزار بسیار مناسبی است که بتواند از آن استفاده کند تا مشی و تفکر غربی را به زعم خود به مخاطب امروزی تحمیل کند اما سؤال این است که چرا این موضوع این‌قدر حساسیت دارد؟ به این دلیل که جریان نهضت عاشورا تمام ابعاد زندگی بشری را در دل خود دارد. در این نهضت شاهد فعالیت کودکانی همچون حضرت علی‌اصغر(ع) هستید تا جوانانی همچون حضرت علی‌اکبر(ع) یا زنانی همچون حضرت زینب(س). این نهضت شامل تفکرات اجتماعی و سیاسی والایی است، بنابراین جریان مقابل سعی دارد این موارد را نشانه بگیرد و با ابزارهای خود به هرکدام از این مفاهیم بتازد.
 

سوگواری در بازار تبریز سال ۹۱ ثبت معنوی شد

محرم در بازار تبریز
از مراسم‌ عاشورایی که هرساله گردشگران مذهبی و خارجی بسیاری  را به سمت خود می‌کشاند «آیین‌های محرم در بازار تبریز» است. سابقه این عزاداری‌ها در بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان به دوران صفویه برمی‌گردد و برگزاری مراسم عزاداری در تیمچه مظفریه و بازار تبریز از ابتدای تأسیس به تاریخ ۱۳۰۵هجری قمری، مطرح بوده و تا امروز هم ادامه دارد.
 

تکیه‌بندان خراسان شمالی سال ۹۵ ثبت معنوی شد

آویز به یاد شهیدان 
تکیه‌بندان هرساله در دوم محرم‌الحرام در محل تکیه حاج عبدالرسول از روستای سرخنگ خراسان شمالی برگزار می‌شود که بنای اولیه تکیه در دوره قاجار احداث شده و در اوایل انقلاب بازسازی شده است. یکی از تزئینات جالب این تکیه، دستمال‌های آویز و رنگارنگ متعددی است که سراسر سقف آنجا را زینت می‌دهد، جلوه‌ای زیبا به تکیه می‌دهد و با انجام مراسم تکیه‌بندان رسما مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در روستا آغاز می‌شود.
 

نخل‌گردانی یزد سال ۹۰ ثبت معنوی شد

شور حماسه  
در شهرهای مختلف استان یزد مراسمی به نام نخل‌برداری برگزار می‌شود. در شهر یزد نیز نخلی بزرگ در روز عاشورا به حرکت در آمده و در خیابان‌های شهر در میان مردم و هیات‌های عزاداری و همچنین امامزاده‌ها به گردش درآورده می‌شود. در روزهای پایانی دهه اول محرم با پارچه‌های زیبا این نخل را آراسته و در روز عاشورا به حرکت درمی‌آورند. نخل نمادی از تابوت و احترام به شهدا در کربلاست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها