فرناندز که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ رئیسجمهور آرژانتین نیز بود، پس از مجرم شناختهشدن در پرونده کلاهبرداری یک میلیارد دلاری، از تصدی هرگونه منصب دولتی در آینده نیز محروم شد.
فرناندز و حامیانش، مهمترین دلیل صدور این محکومیت را محرومیت او از حضور دوباره در منصب ریاستجمهوری دانستهاند، چرا که به گزارش رسانههای آرژانتینی، او بهدلیل مصونیت قضایی که در پی داشتن مناصب دولتی بهدست آورده، بعید است در آینده به زندان برود و انتظار میرود که درخواست تجدیدنظر وی نیز سالها طول بکشد.
فرناندز که از او بهعنوان قدرتمندترین رهبر آرژانتین در قرن جاری یاد میشود، به تخلف در واگذاری غیرقانونی قراردادهای ملی به یک غول بزرگ ساختمانی نزدیک به اعضای خانواده خود متهم شده است.
به گزارش الجزیره، وی به شش سال زندان و ممنوعیت مادامالعمر از تصدی هرگونه سمت دولتی محکوم شد. رسانههای بینالمللی صدور این حکم را اتفاق بسیار مهمی در آرژانتین میدانند، البته دادستانان خواستار مجازات ۱۲سال زندان برای وی شده و امیدوار بودند او را به عضویت در سازمانی غیرقانونی متهم کنند که میلیونها دلار از قراردادهای دولتی را نصیب خانواده و دوستانش میکرد. او از این اتهام نیز تبرئه و به شش سال زندان محکوم شد.
کرشنر درست بعد از اعلام این حکم بار دیگر گفت این دادگاه یک جوخه اعدام بود و پیگرد قضایی وی با انگیزههای سیاسی صورت گرفته است تا مانع از شرکت وی در انتخابات ریاستجمهوری در سالهای آینده شود.
وی همچنین اعلام کرد قصد شرکت در انتخابات ریاستجمهوری را ندارد و میخواهد برای اثبات بیگناهیاش مبارزه کند. او گفته است مخالفان از دستگاه قضایی علیه رقبای سیاسی خود استفاده میکنند؛ بنابراین احتمالش بسیار زیاد است که او درباره حکم صادر شده از دیوانعالی درخواست تجدیدنظر کند.
احتمالا این پرونده سالها طول خواهد کشید و بسیار بعید است به این زودیها شاهد بازداشت کرشنر باشیم. کریستینا فرناندز کرشنر از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ در منصب ریاستجمهوری آرژانتین قرار داشت، اما آخرین منصب آن معاون رئیسجمهور این کشور بودهاست.
این حکم قطعا شکافهای موجود در جامعه این کشور آمریکای جنوبی را عمیقتر میکند و این جامعه سیاستزده را دو قطبی خواهد کرد که در یک سوی آن حامیان فرناندز ۶۹ساله بهعنوان یک رهبر پوپولیست قرار خواهند داشت و در سوی دیگر کسانی قرار میگیرند که از وی متنفر هستند.
در شهریور ماه بود که اخبار سوءقصد نافرجام به جان فرناندز کرشنر خبرساز شد. وی در این حادثه حوالی منزل خود در بوئنوسآیرس پایتخت آرژانتین مورد سوءقصد قرار گرفت و فردی با سلاح گرم به سمت او شلیک کرد، اما اسلحه او عمل نکرد و بلافاصله از سوی نیروهای امنیتی بازداشتشد.
اعتراض آرژانتینیها به حکم دادگاه
بهدنبال صدور شش سال حبس برای رئیسجمهور پیشین آرژانتین، طرفداران و نظامیان حامی او در تجمعی گسترده، اعتراض خود را به این حکم ابراز کردند. همزمان با تظاهرات صدها آرژانتینی در اعتراض به حکم دادگاه علیه کریستینا فرناندز کرشنر، سران و مقامهای سیاسی، این حکم جنجالبرانگیز را کودتای قضایی و جعلی و انتقامجویی سیاسی توسط مافیای قضایی علیه فردی بیگناه توصیفکردند.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم