شاید اگر صاحب کارگاه جوراب بافی تصمیم نمیگرفت دومین کتابفروشی شهر یزد را افتتاح کند، یکی از برجستهترین نویسندگان حوزه کودک و نوجوان هرگز به دنیای ادبیات وارد نمیشد.
زندگی پرفراز و نشیب مهدی آذریزدی خود داستانی خواندنی است. پسری که از هشت سالگی در کنار پدرش کشاورزی میکرد و علی رغم اینکه او علاقهای به فرستادن فرزندش به مدرسه نداشت، پسرش دیوانه کتاب خواندن بود و این کار را بالاترین لذت خود در این دنیا میدانست.
در بیستسالگی زمانی که کارگری در کارگاه جوراببافی بود، صاحبکارش او را برای فروشندگی در کتابفروشی تازه تاسیسش مناسب دید و همین انتقال سبب تحولی عظیم در زندگی او شد. زمانی که به تهران نقل مکان کرد و در چاپخانهای مشغول به کار شد، به فکر سادهنویسی برخی کتابهای قدیمی برای کودکان افتاد.
ادبیات فارسی سرشار از آثار کلاسیک ماندگاری است که همگی شهرت جهانی دارند. اما همچون سایر آثار کلاسیک در جهان، فهم و درک آنها برای کودکان و نوجوانان سخت و گاه زیادی سنگین است.
آذر یزدی با سادهنویسی آثار ارزشمند ادبی، آنطور که مناسب کودکان باشد، خدمتی ارزشمند و ماندگار برای
این مرز و بوم انجام داده است و به همین سبب لقب «پدر ادبیات کودک و نوجوان» به راستی برازنده او است. کمتر کودک ایرانی را میتوان یافت که تجربه خواندن یا شنیدن حداقل یکی از داستانهای او را نداشته باشد.
او با خلق آثاری ارزشمند، کودکان و نوجوانان بسیاری را سرگرم و خوشحال کرد. اما خودش زندگی شادی نداشت.
در مستندی که از زندگی آذر یزدی ساخته شده است او خود را در 86 سالگی چنین توصیف میکند: «من هیچوقت از زندگی و وضعم راضی نبودم کاش آرامش و آسایش بیشتری داشتم. الان هم در این سن ندارم.»
• نویسندگی را در 35 سالگی آغاز کرد
• مجموعه هشت جلدی «قصههای خوب برای بچههای خوب» مهمترین اثر آذر یزدی است که برای نگارشش در سال 1343 از یونسکو جایزه دریافت کرد.
• از دیگر آثار مهم او دوره 10 جلدی «قصههای تازه از کتابهای کهن»، «خودآموز مقدماتی شطرنج»، «خودآموز عکاسی برای همه»، «قصههای ساده برای نوآموزان» و تصحیح مثنوی معنوی است.
• در سال ۱۳۷۹ به سبب نگاشتن داستانهای قرآنی و دینی به عنوان «خادم قرآن» شناخته شد.
• در سال ۱۳۹۲ مجموعه انیمیشنی ۲۶ قسمتی با نام «قصههای خوب، برای بچههای خوب» تولید شد که آذر یزدی در آن خود راوی داستانها است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد