به گزارش جام جم آنلاین، درگذشت الیزابت دوم بر خلاف اندوه و ماتمی که در انگلیس برجای گذاشته، در آرژانتین و به طور مشخص در یک برنامه زنده تلویزیونی، موجبات جشن و بزم را فراهم کرد.
سانتیاگو کوئنو، مجری برنامه Uno más uno tres شبکه تلویزیونی کانال۲۲ آرژانتین، پس از مطلع شدن از مرگ ملکه الیزابت، مقابل دوربین زنده تلویزیون، به جشن و پایکوبی پرداخت.
وی در همین حین گفت: پیردختر مرد ... یک بار برای همیشه؛ دست و تشویق بلند برای شیطان که او را با خودش به جهنم برد. او دیگر زنده نیست. قول میدهم جشن بگیریم و همین کار را هم میکنیم. سرانجام یک نفر بهحق، مُرد.
این مجری تلویزیونی در ادامه نیز با الفاظی رکیک، به تاج و تخت پادشاهی انگلیس تاخت و خانواده ملکه انگلیس را کثیف، راهزن، دزد و نسلکش نامید.
شب گذشته کاخ باکینگهام در بیانیهای مرگ الیزابت دوم ملکه انگلیس را در سن ۹۶ سالگی تایید کرد. شبکه خبری سیانان نیز گزارش کرد که شاهزاده «چارلز» ۷۳ ساله پسر ارشد ملکه انگلیس بلافاصله بعد از مرگ مادرش پادشاه انگلیس شده است.
مسائل تاریخی، نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، از جمله موضوعاتی است که آرژانتین و انگلیس درباره آنها به شدت اختلاف دارند؛ زخمی که از دیرباز بر تن مردم آرژانتین مانده و همچنان پس از گذشت سالها، نفرت آرژانتینیها را برانگیخته میکند.
در واقع، اختلاف اصلی به جنگ سال ۱۹۸۲ بر سر جزایر فالکلند برمیگردد؛ جنگی طولانی که در نهایت با پیروزی انگلیسیها به پایان رسید، نقطه عطفی در روابط دوجانبه لندن و بوئنوس آیرس بود و اختلافات این دو کشور همچنان پابرجاست.
جزایر فالکلند (Falkland Islands) / به اسپانیایی مالویناس (Islas Malvinas)/ مجمعالجزایری در آمریکای جنوبی است که در اقیانوس اطلس جنوبی واقع شده است.
جزایر فالکلند (مالویناس) در دو جزیره بزرگ و مهم فالکلند شرقی و فالکلند غربی و نزدیک به ۷۷۶ جزیره کوچک را در برداشته و در مجموع ۱۲هزار و ۱۷۳ کیلومتر مربع وسعت دارند و در فاصله ۴۸۳ کیلومتری کرانههای شرقی آرژانتین قرار گرفتهاند.
جنگ فالکلند به طور دقیق دوم آوریل سال ۱۹۸۲ میلادی و با حمله نیروهای آرژانتین به نیروهای انگلیسی مستقر در این جزیره آغاز شد و بیش از دو ماه (۷۴روز) ادامه یافت.
نیروهای آرژانتین در مدت کوتاهی موفق شدند جزایر فالکلند را به تصرف خود درآورند، ولی پس از گذشت دو ماه و اعزام چندین کشتی جنگی و زیردریایی اتمی انگلیسی به منطقه، نیروهای آرژانتین مجبور شدند در ۱۴ ژوئن همان سال، مالویناس را تخلیه کنند، هر چند که همچنان بر حاکمیت خود بر این جزایر تاکید دارند. در این جنگ ۲۵۵ انگلیسی و ۶۴۹ آرژانتینی جان خود را از دست دادند.
جالب است که بدانید این اختلافات تا جایی بود که گل مشهور «دیگو مارادونا» ستاره فقید تیم ملی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک به انگلیس، به نوعی یک انتقام تاریخی برای آرژانتینیها بود که درد و رنج آنها را تا اندازهای التیام بخشید؛ گلی که به «دست خدا» شهرت پیدا کرد و جاودانه شد و حتی در نیمههای جام جهانی آن دوره، به اندازهای خشم انگلیسیها را برانگیخت که آنها آرژنتینیها را به «تقلب» متهم کردند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت