به گزارش جام جم آنلاین، اردوگاه تیرانا یا کمپ اشرف 3 مقر همان پناهندگانی است كه براساس اعلام وزارت كشور آلبانی توافقنامه سال 2014 را نقض كرده اند و به همین علت به حكم دادگاه ویژه مبارزه با فساد و جرایم سازمان یافته، پلیس ایالتی این كشور وارد فاز عملیاتی علیه منافقین میشود. البته بیشك نباید تاثیر مهم دیپلماسی عزتمندانه و مقتدر جمهوری اسلامی را در این رخداد نادیده گرفت.
نكته مهم اما در این واقعه، پیش بینی رفتار و واكنش گروهك ترویستی منافقین است كه در ادامه به چند احتمال پیش رو میتوان اشاره داشت.
نخست آنكه از این جماعت تروریست انتظار هر اقدامی میرود و سوابق رفتار منافقین هم مبین این موضوع است. ژوئن 2003 وقتی پلیس فرانسه مریم رجوی و 150 نفر دیگر از اعضای این گروهك را بازداشت كرد، مسعود رجوی برای تحت فشار قراردادن دولت فرانسه و افكار عمومی برای آزدای مریم رجوی، دستور خودسوزی برخی اعضای این گروهك تروریست را در اماكن عمومی و مقابل دوربینها صادر كرد. پس اینكه گروهك منافقین در آینده نزدیك دست به اقداماتی مشابه در خاك آلبانی بزند، محتمل است.
دوم اینكه این تروریستها اجاره نشین نشان داده اند اگر منافعشان از سوی حاكمیتی كه با آنها دست دوستی داده اند تضمین نشود بلافاصله علیه این دولت دست به اقدامات مسلحانه و ایجاد ناامنی خواهند زد. در ابتدای انقلاب اسلامی زمانی كه از سوی حاكمیت احساس خطر كردند، سلاح بدست گرفته و آن جنایات سنگین را به بار آوردند. مادامی كه در عراق منافعشان تضمین میشد با دیكتاتور بغداد همراه بودند اما وقتی منافعشان در خطر فرار گرفت دست به دست داعش علیه ملت عراق جنگیدند. كاری كه سالهای پیش هم انجام دادند و با همكاری بعثیها علیه كردها وارد عمل شدند. این نمونه حاكی از آن است كه احتمالا منافقین تروریست در خاك آلبانی و علیه دولت و ملت این كشور اقدام مسلحانه خواهند كرد و درصدد ایجاد ناامنی برخواهند آمد.
سوم اینكه بیشك مقامات ارشد این گروهك تروریستی برای فرار از این بحران، لابی خود را در بالاترین سطح حاكمیت آلبانی و دولتهای غربی فعال خواهند كرد تا بتوانند با فشار بر این دولت آنها را نسبت به اقدام علیه منافقین نادم كنند تا به طریقی از این باتلاق خلاصی پیدا كنند. موضع گیری سالی بریشا نخست وزیر سابق این كشور علیه پلیس آلبانی و بازتاب آن در رسانههای منافقین و... نشان از شروع فشارها سیاسی در داخل این كشور دارد و طبیعتا چه در داخل و چه در سطح بینالملل این روند با لابی گریهای فرقه رجوی ادامه خواهد یافت.
در عین حال كافیست مردم آلبانی به سابقه جنایتكارانه این گروهك در ایران نگاهی بیاندازند و درباره سرنوشت 17 هزار شهیدی كه رجوی و عوامل او برای نیل به اهداف خود آنها را مورد حذف فیزیكی قرار داده اند تامل كنند. همچنین مروری نسبت به شكنجهها و جنایاتی كه این فرقه در حق نیروهای خود انجام داده اند داشته باشند. آن زمان ارزش اقدام دولت آلبانی در حمله به مقر این تروریستها برایشان آشكار خواهد شد. مردم البانی باید بدانند كه دولتشان مسیری را آغاز كرده كه اگر حمایت و پشتوانه مردمی نداشته باشد بزودی ضربات مهلكی را از تروریستهای كمپ تیرانا خواهند خورد.
در عین حال باید تاسف خورد كه در سال 2016 دولت آلبانی با فشار رجوی به صورت یكجا پناهندگی نزدیك به 2000 نفر از اعضای این فرقه را صادر كرد. اگر در همان زمان پذیرش پناهنگی به صورت تك تك با نظر گرفتن خواسته این 2000 نفر انجام میشد بخش قابل توجهی از آنها بلافاصله خواستار خلاصی از بند این گروهك بودند. البته شاید هنوز برای این اقدام دیر نشده باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد