این مستند محصول شبکه پرس تی وی است که در راستای روشنگری سیاستهای دوگانه غرب در قبال مسائل حقوق بشری و رساندن صدای بیصدایان به گوش افکار عمومی دنیا تولید شده است. ابتدای مراسم رونمایی، ابراهیم خدابنده، مدیرعامل انجمن نجات گفت: مستند از تیرانا تا تهران، اثری است که صحبتهای نجاتیافتگان را به نمایش میگذارد. به نظرم نمایش این مستند در فضای امروز ضروری است بهویژه اینکه امروز سازمان مجاهدین خلق با فعالیت در فضای مجازی در ناآرامیها نقش دارد، به این شکل که هر کدام از اعضای این فرقه با اکانتهای فیک، امنیت روانی ایرانیان را هدف قرار دادهاند.
اسارت ۴۰ساله در فرقه ملعون
ثریا عبداللهی، مادر یکی از اسرای منافقان در سخنانی بیان کرد: ما خانوادههایی دردمندیم که ۴۰سال تمام است فرزندانمان در اسارت فرقه ملعون و دیو هزار سر مجاهدین هستند. ما مادران نزدیک به چهار سال در عراق، تنها برای لحظهای دیدار با عزیزانمان تحصن کردیم، فقط برای بوییدن بچههایمان، ولی به ما این اجازه داده نشد.
این مادر چشم انتظار با اشاره به اینکه ما مادران دردهای بهخصوصی در دل داریم، تاکید کرد: ما نمیتوانیم دردمان را به زبان بیاوریم. ۴۵سال است منتظریم و خیلی از مادران چشم انتظار از دنیا رفتند، مثل مادر آتابای که فرزندش بعد از ۳۵سال بازگشت، اما او دیگر نیست. نهادهای حقوق بشری چگونه از این دردها عبور میکنند؟ این درد همه ما را پیر کرده است. بچههای ما در کشور آلبانی هستند، برخی جدا شدهاند، اما در آن کشور مشغول فعالیت هستند. در ادامه فاطمه حسینی، مادر حسن حیرانی، مسئول اجرایی انجمن حمایت از ایرانیان مقیم در آلبانی درباره فرزند خود بیان کرد: از زمانی که پسر من در دام این سازمان افتاده، ۱۵سال میگذرد؛ ۱۵سالی که در اشک و آه گذشته است. سازمان گفته خانواده پسر من تروریست و تخصصش ترور در خارج از کشور است. ما درخواستی فرستادیم تا در حضور ماموران امنیتی آلبانی چند لحظه پسرم را ببینیم، اما نشد. پسرم گاهی مخفیانه به ما زنگ میزند. او پس از جدایی از این سازمان، انجمن آسیلا را راهاندازی کرد تا عدهای دیگر را از این فرقه نجات دهد، اما سازمان بر سر کار آنها سنگاندازی میکند.
نرگس بهشتی، خواهر اسیر دربند منافقین در ادامه گفت: دو برادر من سال ۸۰ اسیر این فرقه شدند. برادر بزرگم سال ۹۰ در سازمان کشته شد، اما برادر دیگرم مصطفی با نام مستعار میلاد دو سال است از سازمان جدا شده و اکنون در خدمت انجمن آسیلاست. ما همراه با خانوادههای زیادی مقابل پادگان اشرف رفته بودیم و امیدوارم این آزادی نصیب تکتک بچهها شود. ما در این شرایط اقتصادی سخت، هر بار مبالغی را جمع میکنیم و به آلبانی میفرستیم تا شرایط آزاد شدهها و انجمن بهتر شود. ما تا آخرین نفس پشت یکدیگر هستیم و نمیگذاریم انجمن به مشکل بخورد.
در ادامه زمانی که تمامی مادران و خواهران اسرای در بند منافقان برای گرفتن عکس یادگاری روی سن آمده بودند، سعادت، دیگر مادر چند عضو دربند منافقین هم در سخنانی بیان کرد: من مادر سه فرزند هستم. ۳۵سال است آنها را ندیدهام که این خود یک عمر است. من با مصیبت آنها را بزرگ کردم و حالا در حسرت دیدنشان هستم. آنها نه نامهای مینویسند و نه تلفن میکنند. روی صحبت من با مریم رجوی است. آیا اسلام تو، اسلام دیگری است؟ آیا تو باید دو بار ازدواج کنی، اما بچههای ما را از ازدواج و پدر و مادر شدن محروم کنی؟ من یک مادر رنج دیدهام. سن من بالا رفته و شاید بمیرم و دیگر فرزندانم را نبینم.
سپس اریسا، همسر سرفراز رحیمی، عضو جداشده مجاهدین خلق در ارتباط زنده اینترنتی با مراسم از آلبانی در سخنانی گفت: رجوی یک جهنم درست کرده و از شما ممنونم که هستید و ما در انجمن آسیلا حمایت شما را داریم. وضعیت شما خیلی سخت است و مطمئنم روزی میآید فرزندانتان از این جهنم بیرون میآیند. در ادامه بخشعلی علیزاده، یکی از جداشدگان از سازمان مجاهدین در سخنانی بیان کرد: ۲۷سال از عمرم در سازمان گذشت و هدر رفت. من در آلبانی موفق به فرار از سازمان مجاهدین شدم. تلاش کردم خودم را به خانوادهام وصل کنم و به کشورم برگردم. در این مدت سازمان منافقین با سنتهای شیطانیاش با هر کدام از اعضای جداشده، برخوردهای شیطنتآمیز دارد و آنها را خائن میداند. آنجا با هرکسی که اسم خانواده بیاورد بهشدت برخورد میشود. در ادامه مراسم، مستند از تیرانا تا تهران برای اعضای جداشده از سازمان مجاهدین و خانوادههای چشم انتظار اسرای این سازمان به نمایش درآمد و سپس مجری مراسم اعلام کرد این مستند سهشنبه اول آذر ساعت ۱۹ از شبکه پرستیوی پخش خواهد شد.
امضای دستهجمعی یک طومار خطاب به دولت آلبانی
در پایان خانوادههای حاضر در مراسم، با شعار «ایران، اسلام، آزادی/ مسعود، مریم، نابودی» طوماری را خطاب به دولت آلبانی امضا کردند که طی این نامه ضمن برشمردن برخی جنایات و رفتارهای ضدحقوق بشری سازمان مجاهدین خلق، از این کشور خواستند برای رهایی عزیزانشان از بند منافقان کمک کند.
روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم