راهاندازی و استخراج گسترده رمزارزها و استفاده غیرمجاز ازاین پدیده نوظهور و مشکلآفرین برای پایداری شبکه برق،طي يكي دو سال گذشته خسارات زيادي به صنعت برق كشور واردكرده كه از آن جمله ميتوان به سوختن ترانسها،پارگی سیم ها و آسیب رساندن به سایر تجهیزات برقی بر اثر افزایش ناگهانی بار شبکه اشاره كرد.
طبق اعلام وزارت نیرو،استخراج یک واحد بیتکوین به بیش از ۳۰۰ مگاوات ساعت برق نیاز داردکه این میزان بیشتر از برق مصرفی حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک شبانه روز است.همچنین یک مانیر۲ تا ۳ کیلوواتی به اندازه ۳۵ پنکه یا ۱۵ یخچال فریزر و برابر ۵ کولر آبی يا یک کولر گازی برق مصرف می کند.
بنابراین ایجاد مزرعه استخراج بیت کوین با مصرف برق زیادهمراه است.به بیان سادهتربرای تامین برق پردازنده هایی که رمرزارز دیجیتال اسخراج و از سیستمهای کامپیوتری پردازش ميشوند،نیازمند فعالیت ۲۴ ساعته است كه به خودي خود گرمای شدیدي توليد ميكندو برای خنک نگهداشتن تهویه محیط بسته،بايد شبانه روزي از کولرهای گازی استفاده كرد که این موضوع ارتباط مستقیم با روند افزایش مصرف برق دارد.
قانونگذار برای برونرفت از اين وضعيت (فعالیت غیرمجاز رمزارزها)، مبادرت به تدوین و ابلاغ شیوه نامه استخراج رمزارز با تامین برق توسط نیروگاههای تجدیدپذیر كرده که متقاضیان میتوانند با بستن قرارداد با ساتبا خرید تضمینی برق داشته باشند.
به این طریق که اگر انرژی مصرفی آنها بیشتر یا کمتر از مقدار انرژی تزریق شده نیروگاه به شبکه برق باشد باید مابهالتفات انرژی مصرفی یا تولیدی پرداخت یا دریافت شود.
قطعا این شیوه نامه اقدامی مثبت و رو به جلو در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانههای نیرو، صنعت و سرمایهگذار را درجهت حل مشکلات حوزه ماینیگها است و موجب توسعه بیشتر احداث نیروگاههای تولیدپراکنده و خورشیدی در کشور شده و در عين حال استخراج رمز ارز را به مسير قانوني آن هدايت خواهد كرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت