به گزارش جام جم آنلاین، با اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، مسابقات باشگاهی در قاره آسیا با حضور 24 تیم از فصل 25-2024 آغاز خواهد شد.
بر این اساس 76 تیم باشگاهی در سه سطح مختلف از رقابت های باشگاهی آسیا به جای دو رقابت فعلی (لیگ قهرمانان آسیا و اِیافسی کاپ) حضور پیدا خواهند کرد.
تورنمنت برتر (لیگ قهرمانان) در مجموع شامل 24 تیم شرکتکننده خواهد بود که به دو گروه 12 تیمی در مناطق غرب و شرق تقسیم میشوند و در فرمت لیگی با هم رقابت میکنند.
هر تیم چهار بازی خانگی و چهار بازی خارج از خانه مقابل هشت تیم مختلف در منطقه خود انجام میدهد. در نهایت هشت تیم برتر از هر منطقه (در مجموع 16 تیم) به مرحله یکهشتم نهایی رقابتها صعود میکنند و بازیها در این مرحله به صورت خانگی و خارج از خانه برگزار خواهد شد. هشت تیم برتر مرحله یکهشتم نهایی به مرحله یکچهارم نهایی راه خواهند یافت که از این مرحله به بعد تا دیدار فینال، بازیها به صورت تکبازی در یک مکان متمرکز برگزار میشود.
سطح دوم فوتبال باشگاهی آسیا نیز با 32 تیم شرکتکننده در 8 گروه چهار تیمی برگزار میشود. باشگاهها در مرحله گروهی به صورت رفت و برگشت در خانه و خارج از خانه به مصاف هم میروند و دو تیم برتر هر گروه به مرحله یکهشتم نهایی صعود خواهند کرد. مرحله یکشانزدهم نهایی، یک چهارم نهایی و نیمهنهایی به صورت رفت و برگشت برگزار و فینال نیز به صورت تکبازی انجام خواهد شد.
سطح سوم فوتبال باشگاهی آسیا شامل 20 تیم شرکتکننده خواهد بود که به پنج گروه چهار تیمی تقسیم میشوند. این تیمها به صورت تکبازی و به صورت متمرکز به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت و در ادامه هشت تیم برتر به مرحله یکچهارم نهایی راه پیدا میکنند. مراحل یکچهارم نهایی و نیمهنهایی این سطح از رقابتها هم به صورت رفت و برگشتی برگزار خواهد شد، این در حالی است که قهرمان در تکبازی فینال مشخص میشود.
به تیمهای بازنده مرحله مقدماتی و پلیآف (بازیهای پیش از مرحله گروهی) لیگ سطح اول، فرصت حضور در مسابقات سطح دوم داده میشود و تیمهای بازنده مرحله مقدماتی و پلیآف سطح دوم نیز اجازه حضور در سطح سوم مسابقات را پیدا خواهند کرد.
در نتیجه این تغییرات انتظار می رود تعداد کل مسابقات فوتبال باشگاهی قاره آسیا از حداقل 274 به 287 بازی افزایش پیدا کند.
سهمیه بازیکنان خارجی
در فوریه 2022، کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا پیشنهاد افزایش سهمیه بازیکنان خارجی در لیست تیمها از سهمیه 1+3موجود به 1+5 (پنج بازیکن از هر ملیت و یک بازیکن آسیایی) را تصویب کرد که قرار است از فصل 24-2023 اعمال شود.
در یک تصمیم مهم دیگر با هدف ارتقای کیفیت و وضعیت مسابقات باشگاههای AFC، کمیته برگزاری مسابقات همچنین موافقت کرد که مقررات داخلی هر فدراسیون عضو AFC در مورد ثبتنام بازیکنان خارجی را به رسمیت بشناسد و سهمیه ثبتنام بازیکنان خارجی را از فصل 25-2024 به بعد حذف کند.
ردهبندی لیگهای فدراسیونهای عضو و تخصیص سهمیه
در فوریه 2022 اعضای کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا به نیاز به معرفی یک روش محاسباتی اشاره کردند که فرمتهای رقابتی جدید را بهتر منعکس کند، در حالی که به چالشها و تأثیرات ناشی از همهگیری کووید-19 در فصلهای 2020 تا 2022 اشاره کردند.
تصویب شده است که رتبهبندی مسابقات باشگاهی برای تعیین تخصیص سهمیه برای فصل 25-2024 به بعد بر اساس عملکرد باشگاههای شرکتکننده در هشت سال گذشته (با ارزش وزنی) انجام شود تا عملکرد تاریخی آنها را بهتر منعکس کند.
امتیازات نهایی فدراسیونهای عضو بر اساس میانگین عملکرد همه باشگاهها در مرحله گروهی مسابقات باشگاههای AFC به بعد خواهد بود که برای محاسبه مجدد امتیازات فصل 2021 و 2022 فدراسیونهای عضو به منظور رتبهبندی مسابقات باشگاههای AFC در سال 2022 بهعنوان عطف به ماسبق اعمال میشود.
علاوه بر این، در تعیین تخصیص جایگاه برای مسابقات باشگاهی مربوطه، کمیته برگزاری مسابقات با تخصیص جایگاه جدید موافقت کرد که باشگاهها را در سه سطح مختلف تخصیص میدهد.
تخصیص جایگاه جدید این فرصت را برای دارندگان عنوان برای شرکت در دوره بعدی مسابقات باشگاههای AFC فراهم میکند و ارزش ورزشی بیشتری را برای باشگاههای شرکتکننده در هر سطح اضافه میکند.
توزیع مالی
اعضای کمیته برگزاری مسابقات همچنین به برنامههای در دست اقدام برای افزایش قابل توجه توزیع مالی به باشگاههای شرکتکننده اشاره کردند و جزئیات بیشتر در زمان مقرر مشخص و ابلاغ خواهد شد.
جزئیات بیشتر در مورد اصلاحات استراتژیک، از جمله عناوین مسابقات سه سطح مختلف، اصول برنامهریزی مسابقات، تقویم و مقررات نهایی شده، در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهد شد.
تمام تصمیمات قبل از اجرایی شدن باید توسط کمیته اجرایی AFC تایید شود.
منبع: تسنیم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت