سیل اخیر به طور مستقیم ، زندگی حدود 390 هزار نفر از هموطنان را در استان سیستان و بلوچستان تحت تاثیر قرار داده است و در حال حاضر با بازسازی شبکه های آسیب دیده
کد خبر: ۱۳۹۹۶۱
، تامین و توزیع آب آشامیدنی سالم برای ساکنان 559 روستا از طریق لوله کشی امکان پذیر شده است.
کار تامین آب آشامیدنی 160 هزار نفر از هموطنان سیل زده همچنان به وسیله تانکرهای سیار حمل آب صورت می گیرد. محلول کلر برای استفاده هموطنان که به هر دلیل امکان استفاده از آبهای لوله کشی یا توزیع شده به وسیله تانکر را ندارند به اندازه کافی و به صورت رایگان توزیع می شود.
با وجود این ، نماینده مردم زاهدان در مجلس با ابراز نگرانی از خطر شیوع بیماری های روده ای ، کمبود پزشک و آمبولانس و نبود تعداد کافی توالت بهداشتی در روستاهای مناطق سیل زده می گوید: 50 درصد روستاهای این مناطق به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.
حسینعلی شهریاری می افزاید: از زمان وقوع سیل و طوفان در جنوب شرق کشور اقداماتی برای جلوگیری از شیوع بیماری های واگیردار و ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در منطقه انجام شده است و وضعیت بهداشتی شهرها بخصوص شهرهای سرباز، سراوان و کنارک در استان سیستان و بلوچستان رو به بهبود است ، اما روستاهای منطقه با مشکلات بهداشتی زیادی مواجه هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه می کند: میزان بروز مالاریا نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نشان نمی دهد و فقط یک مورد شبه وبا (التور) که از پاکستان آمده بود در این منطقه شناسایی شده است ؛ اما به علت کمبود آب آشامیدنی سالم ، خطر اپیدمی بیماری های روده ای در منطقه وجود دارد.
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی معتقد است: به طور کلی زیر ساخت آبرسانی در استان سیستان و بلوچستان از قبل از زمان وقوع سیل بسیار ضعیف و در رتبه آخر کشور قرار دارد. به همین علت در گذشته نیز در بسیاری از مناطق روستایی به علت خشکسالی و نبود آب سالم ، آب آشامیدنی با تانکر منتقل می شد.
شهریاری می افزاید: با وجود سیل اخیر، اکنون مردم بخصوص در روستاها ممکن است از آبهای راکد و برکه های ایجاد شده برای آشامیدن استفاده کنند و این مساله خطر بروز و شیوع بیماری های روده ای را به وجود آورده است ؛ البته اکنون آب آشامیدنی روزانه با 60تانکر به این مناطق منتقل می شود اما این میزان کافی نیست و دست کم باید دو برابر شود.
او می افزاید: علاوه بر آن مشکل کمبود توالت بهداشتی در این منطقه که از گذشته وجود داشته است اکنون بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می کند و حداقل به 100 هزار چشمه توالت بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان نیاز است.
شهریاری هشدار می دهد: وضعیت بهداشتی منطقه نگران کننده است و اگر مسوولان بهداشتی کشور به موقع خدمات لازم را به منطقه نرسانند باید منتظر اپیدمی بیماری های روده ای در منطقه باشیم.