سخنگوی وزارت امور خارجه:

رابطه ایران و روسیه ارتباطی به آمریکا ندارد | بلژیک اسدالله اسدی را فورا آزاد کند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رابطه ایران و روسیه ارتباطی به آمریکا ندارد که درباره آن اظهارنظر کند و روابط مستقل دو کشور در همین چارچوب ادامه می‌یابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رابطه ایران و روسیه ارتباطی به آمریکا ندارد که درباره آن اظهارنظر کند و روابط مستقل دو کشور در همین چارچوب ادامه می‌یابد.
کد خبر: ۱۳۷۳۶۳۹

به گزارش جام جم آنلاین، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) ۲۹ تیرماه در دومین نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی در ابتدا با بیان این‌که روزهای پرکار و پرتلاشی را داشتیم، اظهار داشت: در این روزهای پرکار دیپلماتیک الحمدالله همه در کنار وزارت خارجه، ریاست جمهوری و دولت برای پوشش خوب رسانه‌ای تحولات بودید.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: پس از چندین هفته ترافیک دیپلماتیک در تهران به واسطه حضور مقامات کشورهای همسایه، منطقه و جهان ایران میزبان یک نشست بسیار سازنده و روزی درخشان برای دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بود. تهران به پایتخت دیپلماسی و ائتلاف علیه تروریسم و مقابله با یکجانبه گرایی و نظامی گری تبدیل شده است. دیپلماسی هوشمند، با نشاط و عملگرای ایران در ماه‌های گذشته همه توان و ظرفیت خود را برای تثبیت ثبات و امنیت در منطقه و تعمیق دوستی بین کشورهای همسایه و مسلمان به کار گرفته است. ایران در مسائل منطقه‌ای یک وزنه تعادل است که نقش تعیین کننده ای در معادلات از جمله تثبیت ثبات و امنیت در سوریه دارد. در بحران اوکراین، تهران محل رجوع و مشورت است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: سرنوشت سازوکارهای یکجانبه گرایانه با توسل به تهدید و تحریم محکوم به شکست است. صاحبان منطقه به نسخه پیچی‌های سودجویانه قدرت‌های فرامنطقه‌ای نیازی ندارند. منطقه ما بیش از آنکه نیازمند ائتلاف‌های ساختگی و پوشالی و سامانه‌های پدافند ناکارآمد با هزینه‌های گزاف از جیب ملت‌های منطقه باشد به سامانه دوستی و مکانیسم امنیت جمعی منطقه‌ای نیاز دارد. منطقه غرب آسیا و خلیج فارس خانه همه ما و ملت‌ها و کشورهای منطقه است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره سفر اردوغان به تهران و سند برنامه جامع همکاری بلندمدت دو کشور گفت: سابقه آن به سفر آبان ۱۴۰۰ وزیر خارجه ترکیه به تهران برمی‌گردد. پیشنهادی برای تدوین سند از سوی امیرعبداللهیان به طرف ترکیه‌ای ارائه شده بود که ما برای جهت دهی همکاری‌های بلندمدت دو کشور و توسعه مناسبات دوجانبه پیش سندی را تدوین کنیم که پیش نویس این سند در سفر اوایل تیر ماه امیرعبداللهیان به ترکیه تحویل همتای ترکیه‌ای شد و بعد در ارتباط دو وزارت خارجه نهایی شد و در روز گذشته در جریان سفر اردوغان به امضای مقامات دو کشور رسید.

کنعانی گفت: این سند برنامه جامع همکاری بلندمدت دو کشور است که روابط دو کشور در چارچوب سیاست همسایگی را مدیریت کند. در چارچوب آن توسعه مناسبات در ابعاد مختلف سیاسی،‌ اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری، فرهنگی و حتی همکاری های منطقه ای و بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است. چشم انداز همکاری دو کشور در حوزه انرژی، آب و هوا، حمل و نقل و... مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان یافته فرامرزی در آن اشاره شده است. امیدواریم نتیجه اجرای سند را در ارتقای مناسبات دو کشور در آینده شاهد باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره ادعای یک مقام اتحادیه اروپا مبنی بر این‌که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وضعیت حساسی قرار دارد و زمان و مکان دور بعدی مذاکرات، اظهار داشت: بر خلاف ادعایی که طرف آمریکایی در خصوص نافرجام بودن مذاکرات دوحه بیان کرده این مذاکرات خوبی بوده و راه را برای ادامه مذاکرات اطراف توافق هسته‌ ای باز گذاشته است. بورل هم با حسن نیت و جدیت پیگیر موضوع برای آماده سازی ادامه مذاکرات در دور بعدی است. طرف ایرانی در این زمینه با حسن نیت و جدیت موضوع را دنبال می‌‌کند. گفت‌وگوی دو شب پیش امیرعبداللهیان و بورل با تمرکز بر این موضوع بوده که راه را برای گفت‌وگوها فراهم کنند.

کنعانی اضافه کرد: زمینه برای توافق هست و مشکل اساسی برای توافق نیست، الا اینکه آمریکا تصمیم سیاسی خود را با صراحت و جدیت اتخاذ کند. دولت آمریکا تاکید می‌کند ما اراده داریم به توافق هسته‌ای برگردیم، ولی از سوی دیگر به نظر می‌رسد مایل نیست هزینه‌های بازگشت به توافق را پرداخت کند. به نظر می‌آید دولت آمریکا نمی‌تواند تصمیم سیاسی مستقلانه‌ای بگیرد. اگر آمریکا به این موضوع از دریچه منافع ملی آمریکا نه از دریچه منافع رژیم غاصب صهیونیستی نگاه کند زمینه برای توافق در آینده نزدیک فراهم است و ایران خواستار تضمین جدی و قابل راستی آزمایی است.

وی درباره همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه بیان کرد: این همکاری‌ها به ماقبل تحولات اوکراین برمی‌گردد و هرگونه ایجا ارتباط بین این دسته از همکاری‌های دوجانبه ایران با روسیه با تحولات اوکراین غیرمنطقی است و با اهداف و انگیزه‌های سیاسی صورت می گیرد. موضع ایران در خصوص جنگ جاری در اوکراین واضح و روشن است و بارها به صراحت اعلام شده است. ایران حتما حامی حل و فصل این بحران از طریق سیاسی است و مذاکرات با طرفین در سطوح مختلف انجام شده است و گفت‌‌وگوهایی امیرعبداللهیان با همتای اوکراینی انجام داده است و ایران از ظرفیت‌های سیاسی خود برای حل و فصل بحران استفاده می‌‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: ظرفیت های هسته‌ای ایران بسیار بالایی است اما همانطور که بارها اشاره شده فناوری هسته‌ای ایران کاملا صلح آمیز است و تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد و در بازدیدهای مکرر و متعدد بازرسان آژانس و در گزارش‌های متعدد آژانس بارها بر صلح آمیز بودن فناوری و فعالیت‌های هسته‌ای ایران تأکید شده است. در بحث سلاح های کشتار جمعی فتوای مقام معظم رهبری را داریم و تغییری در نگاه و موضع ایران ایجاد نشده است.

وی درباره سفر وزیر خارجه سوریه به تهران بیان کرد: وزیر خارجه سوریه در پاسخ به دعوت قبلی امیرعبداللهیان به تهران سفر کرده و در این سفر موضوعات مرتبط با همکاری‌های دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت. در خصوص اختلافات موجود در مورد شمال سوریه و نگرانی‌‌های دولت ترکیه و مباحثی که در خصوص احتمال اقدام به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه مطرح بوده است، خوشبختانه ایران در این زمینه دیپلماسی بسیار فعال و عملگرایانه‌ای را داشته است. به صورت مستمر در سطوح مختلف از جمله وزیر خارجه تماس‌ها و گفت‌وگوهای دوجانبه و تلفنی با همتای سوری و ترک برقرار بوده است. ایران تاکید کرده و می‌‌کند که اقدام نظامی می‌تواند به تشدید بحران در مناطق سوریه بینجامد و تامین کننده ثبات و امنیت نخواهد بود و به ایجاد مشکلات برای شهروندان آن مناطق منجر خواهد شد. امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با همتای ترک گفت که توافقات قبلی دو کشور مکانیسم آستانه بهترین و مناسب ترین روند غیرنظامی برای حل و فصل بحران و تامین نگرانی‌های امنیتی دولت ترکیه است. بخش دیگر سفر وزیر خارجه سوریه مبنی بر این است که در طرف ایرانی همتای سوری را در جریان مذاکرات دیروز روند آستانه قرار خواهد داد.

کنعانی اظهار داشت: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه همواره مورد تاکید ایران بوده است. خوشبختانه این تبدیل به نگاه مشترک شده است. سه کشور ایران، ترکیه و روسیه به عنوان رویکرد به آن تاکید می‌‌کنند. دولت آمریکا حضور نظامی خود را در بخش هایی از اراضی سوریه پایان ببخشد و از حمایت تروریست‌ها دست بردارد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره سفر بایدن به منطقه اظهار داشت: معتقدیم دولت آمریکا اگر خواهان ایجاد ثبات،‌امنیت و آرامش در منطقه است باید دست از مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه و تلاش برای ایجاد ائتلاف‌های نمادین و ساختگی و تلاش برای اعمال ارزش‌های آمریکایی در منطقه دست بردارد. کشورهای منطقه به صورت طبیعی به عنوان صاحبان منطقه منافع و دیدگاه‌های مشترکی دارند و می‌توانند در پرتو نشست‌های منطقه‌ای بهترین شرایط را برای ثبات و امنیت در منطقه ایجاد کنند. تلاش رژیم صهیونیستی این بوده که در قالب این سفر یک ائتلاف منطقه ای را برای اعمال فشار بر ایران شکل بدهد. در این تلاش این رژیم ناکام بوده و دولت آمریکا هم توفیقی نداشته است و پیام‌هایی که از مقام‌های عربی منطقه چه مستقیم و چه غیرمستقیم دریافت کردیم گویای این است که خوشبختانه کشورهای منطقه آمادگی ندارند در سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا در مواجهه با ایران قرار بگیرند. شرایطی فراهم شده است که ما گفت‌‌وگوهای جدیدی را برای تعمیق همکاری‌های منطقه‌ای ساماندهی کنیم.

خبرنگاری با بیان این‌که اظهارات سفیر روسیه در تهران مبنی بر این‌که غرب می‌خواهد همجنس گرایی را در ایران ترغیب کند از کنعانی پرسیده آیا برخوردهای گشت ارشاد به دستور روسیه صورت می‌گیرد؟ که وی اظهار داشت: قطعا انتظار نداریم که سفرای محترم خارجی مقیم در تهران در موضوعات و مسائل داخلی ایران اظهارنظر کرده یا مداخله کنند. وزارت خارجه حتما نسبت به این موضوع حساسیت دارد و بر مبنای مسؤولیت‌ها و وظایف ذاتی خود عمل می‌کند. باید تلاش کنیم از دامن زدن به موضوعاتی که می‌تواند موجب بروز حواشی غیرضروری در مناسبات ما با همسایگان و کشورهای منطقه شود خودداری کنیم و تلاش کنیم با نگاه واقع بینانه به قضایا نگاه کنیم. باید اظهارات جاگاریان را دقیق بخوانم و ببینم نظر ایشان چه میزان با اظهاراتش انطباق داشته باشد. اجازه می‌خواهم فضای جلسه را تبدیل به قرائت بیانیه سیاسی علیه کشورهای دیگر نکنید.

وی درباره مذاکرات ایران و عربستان گفت: خوشبختانه اجرای پنج دور مذاکرات ایران و عربستان در بغداد مثبت و رو به جلو بوده است. خوشبختانه برادران ما در دولت عراق بسیار در این زمینه با حسن نیت و انگیزه و رویکردی سازنده عمل کرده و توانستند نقش بسیار مثبتی در برگزاری این جلسات و ادامه نشست ها و انتقال درست پیام‌ها بین طرفین داشته باشند. نتیجه مذاکرات تا الان به اندازه‌ای دلگرم کننده بوده که بتوانیم دور بعدی مذاکرات را در بغداد در سطح مناسبی داشته باشیم و با استفاده از دستاوردهای گذشته گام رو به جلو برداریم. فضا مثبت است و امیدواریم به نتیجه جدیدی در روند از سرگیری روابط برسیم و ایران از هر گامی که برادران ما در منطقه به سمت توسعه مناسبات بردارند، استقبال می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها و انتقال پیام‌ها نیز بیان کرد:مذاکرات با طرف آمریکایی از طریق واسطه اتحادیه اروپا انجام می‌شود و ایران بر مبنای رویکردی که بعد از خروج آمریکا انجام داد هیچگونه گفت‌وگوی مستقیمی با دولت آمریکا نداشته و این روند با واسطه و نقش آفرینی اتحادیه اروپا انجام می‌شود. چارچوب مذاکرات بر مبنای توافق برجام است و آن چیزی که در ۲۰۱۵ امضا شده و ایران بر همان مبنا به مسؤولیت‌های خود عمل کرده طرف مقابل به آن تعهدات عمل کند و ایران بتواند مزایای حاصل از توافق را برای ملت تامین کند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی اظهار داشت: برنامه برای اعزام سفیر امارات به تهران آن را به فال نیک می‌گیریم و نشانگر شکل گیری فضای مثبت جدیدی در منطقه تلقی می‌کنیم .رابطه با امارات گسترده و متنوع است.

کنعانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره این‌که آیا می‌توان گفت نقش سازمان ملل از بین رفته، گفت: همکاری‌های ایران با طرف ها به معنای نادیده گرفتن سازمان ملل نیست.

وی درباره تصویب طرح جدید برای نظارت بر صنعت هسته ای ایران گفت: دولت آمریکا از یک طرف به دنبال مذاکره و بازگشت به توافق است و از طرف دیگر اقداماتی را به صورت متوالی و متناوب انجام می‌دهد که کاملا مشخص است شاهد تناقض رفتاری و گفتاری نزد دولت آمریکا و نهادهای دولتی این کشور هستیم. این نشانه تناقض و بی عملی دولت آمریکا در مبحث گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران است. ایران به دولت آمریکا و نهادهای داخلی این کشور به صورت مجموعه یکپارچه نگاه می‌کند و هر اقدام آمریکا در روند مذاکرات هسته‌ای تاثیرگذار خواهد بود و ایران بر همین مبنا عکس العمل خود را خواهد داشت.

کنعانی همچنین اظهار داشت: نشست موفقیت آمیز و سازنده دیروز سران سه کشور ضامن روند آستانه الگوی بسیار موفقی از همکاری چندجانبه منطقه‌ای برای حل و فصل اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی است و توفیق این روند تاثیرات مثبت بر دیگر موضوعات و همکاری‌ها و معضلات منطقه‌ای خواهد داشت و این رویکرد و اراده مشترک نزد سه کشور وجود دارد. درباره تحولات قفقاز جنوبی همین نگاه بین سه کشور وجود دارد. روند آستانه در خصوص سوریه تبدیل به یک الگو شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تصویب موافقتنامه انتقال محکومان بین ایران و بلژیک و آزادی اسدالله اسدی نیز بیان کرد: درباره اسدالله اسدی جمهوری اسلامی ایران مواضع خود را بارها اعلام و تاکید کرده است. بحث موافقتنامه‌های قضایی اعم از استرداد مجرمان و ... یا همکاری‌های مربوط به مباحث کیفری و مدنی بین کشورها یک موضوع عادی و روتینی است. هم ایران و هم بلژیک تعداد قابل توجهی از این نوع موافقتنامه‌ها را با کشورهای مختلف امضا کرده و دارند و انعقاد این موافقتنامه‌ها برای همکاری‌های دوجانبه عادی و شناخته شده است. بازداشت دیپلمات ایرانی یک فرآیند کاملا غیرقانونی و نقض فاحش کنوانسیون ۱۹۶۱ وین بوده است. خواست ما از دولت بلژیک این است دیپلمات ایرانی را فورا آزاد و اعاده حیثت کرده و خسارت وارده را جبران کند و نسبت به بدعت گذاشته شده در نقض مصونیت دیپلمات‌ها مسؤولیت خود را قبول کند.

سدسازی‌های ترکیه نیز سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد که وی گفت: گفت‌وگوها بین ایران و ترکیه در خصوص مسائل زیست محیطی و .. در جریان است. ایران دیپلماسی زیست محیطی را در چند ماه گذشته به صورت جدی فعال کرده است و هفته گذشته شاهد برگزاری نشست بین المللی بودیم و پیشنهاد ایران بود که دبیرخانه و صندوق مالی در این زمینه تشکیل شود.

خبرنگاری درباره اظهارات مقام معظم رهبری در خصوص شرق فرات و اقدام نظامی در این زمینه گفت: مسؤولیت‌های دولت آمریکا به عنوان نیروی مداخله گر خارجی در سوریه روشن و واضح است. درخواست دولت سوریه مبنی بر ضرورت خروج نیروهای غیرقانونی خارجی در داخل اراضی سوریه روشن است و موضوع نیاز به اقدام نظامی ندارد. اگر دولت آمریکا متعهد به وظایف و مقررات بین‌المللی است و نسبت به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها التزام عملی دارد باید به درخواست قانونی دولت سوریه عمل و نیروهای نظامی خود را از آنجا خارج کند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح موضوع اوکراین در نشست‌های دیروز در تهران اظهار داشت: نشست دیروز سران سه کشور ضامن روند آستانه با محوریت سوریه بود و نشست‌های کارشناسان ارشد و بعد هم نشست سران سه کشور با تمرکز بر همین موضوع و تکمیل توافقات گذشته برای کمک به دولت و ملت سوریه برای عبور از شرایط کنونی و تثبیت امنیت در این کشور بود. آیا گفت‌وگوهای مشخصی درباره موضوع اوکراین صورت گرفته است را نمی‌دانم. قبل از سفر هیأت‌های عالیرتبه دو کشور امیرعبداللهیان گفت‌وگوی تلفنی با همتای اوکراینی داشت.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین خاطرنشان کرد: مواضع ایران در بحث اوکراین مشخص است. آمریکایی‌ها فرافکنی می‌کنند و با اظهارات سیاسی و دامن زدن به موضوعات دروغین به دنبال ایجاد حاشیه هستند. اگر علاقه‌مند به صلح و ثبات در اوکراین بود حتما می‌توانست قبل از آغاز بحران در این کشور نقش سازند‌ه‌ای برای پیشگیری از بحران باشد و ما شاهد چنین نقشی نبودیم.

وی در توصیه به کشورهای اروپایی درباره تجمعات منافقین گفت: ماهیت منافقین روشن است و جریان تروریستی که دست پلید و جنایتکار آنها به خون بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی و مسؤولان عالیرتبه ایران و برخی شهروندان خارجی و عراقی آلوده است. کشورهای اروپایی‌ رویکرد سیاسی در یک زمانی این سازمان را با این توجیه که این سازمان از رویکرد نظامی و مسلحانه دست برداشته و صرفا وارد فاز سیاسی شده است این سازمان را از لیست تروریستی خارج کرد. کشورهای اروپایی همانگونه که شعار ضدیت با تروریسم و حمایت از حقوق بشر را می‌دهند در حوزه عمل به این شعار پایبند باشند.

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه درباره همکاری‌های نظامی ایران وروسیه در سفر پوتین در دستورکار قرار گرفته است؟ گفت: نشست دیروز نشستی کاملا متمرکز بر موضوع سوریه و کشورهای ضامن روند آستانه بود. به صورت طبیعی با توجه به دیدار دوجانبه روسای جمهور و دیدار پوتین با رهبری موضوعات و مسائل دوجانبه با طرف روسی مورد گفت‌وگو قرار گرفته است و همکاری‌های دو کشور متنوع و متکثر است. ایران و روسیه بر مبنای هدفگذاری دو کشور و اراده مقامات عالیه دو کشور برای تنظیم یک نقشه راه برای مناسبات بلندمدت دو کشور پیش نویس سند همکاری‌های جامع را با هم تبادل کردند و مذاکره برای نهایی کردن آن در حال انجام است و پیش بینی می‌شود این پیش نویس در روند مذاکرات به نتیجه نهایی برسد.

کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره روابط ایران و ترکیه نیز اظهار داشت: روابط دو کشور بسیار متنوع و گسترده‌ای است و در سطح عالی بین دو طرف ادامه دارد و منافع مشترکی را در حوزه دوجانبه و مسائل مشترک منطقه ای با هم داریم. حوزه مناسبات دوجانبه در قالب کمیسیون عالی پیگیری می‌شود. در حوزه تجاری هدفگذاری بسیار حائز اهمیت است. همواره تلاش‌هایی از سوی برخی طرف‌ها از جمله رژیم صهیونیستی وجود داشت که با طراحی سناریوهای دروغین تنش‌های غیرحقیقی را بین دو کشور ایجاد کنند که این عقلانیت در بین دو کشور وجود دارد که روابط دو کشور باید در حوزه همکاری‌های راهبردی تعریف شود و در همین چارچوب ادامه یابد. روابط ایران و ترکیه علیه هیچ طرفی در منطقه نیست.

خبرنگاری درباره این‌که آیا بحرین هم شامل گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران می‌شود؟ گفت: آنچه مربوط به ایران است هم بر مبنای سیاست راهبردی ایران برای توسعه مناسبات با کشورهای همسایه عربی و اسلامی و هم سیاست راهبردی دولت آقای رئیسی ایران به دنبال توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی و شرق و آسیاست. حوزه پیرامونی خلیج فارس جزو حوزه‌‌های مورد توجه ماست و دست دوستی ما به سوی برادران در این منطقه دراز بوده است. حضور و مداخله بیگانگان کمکی به امنیت منطقه نمی‌کند. در سایه گسترش و بهبود مناسبات با عربستان در مناسبات با بحرین هم می‌توانیم شاهد اتفاقات مثبتی باشیم.

وی درباره این‌که آیا ایران با توجه به نشست توانسته مانع از جلوگیری حمله ترکیه به شمال سوریه شود، نیز گفت: ایران مواضع خود را بیان کرده است. ایران در گفت‌وگوی مستمر با دو طرف سوری و ترکیه‌ای تلاش کرده راهکاری را برای حل و فصل بحران ایجاد کند. ایران معتقد است این بستر وجود دارد و می‌تواند برطرف کننده نگرانی ترکیه باشد و امنیت سوریه را تامین کند. فعالیت گروه‌های قومی و نژادی و قبیله‌ای و طایفه‌ای در محدوده سرزمینی کشورها از جمله در سوریه می‌تواند به صورت طبیعی ایجاد کننده بحران و چالش باشد و امنیت را در آن مناطق متاثر کرده و باعث ایجاد خسارت شود. گروه‌های قومی و کردی باید اتکا و توجه خود را به سمت دولت مرکزی سوریه ببرند. توصیه می‌کنیم به گروه‌های قومی که مشکلات خود را از طریق رجوع به دولت مرکزی حلو

خبرنگار خبرگزاری فارس به واکنش کاخ سفید و همچنین رابرت مالی به سفر پوتین به ایران و اظهارات رابرت مالی مبنی بر این‌که ایران یا باید به فکر اتکا بیشتر به روسیه باشد یا به برجام برگردد اشاره کرد که سخنگوی وزارت خارجه گفت: رابطه ایران و روسیه به عنوان دو کشور مستقل و همسایه دوجانبه و ارتباطی به دولت آمریکا ندارد که درباره روابط دو کشور اظهارنظر کند. دو کشور بر مبنای مصالح مشترک روابط خود را تعریف کردند و رابطه سازنده بوده و آن را در تقویت و تحکیم روند صلح و ثبات در سوریه شاهد بودیم. روابط مستقل ایران و روسیه در همین چارچوب ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت خارجه درباره حمید نوری نیز بیان کرد: انتظار و توقع ما این است که دولت سوئد گفتار و عمل را با هم تطبیق دهند و تشکیل دادگاه علیه نوری اقدامی نادرست و غلط در جهت تطهیر چهره یک سازمان تروریستی بوده است. متاسفانه دادگاه سوئد این امکان را برای یک سازمان تروریستی قرار داده است. پیگیری های خود را در این ارتباط در سطوح مختلف ادامه می‌دهیم و دفاع از حقوق این شهروند را مدنظر قرار می‌دهیم. قبل از صدور حکم گفت‌وگوی تلفنی امیرعبداللهیان با همتای سوئدی داشته و چند بار در غیاب سفیر سوئد کاردار این کشور به وزارت خارجه دعوت شده است و بعد از صدور حکم هم کاردار سوئد احضار شده و هم یادداشت اعتراض ایران در این زمینه به سوئد داده شده و از دولت سوئد انتظار داریم روابط دو کشور را به سرنوشت یک گروه تروریستی گره نزنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها