ممکن است در وهله اول با خود فکر کنید که مگر کارگاه آموزشی نیز تعریف خاصی دارد؟! کارگاه آموزشی است دیگر! اما صبر کنید؛ آیا تفاوت بین دوره آموزشی و کارگاه آموزشی را میدانید؟ انواع کارگاه آموزشی چه هستند؟ در حال حاضر کدام نوع کارگاه آموزشی پاسخدهی بهتری دارد؟ در این مقاله بهتمامی این سؤالات پاسخ داده و بهترین نوع کارگاه آموزشی حال حاضر را معرفی میکنیم.
کارگاه آموزشی چیست؟
کارگاه آموزشی به معنای یک برنامه مشخص و فشرده آموزشی است که در بازه زمانی معین شده، به آموزش یکسری تخصص و مهارتها میپردازد. تعداد افراد حاضر در یک کارگاه آموزشی معمولاً کم و محدود بوده و بهصورت تخصصی روی یک موضوع مانور میدهند.
بگذارید عبارت سخت و رسمی بالا را به زبان سادهتر برایتان بازگو کنیم؛ کارگاه آموزشی فضایی است که افراد به دنبال یادگیری مهارت و تخصصی هستند که در زمانی نسبتاً کوتاه و بهصورت فشرده به آنها آموزش داده شود. عموم افرادی که در کارگاههای آموزشی شرکت میکنند با رغبت و علاقه به مباحث گوش میسپارند؛ تعداد آنها محدود بوده و همین مورد موجب افزایش راندمان و بازدهی یادگیری افراد در کارگاههای آموزشی میشود؛ بنابراین اگر به دنبال آموزش مبحثی بهصورت تخصصی، دراسرعوقت و فشرده و با راندمان یادگیری بالا هستید، روی کارگاههای آموزشی مربوطه به مبحث موردنظرتان حساب باز کنید.
مزایا و معایب کارگاه آموزشی نسبت به کلاسهای دانشگاه و مدرسه
ممکن است برخی از افراد با خود بگویند که آیا شرکت در کلاسهای آکادمیک و کلاسیک دانشگاهها و مدارس بهتر از کارگاههای آموزشی نیست؟ در این بخش از مقاله به بررسی معایب و مزایای کارگاه آموزشی نسبت به کلاسهای دانشگاه و مدرسه پرداخته و انتخاب و قضاوت نهایی را به عهده خود شما خواهیم گذاشت.
از جمله معایب کارگاه آموزشی نسبت به کلاسهای آکادمیک و کلاسیک دانشگاه و مدرسه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه بالایی دارند
کارگاههای آموزشی به دلیل اینکه روی یک موضوع بهصورت تخصصی کار میکنند، کارایی و بازدهی بهتری دارند؛ به همین دلیل است که معمولاً هزینه بالاتری نسبت به کلاسهای دانشگاه و مدرسه دارند.
کوتاهمدت هستند
اصولاً طول دورههای کارگاه آموزشی نسبت به طول کلاسهای آکادمیک و کلاسیک دانشگاه و مدارس کوتاهتر بوده و زودتر تمام میشوند. ممکن است که یک کارگاه آموزشی آنقدر فشرده برگزار شود که افراد بهدرستی متوجه مطالب نشده و نتوانند نسبت به رفع اشکالات خود بهواسطه مضیقه زمان اقدام کنند؛ البته لازم به ذکر است که این مشکل قابلحل بوده و افراد میتوانند با بررسی زمان و محدودیتهای خود کارگاهی را انتخاب کنند که از نظر فشردگی و آموزش مطالب، قالبی مناسب داشته باشد.
حال که با معایب کارگاهها نسبت به کلاسهای دانشگاه و مدارس آشنا شدید، به سراغ مزایای آنها خواهیم رفت. بدون شک تصمیمگیری درباره یک موضوع بدون آگاهی کامل به جنبههای مثبت و منفی آن میسر نیست. از جمله مزایای کارگاههای آموزشی نسبت به کلاسهای دانشگاه و مدرسه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارگاه آموزشی تخصصیتر است
بسیاری از ما در کلاسهای مدرسه و دانشگاه با یک موضوع آشنا شده و به علت سرفصلهای درسی، مضیقه وقت و... بهصورت بسیار گذرا در مورد آن آموزش میبینیم؛ برای مثال ممکن است که در یک کلاس، در مورد برنامههای ادیت ویدئو صحبت شود؛ اما به علت مضیقه وقت، نتوانند هر کدام از این ابزارها و برنامهها را بهصورت جداگانه و به طور کامل آموزش دهند؛ بنابراین افراد با شرکت در کارگاهها آن تخصص را به دست خواهند آورد.
تعداد افراد کم و محدود است
درست است که کمبودن تعداد افراد در کلاس، ملاک اصلی بالارفتن بازدهی یادگیری افراد نیست؛ اما نمیتوان از میزان تأثیر آن چشمپوشی کرد. در کارگاههای آموزشی تعداد افراد کمتر بوده و استاد و متخصص آن کلاس میتواند زمان بیشتری را صرف هر فرد برای رفع اشکالهای او کند.
امکان انتخاب استاد کارگاه آموزشی
در اکثر مواقع دست افراد برای انتخاب استاد و متخصص کارگاههای آموزشی باز است؛ اصولاً کارگاههای آموزشی در بازههای زمانی متفاوت و توسط افراد مختلف ارائه میشوند. همین موضوع موجب میشود که افراد بعد از تحقیقات لازم بتوانند بهترین استاد و بهترین زمان ممکن را برای شرکت در کارگاه آموزشی مدنظر خود بیابند.
کارگاه آموزشی آنلاین چیست؟
کارگاه آموزشی آنلاین یکی از انواع کارگاههای آموزشی هستند که بهجای حضور فیزیکی افراد و جمعشدن آنها در یک مکان، بهصورت غیرفیزیکی و آنلاین و در بستر فضای مجازی دور هم جمع میشوند. اهداف و قالب کاری این کارگاهها کاملاً مشابه کارگاههای آموزشی حضوری بوده ولی در زمینههای دیگر چند تفاوت اساسی دارند؛ از جمله تفاوتهای کارگاههای آموزشی آنلاین با کارگاههای حضوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در دوران همهگیری بیماری کووید – 19، برگزاری کلاسهای آنلاین رونق بسیار زیادی نهتنها در ایران، بلکه در همه جهان پیدا کرد؛ حتی بعد از خروج از این همهگیری نیز کارگاههای آنلاین به شکلهای مختلف برگزار میشد.
مزیتهای کارگاه آموزشی آنلاین چیست؟
از جمله مزیتهای کارگاه آموزشی آنلاین نسبت به کارگاه حضوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بنابراین، اگر قصد دارید کارگاهی را برگزار کنید که بتوانید از سراسر ایران افراد را بپذیرید، بهترین گزینه کارگاههای آنلاین هستند. خوشبختانه فرهنگ شرکت در این کارگاهها بهخوبی در کشورمان جاافتاده و افراد در هر بازه زمانی نسبت به شرکت در آن از خود تمایل نشان دادهاند.
بهترین بسترهای برگزاری کلاسهای آنلاین کداماند؟
آشنایی با کارگاه آموزشی آنلاین
کارگاههای آموزشی آنلاین در حال حاضر یکی از رایجترین نوع کارگاههای آموزشی هستند. مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) یکی از مراجع پیشرو در زمینه برگزاری انواع کارگاههای آموزشی آنلاین در حوزههای مختلف بوده که به کمک اساتید مجرب خود، کارنامهای درخشان را رقم زده است. دانشجویان، اساتید و سازمانهای آموزشی با ثبت درخواستهای خود مبنی بر برگزاری دورههای آموزشی آنلاین یا حضوری در زمینههای مختلف، میتوانند با هزینهای مناسب و مقرون به صرفه در آنها شرکت کنند.
از جمله کارگاههای آموزشی کاربردی و آنلاین این مرکز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارگاههای آموزشی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی به این موارد محدود نبوده و دورههای متعدد و در زمینههای مختلف در دست برگزاری است؛ شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت sid.ir/workshop مراجعه کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت