به گزارش جام جم آنلاین، با پایان فصل، ساپینتو سرمربی پرتغالی استقلال پس از جنجال های بسیار سرانجام از این تیم جدا شد و سر از قبرس درآورد. با خالی شدن نیمکت استقلال گزینه های بسیاری برای هدایت این تیم معرفی شدند؛ اما مسئولین این تیم خبر از بکار گیری سرمربی خارجی دادند.
به گفته حجت کریمی، سرپرست استقلال مذاکرات جدی با دو گزینه خارجی آغاز شده است و با اعلام باشگاه استقلال، خوان رومن لوپز کارو یکی از گزینه های اصلی برای جانشینی ریکاردو ساپینتو محسوب می شود؛ همچنین گفته می شود او به منظور بازدید از امکانات باشگاه و مذاکره با مدیران راهی تهران خواهد شد.
لوپز در لبریخا یکی از دهستانهای سِویا متولد شد. او خیلی زود فوتبال را کنار گذاشت و قبل از اینکه به ۳۰ سالگی برسد به زادگاهش بازگشت تا هدایت یکی از تیم های نه چندان مطرح را برعهده بگیرد و در ادامه سرمربی تیم دوم رئال مایورکا شد و کارنامه خوبی از خود در این تیم بر جای گذاشت و در اواخر فصل ۲۰۰۰ با برکناری سرمربی تیم اول باشگاه، برای چند مسابقه جانشین وی شد.
چند ماه بعد لوپز سرمربی تیم ذخیره رئال مادرید شد. حضور او در این تیم پنج سال طول کشید و پس از اینکه واندرلی لوکزامبورگو به دستور فلورنتینو پرز، رئیس باشگاه رئال از سمتش برکنار شد، هدایت کهکشانی های مادرید را لوپس برعهده گرفت؛ تیمی که در آن ستاره هایی همچون زین الدین زیدان، دیوید بکام، رونالدو، رائول گونزالس، روبرتو کارلوس و لوئیس فیگو بازی اما ناکامی های متوالی باعث شد تا حضور او در بزرگ ترین باشگاه جهان فقط پنج ماه طول بکشد.
ریسینگ سانتاندر مقصد بعدی لوپز بود؛ تیمی که شرایط خوبی در اسپانیا نداشت. او در این تیم نیز چندان دوام نیاورد و پس از باخت به والنسیا، شبانه حکم اخراجش صادر شد. لوپز چند ماه بعد پس از اخراج هریستو استویچکوف از سلتاویگو، جانشین او شد.
در سلتاویگو هم شرایط چندان مطابق میل لوپز پیش نرفت و در حالی که این تیم با سه شکست پیاپی در رتبه هشتم جدول قرار داشت، حکم اخراج مرد اسپانیایی صادر شد تا برای سومین بار پیاپی از سوی مدیران باشگاهی برکنار شود.
مقصد بعدی لوپز، تیم ملی زیر ۲۱ ساله های اسپانیا بود. در ژوئن ۲۰۱۰، لوپز برای اولین بار با قراردادی سه ساله به مبلغ ۳.۵ میلیون یورو به باشگاه واسلویی رفت و بهترین مربی تاریخ این باشگاه شد. او سپس جانشین فرانک ریکارد در تیم ملی عربستان شد اما پس از نمایش نا امیدکننده با این تیم در جام خلیج فارس، اتفاق همیشگی رقم خورد؛ و اخراج شد.
او در ادامه به عمان رفت و با این کشور مقابل تیم ملی ایران نیز قرار گرفت. لوپز در ادامه ماجراجویی هایش به شرق آسیا رفت اما با حضور در دو تیم چینی هم نتوانست به یک جام قهرمانی دست پیدا کند. باشگاه فوتبال شنژن آخرین تیم لوپز بود؛ تیمی که تنها ۱۲ بازی هدایت آن را بر عهده داشت و یک بار دیگر برکنار شد.
به این ترتیب می توان گفت لوپس در 28 سال مربیگری خود تنها دو عنوان قهرمانی را تجربه کرده است و باید دید مذاکراتش با باشگاه استقلال به کجا کشیده خواهد شد.
اما در ادامه نگاهی داشته باشیم به سوابق جواد نکونام، وی با حضور در ۱۵۱ بازی ملی، رکورد دار بیش ترین بازی ملی و بیشترین کاپیتانی در تیم ملی فوتبال ایران است. همچنین او در زمان بازی سابقه حضور تیم های پاس تهران، اوساسونا اسپانیا، استقلال ایران، الوحده امارات، الشارجه امارات، الکویت کویت، سایپا تهران و العربی قطر را در کارنامه خود دارد و در هر یک از این تیم ها عملکرد خوبی از خود به نمایش گذشته است. نکونام پس از پایان دوران بازی، وارد عرصه مربیگری شد.
او نخستین تجربهٔ سرمربی بودن را در باشگاه فوتبال خونه به خونه شهرستان بابل در سال ۱۳۹۶ کسب کرد. نکونام در حالی که نتایج قابل قبولی در این تیم بدست آورده بود، با اولین شکست در لیگ آزادگان، پس از برگزاری جلساتی با مدیران باشگاه و ترک تمرینات، از مقام خود استعفا کرد.
نکونام در نیم فصل دوم همان سال به باشگاه فوتبال نساجی مازندران رفت. پیش از آن داوود مهابادی سرمربی نساجی مازندران بود و این تیم با کسب ۴۱ امتیاز در جایگاه پنجم جدول لیگ دسته اول قرار داشت؛ به این ترتیب پس از مهابادی هدایت این تیم به نکونام سپرده شد. در آن فصل نکونام با سرمربیگری تیم نساجی موفق شد این تیم را به لیگ برتر برساند؛ که با صعود نساجی به لیگ برتر در فصل ۱۳۹۷ جواد نکونام با ۳۷ سال سن، رکورد دار جوان ترین سرمربی لیگ فوتبال ایران را از آن خود کرد.
او پس از پایان کارش در نساجی با امضای قراردادی به تیم فولاد خوزستان پیوست. نکونام در فولاد نیز عملکرد درخشانی از خود به نمایش گذاشت؛ او با فولاد در فصل ۹۸–۹۹ با ۱۴ برد، ۹ مساوی و ۷ باخت با ۵۱ امتیاز در رده سوم جدول لیگ برتر خلیج فارس قرار گرفت. همچنین وی با این تیم توانست در جام حذفی در فصل ۱۴۰۰–۱۳۹۹ در فینال با غلبه ۴ بر ۲ در ضربات پنالتی مقابل استقلال قهرمان این مسابقات شود؛ اما بعد از جام حذفی از تیم فولاد خوزستان جدا شد. پس از نکونام عبدالله ویسی جایگزین او در این تیم شد اما به دلیل ناکامی از این تیم کنار گذاشته شد و بار دیگر سکان هدایت فولاد به نکونام سپرده شد. در ادامه فعالیت های جواد در فولاد، او موفق شد با شکست تیم پرسپولیس در سال ۱۴۰۰ به قهرمانی در سوپر جام ایران دست پیدا کند. به این ترتیب او با یک قهرمانی جام حذفی و یک قهرمانی سوپرجام در فولاد خوزستان و همچنین یک نایب قهرمانی در لیگ آزادگان و صعود به لیگ برتر با تیم نساجی کارنامه خوبی را در دوران مربیگری خود به ثبت رسانده است.
با این وجود حال باید دید که تیم استقلال با توجه به تجربه ی ناموفق فصل گذشته با ساپینتو، چه کسی را برای نیمکت خود انتخاب می کند؟
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد