جایگاه های CNG تا پایان سال به هزار ایستگاه می رسند

ایسنا: در حال حاضر 215 جایگاه سوخت CNG در کشور وجود دارد که تا اول مهر به 550 ایستگاه و تا پایان سال 86 به یکهزار ایستگاه خواهد رسید.
کد خبر: ۱۳۸۹۴۶

سیدکاظم وزیری هامانه وزیر نفت با بیان این مطلب اظهار کرد: مشکل اصلی ساخت جایگاههای CNG در تهران، زمین است که در تلاشیم با کمک شهرداری این مشکل را حل کنیم.
وی افزود: البته براساس اصل 44 قانون اساسی باید تا آنجا که ممکن است کارها به مردم سپرده شود؛ ولی در تهران به دلیل گرانی خرید زمینهای خصوصی مردم مقرون به صرفه نیست و مجبوریم به دنبال استفاده از زمینهای دولتی باشیم؛ زیرا در برخی از نقاط تهران اگر همه بودجه را هم بپردازیم، نمیتوانیم زمین موردنیاز خود را بخریم.
وزیر نفت با تاکید بر این که با افزایش تعداد ایستگاههای سوختگیری CNG به هزار واحد، تقریبا همه مشکل مردم در سراسر کشور حل میشود، خاطرنشان کرد: همچنین براساس قراردادی که با وزارت دفاع داریم تا سه سال آینده 800 ایستگاه دیگر نیز وارد چرخه فعالیت خواهد شد.
وی از ارائه آگهی وزارت نفت به مردم برای ساخت جایگاههای CNG خبر داد و افزود: در این راستا به کسانی که زمین دارند یا میتوانند زمین مناسب برای ساخت جایگاههای CNG را تهیه کنند، مجوز ساخت و حتی بخشی از تجهیزات و امکانات داده خواهد شد.
به گفته او، یکی دیگر از برنامههای وزارت نفت برای رفع مشکل سوختگیری خودروهای گازسوز، دوگانهسوز کردن برخی جایگاههاست؛ به صورتی که ایستگاههایی که از لحاظ وسعت و ویژگیهای پایه امکان داشته باشند، یک سکوی آنها به ارائه سوخت CNG اختصاص داده خواهد شد.
وی درباره ساخت جایگاههای اختصاصی در مجتمعهای مسکونی تشریح کرد: هزینه نصب کوچکترین سایز این پمپها که شامل سوختگیری روزانه چهار خودرو است، حداقل چهار هزار دلار میشود به همین دلیل دولت نمیتوانند هزینه آن را بر عهده بگیرد ولی به هر حال در برنامه وزارت نفت موجود است.
وزیری هامانه با اشاره به این که در یک برنامه پنج ساله ظرفیت پالایش نفت خام را از 1.6 میلیون بشکه در روز کنونی به سه میلیون بشکه افزایش خواهیم داد، تصریح کرد: در حال حاضر ساخت پالایشگاه 300 هزار بشکهای میعانات گازی بندرعباس، پالایشگاه نفت خام سنگین بندرعباس واحد پالایشی 120 هزار بشکهای میعانات گازی شیراز، واحد پالایشی 160 هزار بشکهای تبریز و همچنین واحد پالایشی 160 هزار بشکهیی کرمانشاه از جمله برنامههای ساخت پالایشگاه هستند که در سفرهای استانی رییس جمهور تصویب شدهاند، همچنین طرح توسعه پالایشگاه اراک، اصفهان نیز در حال انجام است.
به گفته او در 36 ماه آینده بسیاری از این طرحها به ویژه پالایشگاههای میعانات گازی به امضا میرسند، باقی نیز با توجه به اصل 44 قانون اساسی باید با مشارکت بخش خصوصی انجام شوند. به گزارش ایسنا وی با اشاره به اینکه واحد بازرسی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کار نظارت بر جایگاههای توزیع را برعهده دارد، افزود: کارت تهیه خودروهای ون نیز به زودی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها