این موضوع مستند جدید شبکه پرس تیوی است که در مراسمی با حضور خانوادههای اعضای محبوس گروهک مجاهدین خلق، در تهران اکران شد. شبکه پرس تیوی در تداوم روشنگری سیاستهای دوگانه غرب در قبال مسائل حقوقبشری و رساندن صدای بیصدایان به گوش افکار عمومی دنیا، این بار از زاویهنگاهی نو دست به روایت داستان قربانیان جنایتهای گروهک تروریستی موسوم به مجاهدین خلق زده است. مستند «از تیرانا تا تهران» حکایتگر مصائب دامنهدار افراد و خانوادههایی است که به شکلهای مختلف از ایدئولوژی انحرافی و خشونتمحور منافقین آسیب دیدهاند و سیاستهای استکبار جهانی و دولتها و نهادهای بینالمللی حامی این فرقه، مانع از رسیدن صدای آنان به جهانیان میشود.
به گزارش جامجم، شبکه پرس تیوی تاکنون بیشاز ۱۲۰۰ دقیقه (افزونبر ۴۰ قسمت) مستند تولید کرده که کنکاش در ریشههای انحراف و التقاط ایدئولوژیک و تغییر مشی در این گروه، حملات تروریستی این گروه به شخصیتهای سیاسی و نظامی ایران، ترور کور مردم بیگناه کوچه و بازار، عملیاتهای نافرجام، اتحاد با دشمنان ایران و قرارگرفتن در صف متخاصمین با ملت ایران در جریان جنگ تحمیلی، تلاش مذبوحانه این گروهک در روزهای پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ برای تهاجم به مرزهای کشور در قالب عملیات موسوم به «فروغجاویدان»، پشتپردههای ارتباطات سرکردگان این گروه با سرویسهای جاسوسی دشمنان ایران و اتاقهای عملیات ضدایرانی در کشورهای بیگانه، سرکوب هرگونه نظر مخالف اعضا با اعمال خشونتهای درونسازمانی، حاکمسازی مشی تقدیس تشکیلات و قواعد متضاد با اصول اولیه حقوقبشر، حقوق زنان و کودکان و خانواده بر مناسبات اعضا، مکانیسم مهندسی فکر و شستوشوی مغزی اعضا، تخریب نهاد خانواده، سلب اختیار و آزادیهای فردی و تبدیلکردن اعضا به ماشین خشونتورزی و فریب و... را در بر داشتهاند.
مستند از تیرانا تا تهران جدیدترین ساخته پرستیوی است و داستان قربانیان ترورهای منافقین را در کنار دادخواهی رسانهای خانوادههای جمعی از اعضای فریبخورده این گروهک بازنمایی میکند. سه پژوهشگر و فعال حقوقبشری آلبانیایی با سفر به شهرهای مختلف ایران و در جریان ملاقات با آسیبدیدگان از ایدئولوژی و عملکرد منافقین، به حقایقی دهشتناک از فجایع آفریدهشده توسط این گروه پی میبرند. دوربین مستند این سه شخصیت آلبانیایی را دنبال میکند و مخاطب خود را به عمق مصائبی میبرد که یا با ترور مسلحانه و عملیات بمبگذاری و... منافقین آفریده شده یا به شهادت اعضای خانوادههای ملاقاتشونده منجر گردیده یا لطمات ناشی از آن هنوز بر پیکر قربانیان باقی است. اوج این داستان جایی رخ میدهد که خانوادههای اعضای فریبخورده این گروه از تلاشهای نافرجام خود و فرزندانشان برای رهانیدن یا رهاشدن از حصار کمپهای منافقین در عراق و آلبانی میگویند و بیننده را با ابعاد پیچیده تلاش این گروه برای تداوم روشهای قرونوسطاییاش آشنا میکند که گاه به درازای دو دهه محرومیت پدران و مادران از حتی یک تماس تلفنی ساده با فرزندان دربندشان در قرارگاههای منافقین نمود مییابد.
روایتهای اعضای جداشده که با تحمل دشواریهای بسیار، توانستهاند از چنگال منافقین فرار کنند و به ایران بازگردند، زوایای عجیبی از این ماجرا میگشاید و به پیوند و همافزایی دو انجمن «نجات» در ایران و «آسیلا» در آلبانی میپردازد که نقش مهمی در حمایت از جداشدگان موفق به رهایی از کمپ منافقین دارند و یکی از این مهمانان، در واقع بنیانگذار همین انجمن در تیراناست. مراسم اکران خصوصی مستند از تیرانا تا تهران که با مشارکت انجمن «نجات» تولید شده، همزمان با اقدامات جدید ناقض آزادی بیان از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه شبکه خبری انگلیسیزبان پرس تیوی برگزار شد. درحالیکه بهرغم تکذیبها و ادعاهای مطرحشده، فرقه مجاهدین با حمایت واضح قدرتهای غربی در کشوری اروپایی مستقر است و در جریان اغتشاشآفرینیهای جاری در ایران نیز بهطور گسترده و آزادانه فعالیت میکند، بعد از تحریم چندهفته پیش شبکه پرس تیوی از سوی کانادا، دوشنبه ۲۳آبان اتحادیه اروپا این شبکه را با بهانهای واهی مورد تحریم قرار داد. همچنین وزارت خزانهداری آمریکا نیز در بیانیه چهارشنبه ۲۵آبان، نام احمد نوروزی، معاون برونمرزی صداوسیما و رئیس شبکه پرس تیوی و نیز یوسف پورانوری، مدیر برنامههای این شبکه را جزو فهرست اشخاص تحریمی اعلام کرد.
آسیبهای ناشی از حضور منافقان در خاک آلبانی
در نهایت، مستند، مخاطب خود را با این پرسش تنها میگذارد که چرا محور متحد غربی، عبری و سعودی از چنین ساختار جنایتکاری حمایت میکند که نهفقط بهطور علنی دست به کشتار مردم بیگناه زده و علیه تمامیت کشوری مستقل و هویتمند فعالیت میکند، که با اعضای خود نیز رفتارهای ناقض حقوق اولیه انسانی دارد؟ از دیگرسو، به آسیبهای ناشی از حضور منافقین در خاک آلبانی، از زبان مهمانان تیرانایی میپردازد که وجود کمپ مجاهدین خلق را مایه شرمساری میدانند و ادامه استقرار این گروه در کشورشان را بهمثابه خطری برای امنیت کشورشان توصیف میکنند.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم