گفت وگوی «جام جم» با عدنان منصور، وزیرخارجه اسبق لبنان:

بازگشت سوریه به جمع بازیگران عربی

بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه عرب درباره سوریه

شورای وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در پایان نشست خود در قاهره با صدور بیانیه‌ای رسما ازسرگیری مشارکت دولت سوریه در نشست‌های این اتحادیه را از امروز (یکشنبه) اعلام کرد.
کد خبر: ۱۴۰۷۰۳۸

به گزارش جام جم آنلاین، در این بیانیه آمده است: شورای اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه تصمیم شماره «۸۹۱۴» را تایید و موافقت کرد که شرکت هیات‌های دولت سوریه در جلسات اتحادیه عرب و تمامی سازمان‌ها و نهادهای وابسته به آن از امروز ازسرگرفته شود.

در این نشست از «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب درخواست شده که اجرای آنچه در این تصمیم آمده را پیگیری کرده و درباره تحولات آن به شورای وزیران خارجه این اتحادیه اطلاع رسانی کند.

برپایه این گزارش، شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب همچنین بر تعهد خود به حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی و ثبات سوریه بر اساس منشور اتحادیه عرب و اصول آن تاکید کرده است.

حاضران در این نشست همچنین بر اهمیت تداوم و تشدید تلاش‌های اعراب برای کمک به سوریه در راستای خروج آن از بحران و کاهش درد و رنج ملت این کشور تاکید کردند.

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در ادامه برای پیگیری اجرای خروجی‌های نشست امان (پایتخت اردن) درباره سوریه و ادامه گفت‌وگو با دولت سوریه برای دستیابی به یک راه حل همه‌جانبه، کمیته‌ای متشکل از مصر، دبیرکل اتحادیه عرب، اردن، عربستان سعودی، عراق و لبنان را تشکیل دادند.

پیش از این نیز سخنگوی اتحادیه عرب اعلام کرد که اتحادیه عرب طرح بازگشت سوریه به این اتحادیه را تایید کرد.

پیشتر «جمال رشدی» ‌ سخنگوی اتحادیه عرب نیز گفته بود که وزرای خارجه این اتحادیه درباره لغو تعلیق عضویت دمشق تصمیم گیری خواهند کرد.

وی همچنین گفته بود که در این نشست نتایج نشست‌های وزیران خارجه کشورهای عربی که در عربستان و اردن برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب برگزار شد و دعوت از دمشق برای نشست بعدی سران اتحادیه عرب در ریاض مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وزرای خارجه اردن، عربستان، عراق، مصر و سوریه هفته گذشته نشستی مشورتی برگزار کردند تا راه‌های بازگشت آوارگان سوری از کشورهای همسایه و توسعه سیطره دولت سوریه بر تمام سرزمین‌های خود و حل و فصل مساله قاچاق مواد مخدر را بررسی کنند.

این نشست پس از نشست دیگری که وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در اواسط آوریل گذشته برای بحث در مورد بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در عربستان برگزار کردند و در آن وزرای خارجه مصر، عراق و اردن نیز شرکت داشتند، برگزار شد.

اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورده و تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.

از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز و به جنگ بین المللی تبدیل شد و با کمک جبهه غربی – عربی – صهیونیستی، گروه های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبوده‌اند و همواره در نگرانی به سر برده‌اند.

هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی توانستند بسیاری از گروه‌های تروریستی همچون داعش را شکست دهند، ولی حضور تروریست‌های مورد حمایت آمریکا در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک این کشور برای سوری‌ها را فراهم نکرده و اقدامات بی‌شمار تروریست‌های آمریکایی و مزدوران تحت امرشان هنوز کام مردم سوریه را تلخ نگاه داشته است.

در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارت‌های زیادی به بار آورد، باب کمک‌های برخی کشورهای جهان به سوریه باز شده است.

از این تاریخ چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کرده‌اند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها