آزمون یوس
آزمونی که برای داوطلبان مقاطع تحصیلی کارشناسی و دکترای پزشکی و دندانپزشکی در کشور ترکیه برگزار میگردد تحت عنوان آزمون یوس شناخته میشود. این آزمون زیر نظر سازمان سنجش کشور ترکیه برگزار خواهد شد. در صورتی که واجد شرایط ثبت نام در این آزمون باشید میتوانید پس از احراز هویت و پرداخت هزینههای لازم بهواسطه دانشگاه نامنویسی خود را انجام دهید. پس از انجام فرآیند ثبت نام میتوانید در زمانهای مشخص شده در این آزمون شرکت نمایید. تمامی داوطلبانی که در کشور ترکیه اقدام به تحصیل میکنند برای پذیرش در دانشگاههای این کشور باید در این آزمون شرکت نمایند. به بیان دیگر یکی از معیارها و گزینههای پذیرش دانشگاههای ترکیه شرکت در آزمون یوس است.
آزمون یوس ترکیه چیست؟
آزمون یوس در واقع یک آزمون ورودی برای تحصیل درترکیه است ، این آزمون برای دانشجویان خارجی می باشد.. در رابطه با موارد موجود در این آزمون باید توجه داشته باشید که آزمون یوس در دو بخش سؤالات هوش و ریاضی و سؤالات ترکی برگزار میشود. نکته دیگری که در رابطه با این آزمون وجود دارد، بودجهبندی سؤالات است که میتواند براساس هر دانشگاه متفاوت و متغیر باشد.
در حقیقت دانشگاههای دولتی این کشور برای ارزیابی سنجش داوطلبان مقیم کشورهای دیگر اقدام به برگزاری این آزمون میکنند. این آزمون میتواند به عنوان یک فیلتر برای متقاضیان واجد شرایط باشد. در صورتی که دانشجویان نمره قابل قبولی را کسب نمایند میتوانند در دانشگاه مربوطه ثبت نام خود را به انجام برسانند. این آزمون برای دورههای کارشناسی و دکترا در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی برگزار میشود.
دانشگاههای کشور ترکیه برای افزایش رفاه داوطلبین و متقاضیان و به منظور تسریع روند پذیرش مدارکی که در آزمون یوس در دانشگاههای دیگر اخذ شده را نیز میپذیرند. یکی از مهمترین و ضروریترین الزامات برای قبولی در دانشگاههای کشور ترکیه شرکت در این آزمون و کسب نمره قبولی در آن است؛ اما برای تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور مانند کانادا و استرالیا باید داوطلب اقدام به ارائه مدرک زبان آیلتس یا تافل نمایند.
شرایط لازم برای شرکت در آزمون یوس
یکی از مهمترین سؤالاتی که همواره بهواسطه متقاضی مطرح میشود، شرایط لازم برای شرکت در آزمون یوس است. تنها متقاضیانی میتوانند در این آزمون شرکت نمایند که از شرایط لازم در این آزمون برخوردار باشند. همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم این آزمون برای متقاضیانی که در کشور ترکیه زندگی نمیکنند در نظر گرفته شده است.
اولین شرط شرکت در این آزمون این است که تبعه کشور ترکیه نباشید. از دومین شروط که به عنوان یکی از شرطهای اساسی و اصلی شرکت در آزمون یوس شناخته میشود داشتن دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی است یا اینکه دانشآموز در سال چهارم دبیرستان یا به عبارتی پیش دانشگاهی مشغول به تحصیل باشد. بهدلیل اینکه نظام آموزشی کشور ترکیه شباهت بسیار زیادی به کشور ایران دارد باید پیش از شرکت در این آزمون مدرک پیش دانشگاهی خود را اخذ نمایید.
برای شرکت در این آزمون نیازی به تسلط و مهارت کاملی به زبان ترکی نخواهد بود. در واقع امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در کشور ترکیه وجود دارد و میتوانید با شرکت در آزمون آیلتس یا تافل و کسب مهارت در زبان انگلیسی در دانشگاههای کشور ترکیه پذیرش شوید.
آزمون یوس برای چه رشته هایی است؟
داوطلبین میتوانند در رشتههای مختلف در دانشگاههای ترکیه در این آزمون شرکت نمایند؛ اما اگر متقاضی قصد ادامه تحصیل در رشته خلبانی را داشته باشد نیازی به شرکت در این آزمون نخواهد داشت. متقاضیان و داوطلبان ایرانی در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری در این آزمون شرکت میکنند. تحصیل در رشته خلبانی در دانشگاههای کشور ترکیه تنها برای شهروندان این کشور امکانپذیر خواهد بود.
در صورتی که قصد ادامه تحصیل در رشته خلبانی را دارید میتوانید به جای شرکت در دانشگاههای این کشور در مدرسه خلبانی ثبت نام نمایید. همانطور که اشاره شد جهت قبولی در رشتههای دندانپزشکی و داروسازی نتیجه این آزمون میتواند در روند پذیرش و ثبت نام در دانشگاه بسیار تأثیرگذار باشد.
در این آزمون حداقل باید نمره قابل قبول ۹۰ را کسب کنید و به همین دلیل معمولاً قبولی در این آزمون به سبب کسب نمره بالا کمی دشوار خواهد بود؛ بهطوری که حتی یک تست نیز میتواند نتیجه آزمون را تا حد زیادی تغییر دهد. در هنگام شرکت در آزمون پیشنهاد میشود تا مهارت خود را برای انجام تست زنی بالا ببرید.
هزینه های شرکت در آزمون یوس
برای شرکت در آزمون یوس باید هزینههایی را بابت ثبت نام پرداخت نمایید. متوسط هزینه این آزمون برای متقاضیان ایرانی ۸۰۰ لیر در نظر گرفته شده است. این مبلغ بهصورت اینترنتی پرداخت خواهد شد. در واقع امکان پرداخت هزینه آزمون یوس بهواسطه پی پال وجود واهد داشت. در کشور ایران به منظور تسهیل در ثبت نام آزمون یوس شرکتهایی وجود دارند که اقدام به ثبت نام متقاضیان در این آزمون میکنند؛ چراکه معمولاً داوطلبان و متقاضیان برای جابهجایی هزینه آزمون با مشکلاتی روبهرو میشوند.
نکته دیگری که در رابطه با هزینه این آزمون وجود دارد این است که مبلغ و هزینه آزمون یوس باتوجه به هر دانشگاه میتواند متفاوت باشد و به همین دلیل باید پیش از ثبت نام اطلاعات مناسبی را در رابطه با هزینه شرکت در آزمون یوس به دست آورید.
زمان برگزاری آزمون یوس در سال ۲۰۲۳
پس از اینکه اطلاعات مناسبی را در رابطه با آزمون یوس به دست آوردهاید و فرآیند ثبت نام را انجام دادهاید، نیاز است تا در رابطه با زمان آزمون نیز اطلاعات موثقی را کسب نمایید. این آزمون در دانشگاههای کشور ترکیه بهصورت متمرکز و در یک تاریخ مشخص برگزار نخواهد شد. به همین دلیل نیاز است پیوسته در پی کسب اطلاعات مناسبی از زمان برگزاری آزمون یوس باشید.
تخمین زده میشود که آزمون یوس در سال ۲۰۲۳ در اواخر ماه می و در اوایل ماه جون برگزار شود. برای شرکت در این آزمون نیازمند برخورداری از برخی از شروط خواهید بود. به عنوان مثال دو شرطی که برای این آزمون ضروری و الزامی هستند، تبعه خارجی بودن و اخذ تابعیت کشور ترکیه است.
برگزاری آنلاین آزمون یوس
در چندین سال گذشته بهدلیل افزایش و شیوع بیماری کرونا برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزشی اقدام به برگزاری این آزمون بهصورت آنلاین کردهاند؛ اما پس از فروکش شدن این بیماری همچنان آزمون یوس طبق روند سابق بهصورت حضوری برگزار میشود. در صورتی کنترل شدن بیماری کرونا این آزمون نیز بهصورت حضوری برگزار خواهد شد.
چگونگی شرکت در آزمون یوس
ثبت نام در آزمون یوس معمولاً در ماههای دسامبر و می انجام میشود. نحوه ثبت نام در آزمون بهواسطه وب سایت دانشگاههای مربوط صورت میپذیرد. متقاضیان و دانشجویانی که قصد دارند تا در این آزمون شرکت کنند باید به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود رجوع نمایند و پس از پر کردن و تکمیل نمودن فرمهای ثبت نام به برخی از نکات مهم نیز توجه داشته باشند.
به عنوان مثال باید اطلاعات هویتی متقاضی بدون تغییر و بدون افزودن هیچگونه علائم اختصاری وارد شوند؛ همچنین نیاز است که به فرم پیوست عکس گذرنامه الصاق گردد. عکسی که در گذرنامه مورد استفاده قرار میگیرد باید مربوط به سه ماه گذشته باشد. در صورتی که اطلاعات اشتباه وارد شوند مسئولیت آن برعهده داوطلب یا متقاضی است.
مهم ترین مدارک برای ثبت نام در آزمون یوس
همواره یکی از سؤالاتی که ذهن بسیاری از داوطلبین و متقاضیان را به خود مشغول میکند، مدارک لازم و ضروری برای ثبت نام در این آزمون هستند. برای ثبت نام در آزمون یوس میبایست برخی از مدارک را به همراه داشته باشید که از مهمترین آنها میتوان به فرم ثبت نام و عکس پاسپورت اشاره کرد. توجه نمایید که معمولاً مدارک درخواستی برای ثبت نام در این آزمون برای هر دانشگاهی متفاوت خواهند بود.
از مدارک لازم و ضروری که معمولاً بهصورت مدارک مشترک بین دانشگاههای مختلف شناخته میشوند میتوان به دیپلم دبیرستان یا مدرک معادل آن اشاره کرد. این مدرک باید به ترجمه ترکی و انگلیسی رسمی باشد که بهواسطه دفتر اسناد رسمی کشور ترکیه به تأیید رسیده است. ارائه فتوکپی صفحه اول شناسنامه یا پاسپورت متقاضی و داوطلب و ترجمه آن به دو زبان ترکی و انگلیسی نیز از مدارک مهم به شمار میآید. برای ثبت نام در آزمون یوس باید برای پرداخت هزینههای ورودی نیز اقدام کنید.
کلام پایانی
بهدلیل نزدیکی کشور ترکیه و ایران، این کشور به عنوان یکی از مقاصد تحصیلی ایرانیان شناخته میشود. بسیاری از ایرانیان بهدلیل مقرونبهصرفه بودن هزینههای تحصیل در این کشور و همچنین کیفیت جهانی و تراز بالای دانشگاههای ترکیه که اقدام به ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مینمایند، در صدد ثبت نام و پذیرش در این دانشگاهها هستند. در صورتی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاههای ترکیه را دارید باید در آزمون یوس شرکت کنید. این آزمون در بخشهای مختلفی مانند ریاضیات و هندسه برگزار میشود و هدف آن سنجش توانایی تفکر تحلیلی داوطلب است و متقاضی باید در زمانی کوتاه راه حلی مناسب را برای حل مسائل بیابد. به این دلیل که قبولی در این آزمون نیازمند کسب نمره بالایی بوده، آن را آزمونهای دشوار میدانند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت