مرضیه جعفری، سرمربی خاتونبم، زهرا قنبری را در لیگ پانزدهم به عنوان هافبک میانی به خدمت گرفته و او در آستانه ۳۱سالگی، به خوبی از میانه میدان ناجی تیمش شده و گلزنی میکند؛ در هفتههای اخیر، زهرا اول، با هتتریک طوفانیاش در دربی کرمان به عبور از شهرداری سیرجان و کاهش تفاضل گلها کمک و تیمش را صدرنشین کرد. بعد با به ثمر رساندن گل شانزدهم، خودش را به افسانه چترنورِ ۲۴ساله در صدر جدول گلزنان رساند! و حالا در پایان رقابتهای هفته شانزدهم با دو گل دیگری که در سنندج به دروازه حریف فرستاده، بدون رقیب در صدر گلزنان مانده تا تیمش را گزینه اول قهرمانی و خودش را صاحب چهارمین عنوان خانمگلی نگه دارد. در این گفتوگو، زهرا قنبری به پرسشهای جامجم درباره فوتبال زنان، تیمملی و فصلی که در خاتونبم میگذراند، پاسخ داده است.
باورت میشود در چشم به هم زدنی رسیدیم به آخر سال؟! چیزی به اسفند نمانده و ما از همین حالا میگوییم؛ خانمگل پیشاپیش تولدت مبارک!
(با خنده) خیلی ممنونم از شما. بله زمان مثل برق و باد میگذرد و من چهاردهم اسفند ۳۱ ساله میشوم. انگار سال ۸۵ و دعوت به تیمملی، همین دیروز بود!
بیش از ۱۵ سال گذشت! حالا تو در فصل پانزدهم لیگ توپ میزنی. این اعداد خیلی معنی دارند. مثلا در همین لیگ مردان خودمان که خیلیها از پایین بودن دستمزدها و غیره گلایه دارند، گذشتن از ۱۵، بالاخره یعنی داشتن حدی از ثبات مالی و حتی زمانی برای آویختن کفشها.
شما هم میدانید، همهجا گفتهام. من با برادرانم در کوچه فوتبال بازی میکردم. وقتی آمدم، بچه بودم. نه خبری از دستمزد بود، نه سفر با هواپیما. با اتوبوس در سرما و گرما به شهرهای مختلف و مسابقات میرفتیم. دنبال رویاهای بزرگ بودیم. همه اینها یادمان داد که برای ما خیلی چیزها فرق دارد. باید پایداری میکردیم و ادامه میدادیم. اوضاع کمکم بهتر شد. چند سال است که به قرارداد رسیدهایم. تازه آن هم نه همه ما. هنوز هم بعضی تیمها وسط لیگ به دلیل نداشتن اسپانسر انصراف میدهند. اما بالاخره ذره ذره ما را دیدند. با وجود اینکه هنوز فرسنگها فاصله است، تماشای این تغییرات هم گاهی لذتبخش است.
چه چیزی تو را در این مسیرِ به رسمیت شناخته شدن نگه داشت و ۳ بار خانمگل کرد؟
خب ما علاقه داشتیم. برای فوتبال به فوتبال آمدیم. گاهی آدم خسته میشود. این برای همه اتفاق میافتد. اما عشق اگر قوی باشد، نگهات میدارد. ما را هم نگه داشت. من در همه این سالها، با قلبم بازی کردهام و گل زدهام.
خب برگردیم به هفته چهاردهم. خاتونبم با سه گل زارع باتری سنندج را پشت سر گذاشته و همچنان صدرنشین است و تو مثل همیشه درخشان ظاهر شدهای.
مجموعا فصل خوبی است. در صدر جدول که رقابت تنگاتنگ است. در مجموع هم اگر تیمها سطح متفاوتی دارند، اما با جدیت تلاش میکنند و همه با نهایت توانشان مقابل خاتون به میدان میآیند. ما هم با وجود اینکه باخت نداشتیم به تدریج، با کاهش تفاضل گل به صدر جدول رسیدیم. با اینکه دیدار ما و سیرجان همیشه حساسترین بازی لیگ و به نوعی در حد فینال است ما خوب عبور کردیم و نتیجه لازم را گرفتیم. من هم سعی کردم در بازیها تاثیرگذار باشم و در خدمت تیم. خوشحالم هتتریکم با پیروزی تیم همراه شد. اما تکتک دیدارهای بعد هم به همان اندازه برای ما جدی و با اهمیتاند. با همین تفکر به دیدار زارعباتری رفتیم. خوشبختانه موقعیتهایی که دوستانم ایجاد کردند را به دو گل تبدیل کردم و در نهایت ۳ بر صفر پیروز شدیم.
فصل قبل با ۳۹ گل، خانم گل لیگ ایران شدی. حالا با این ۱۸ گل، چقدر قهرمانی تیم و خانم گلی خودت را قطعی میدانی؟
در فوتبال گلهای وقت اضافه همیشه به ما میگویند هیچچیز قطعی نیست. با این وجود من همیشه سعی میکنم از فرصتها بهترین بهره را ببرم. ضمن اینکه بیشتر از خانمگلی به تاثیرگذاری در ترکیب و قهرمانی تیم فکر میکنم. این فصل هم در اکثر بازیها هافبک وسط بودم و تلاش کردم زحمات دوستانم را به نتایج خوبی برسانم.به نظرم، عنوانهای فردی، مثل خانمگلی، خوب و خواستنیاند اما در اولویت دوم. چون خاتونبم یک تیم است و بیش از هر چیز به بالا بردن جام نهم فکر میکند.
در وقت اضافه دیدار دوستانه با بلاروس هم گل زیبایی به ثمر رساندی. از تیم ملی، دیدارهای تدارکاتی و اردوهای آمادگی المپیک چه خبر؟
بازی با بلاروس اتفاق خوبی بود. قبلا مقابل این تیم باخت داشتیم. اما در دیدارهای آبان ماه، به یک برد و تساوی دست یافتیم. متاسفانه بعد از آن، نه از دیدار تدارکاتی و نه اردوی آمادگی خبری نشده. دو ماه به دور اول انتخابی المپیک پاریس مانده، ما قرعه نسبتا خوبی داریم و اگر با برنامه و تمرین پیش برویم میتوانیم از گروه خودمان صعود کنیم.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت