معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی ؛

تخصیص ۴۷ میلیارد تومان اعتبار سفر دولت به روستاهای استان

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی ؛

نوسازی ۵۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان

اسدالله ابراهیمی ـ جام جم آنلاین ـ مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی گفت: طی ۱۶ سال گذشته، هر ساله پنج‌هزار فقره سهمیه تسهیلات نوسازی منازل روستایی به استان پرداخت شده است، که تاکنون ۵۸ هزار واحد منزل روستایی فرسوده در استان نوسازی شده اند.
کد خبر: ۱۳۹۷۹۸۲

نوسازی ۵۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استانهادی زارعی، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی: مقاوم‌سازی منازل روستایی در سطح کشور، چشم‌انداز سازمان بنیاد مسکن کشور است که تا سال ۱۴۱۰ این هدف‌گذاری محق شود. 


زارعی گفت: در گذشته، در خراسان شمالی ۱۰۰ هزار واحد منزل روستایی فرسوده شناسایی شدند که باید این منازل تخریب و نوسازی شوند. 


وی عنوان کرد: هدف‌گذاری بابت نوسازی آنها تا سال ۱۴۰ تعریف شده است که برای تحقق آن باید سالی پنج‌هزار فقره تسهیلات ساخت مسکن برای این منازل روستایی فرسوده به استان پرداخت شود. 


مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اینکه طی ۱۶ سال گذشته، هر ساله این سهمیه پنج‌هزار فقره تسهیلات به استان پرداخت شده است، اعلام کرد: تاکنون ۵۸ هزار واحد منزل روستایی فرسوده در استان نوسازی شده اند. 


وی افزود: در حال حاضر خراسان شمالی در زمینه نوسازی منازل روستایی ۶ درصد از میانگین کشوری جلوتر است. 


زارعی با یادآوری این مطلب که این تسهیلات نوسازی منازل روستایی دارای کارمزد پنج‌درصد با دوره بازپرداخت ۲۰ ساله است، گفت: در سال گذشته مبلغ هر فقره تسهیلات بابت نوسازی هر واحد منزل روستایی ۱۰۰ میلیون تومان بود که امسال این مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است و تا ۶۰ درصد از هزینه ساخت یک واحد روستایی را پوشش می دهد. 
 
 دستور دولت به بانک ها مبنی بر پذیرش ضمانت زنجیره ای  
 
وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه هر ساله این سهمیه در خرداد ماه ابلاغ می‌شد و اختصاص می‌یافت، با این وجود، در سال جاری تسهیلات نوسازی منازل روستایی در آبان ماه به استان‌ها ابلاغ شد. 


مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هنگامیکه دولت این سهمیه را ابلاغ کرد، پذیرش ضمانت زنجیره‌ای بابت دریافت تسهیلات نوسازی منازل روستایی را از این تسهیلات حذف کرد. 
وی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، سرانجام دولت موافقت کرد که بابت پرداخت تسهیلات نوسازی به متقاضیان روستایی، ضمانت‌نامه زنجیره‌ای پذیرفته شود. 


زارعی اعلام کرد: از آذر‌ماه، در خراسان شمالی ثبت نام متقاضیان روستایی بابت دریافت تسهیلات نوسازی منازل آغاز شد که تاکنون، ۹۵ درصد از سهمیه پنج‌هزار فقره تسهیلات نوسازی استان، ثبت نام و متقاضیان روستایی به بانک‌ها معرفی شده‌اند. 


وی خاطرنشان کرد: شماری از متقاضیان معرفی‌شده به بانک‌ها که پرونده آنها به عقد قرارداد منجر شده است، توانسته‌اند مرحله اول از تسهیلات مورد نظر را دریافت کنند. 


توافق با پرداخت تسهیلات نوسازی روستایی به ساخت هزار واحد در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان 
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت نیز اشاره و عنوان کرد: در خراسان شمالی ۲۱ شهر جزو شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت هستند که بافت منازل این شهرها هنوز روستایی است. 


وی عنوان کرد: مالکان منازل فرسوده ساکن در ۱۷ شهر زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن بابت ساخت واحد مسکونی با مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد و کارمزد ۱۸ درصد هیچ استقبالی نکردند. 


زارعی خاطرنشان کرد: با این وجود، متقاضیان در شهرهای گرمه، جاجرم، درق و ایور از دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن بابت ساخت واحد مسکونی استقبال کرده‌اند. 


وی افزود: در شهرهای گرمه و جاجرم حتی پروانه ساخت واحد مسکونی به صورت ویلاسازی نیز صادر شده است. 


این مسئول درباره راهکار تدبیر شده برای ساخت و نوسازی ۱۷ شهر اشاره شده نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه پنج درصد از سهمیه پنج‌هزار فقره تسهیلات ساخت و نوسازی منازل روستایی استان متعلق به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است که شامل ۲۵۰ واحد می شود، بنابراین با پیگیری‌های انجام شده، بنیاد مسکن کشور موافقت کرد که در صورت جذب تمام سهمیه پنج‌هزار فقره تسهیلات نوسازی منازل روستایی در استان، تسهیلات نوسازی روستایی به ساخت یک هزار واحد در شهرهای زیر ۲۶ هزار نفر جمعیت در استان نیز پرداخت شود. 


مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در خاتمه درباره مقاومت واحدهای مسکونی احداث شده در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در استان نیز بیان کرد: سال به سال آیین‌نامه اجرایی ساخت واحد مسکونی جدید به لحاظ فنی همه‌جانبه‌تر می‌شود تا حد بهره‌برداری واحدهای مسکونی بیشتر از گذشته ارتقا یابند و در برابر زلزله نیز مقاوم‌تر باشند.


زارعی تصریح‌کرد: درصورتیکه سازندگان، ۶۰ درصد از آیین نامه ابلاغی را در فرآیند ساخت و سازها اعمال کنند، ساختمان در برابر زلزله ها مقاوم‌تر می شود./ خراسان شمالی ـ خبرنگار جام جم ـ اسدالله ابراهیمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها