بیش از 18 درصد داروها دور ریخته می شود

فارس: نتایج یک پژوهش دانشگاهی بر روی جمعیت یکهزار نفری در کشور نشان میدهد، بیش از 18 درصد داروهایی که به دست مردم میرسد، بدون استفاده دور ریخته میشود.
کد خبر: ۱۳۸۶۴۳

مهدی محمد زاده، مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تامین با اعلام این خبر، افزود: بر اساس این پژوهش همچنین از 5 قلم داروی تجویز شده از سوی پزشک، یک قلم آن توسط بیمار مصرف نمیشود.
وی با اشاره به ارزانی قیمت دارو در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای پیشرفته یادآور شد:قیمت داروی ایرانی یک دهم قیمت داروهای خارجی است. در حال حاضر همه خانهها پر از انواع داروست. فرهنگ نادرست، در کنار ارزان بودن بهای دارو، سبب شده است که دارو به عنوان یک کالای بیارزش در نزد مردم جلوه کند.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین، ارزان بودن دارو و نداشتن یک سیستم قوی و علمی نظارتی در سیستم دارویی کشور را موجب شرایطی دانست که سبب شده است داروی ایرانی به حراج گذاشته شود.
محمدزاده خاطر نشان کرد: مرز دارو و سم تنها یک قدم است، نباید سم را ارزان و فراوان در دسترس افراد قرار داد. در حال حاضر نمیدانیم، حجم انبوه دارو که به مردم عرضه میکنیم تا چه حد به سلامت جامعه صدمه زده است. وی تصریح کرد: عدالت در تولید و توزیع دارو با سایر کالاها متفاوت است، عدالت در دارو یعنی برابری دسترسی ، نه سهولت دسترسی تمام مردم به دارو، سالانه بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار دارو توسط کارخانههای داخلی کشور تولید میشود. در صورتی که تولید دارو در کشور متوقف شود، سالیانه نیازمند واردات بیش از 6 میلیارد دلار دارو به کشور هستیم.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین، با اشاره به اینکه تولید یک میلیارد و 200 میلیون دلاری دارو در کشور ، سالانه 5 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی به همراه دارد، افزود: به غیر از موارد نادر، تقریبا تمام اشکال دارویی در کشور تولید میشوند، هر چند در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژیک در کشور ، تاکنون فعال عمل نکردهایم، اما صنعت دارویی کشور در ردیف کشورهای نسبتا پیشرفته قرار دارد.
وی همچنین گفت: ادعا نمیکنیم کیفیت داروی ایران همسطح کشورهایی همچون آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس است اما به طور یقین داروهای تولیدی ایرانی، بنابر اظهار نظرهای شرکتهای تولید کننده دارو در خارج از کشور ، از بسیاری از کشورهای جهان مانند کره، دانمارک ، مجارستان ، یوگسلاوی و هند که داروهای آنها هم اینک در بازارهای داخلی ایران فراوان یافت میشود، برتر است. مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین افزود: بخش دارویی کشور به علت نداشتن بودجه کافی، به پژوهش اهمیت زیادی نمیدهد. برخی از داروها در حالی که اثر مثبت دارند ، اما اثرات منفی آنها بر روی فرد بیشتر است و ارزان قیمت بودن دارو باعث شده است افراد بیشتری از دارو استفاده کنند.
وی با اشاره به این که تثبیت قیمت دارو سیاستی است که وزارت بهداشت دنبال میکند، خاطر نشان کرد: این مسئله باعث شده است شرکتهای دارویی از لحاظ مالی ضعیف شوند و شرکتهای دارویی خارجی که از بودجه کافی برخوردارند، توانستهاند با تبلیغات و بسته بندی شیک، که نیاز به بودجه دارد، بازار داخلی را جذب کنند.
محمدزاده اعلام کرد: به رغم صدور یکصد موافقت اصولی برای تاسیس کارخانه تولید دارو، تنها یک تا دو کارخانه قصد آغاز فعالیت در این زمینه را دارند.
وی گره اصلی در بخش دارو را اقتصاد دارو و مدیریت آن ذکر کرد و گفت: در کشورمان قدرت ، توان و دانش فنی تولید دارو وجود دارد و تلاش میشود کیفیت داروها مشابه داروهای خارجی باشد.
محمد زاده، تعداد افراد فعال در صنعت دارویی کشور را 11 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 50 درصد محصولات دارویی در داخل کشور تولید میشود و توان بالا بردن این نسبت نیز وجود دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها