یک کارشناس مسائل بین الملل وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی را بسیار بی ثبات و ناپایدار توصیف کرد و گفت: بحران های پیش آمده در داخل رژیم صیونیستی تهدید کننده بقای این رژیم هستند و این به دلیل کم بودن عمق استراتژیک و عدم انسجام داخلی است.
کد خبر: ۱۳۷۲۷۲۵

به گزارش جام جم آنلاین، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع رژیم صهیونیستی، از سیاست های تنازع برای بقا تا شکست و در استیصال در برنامه های ضد ایرانی و با حضور مجتبی جلال زاده، کارشناس مسائل بین الملل به روی آنتن رفت.

مجتبی جلال زاده وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی را بسیار بی ثبات و ناپایدار توصیف کرد و گفت: طی دو سال گذشته شاهد وقوع کم سابقه و حتی بی سابقه در عرصه تحولات سیاسی این رژیم اشغالگر بوده ایم. در این مدت چهار دوره انتخابات پارلمانی پی در پی برگزار شد که سبب انحلال پارلمان و کابینه شده است.

وی شرایط فعلی رژیم صیونیستی را تشریح کرد و افزود: انسجام داخلی این رژیم بر اساس کسری امنیت در سطح بسیار بالایی خدشه دار شده است. آن ها همچنین از سوی دیگر به لحاظ سیاسی دچار تناقض ها و سیاست های متضادی شده اند که نتیجه آن ایجاد بی ثباتی خارجی و عدم توانایی در دست یابی به اهداف سیاست خارجی، تامین امنیت و منافع بوده است.

این کارشناس مسائل بین الملل در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با تصریح بر این موضوع که هیچ وقت به رژیم صهیونیستی به عنوان یک کشور و واحد مستقل سیاسی نگاه نمی شده است، اشاره کرد: شرایط چهارگانه سازنده دولت یعنی سرزمین، جمعیت، حکومت و حاکمیت در رژیم صهیونیستی ایجاد نشده است.

وی بحران های پیش آمده در داخل رژیم صهیونیستی را تهدید کننده بقای این رژیم دانست و عنوان کرد: در کنار بحران های داخلی، بحران ها و چالش های خارجی که بر پیکر نیمه جان رژیم صهیونیستی وارد می آید، این رژیم را بیش از پیش به لبه پرتگاه سوق می دهد.

جلالزاده از دوگانگی های سیاست خارجی رژیم صهیونیستی گفت و بیان کرد: این دوگانگی بر تمام رفتارهای بازیگران صهیونیستی در عرصه بین الملل سایه اندخته است. از یک سو سیاست کاملا توسعه طلبانه دارند و همواره سعی دارند در جهت گسترش مرزها، امنیت و قدرت خود وارد جنگ ها و تنازعات منطقه ای شوند.

وی افزود: از سوی دیگر اسرائیل آسیب پذیرترین محیط امنیتی را دارد و به دلیل کم بودن عمق استراتژیک و پایین بودن انسجام ملی موجب شده است رژیم صهیونیستی بخشی از امنیت خود را با ائتلاف در قدرت های بزرگ و حملات پیش دستانه ببیند. سیاست خارجی اسرائیل در چارچوب رئالیسم تهاجمی بنا به عمق راهبردی کم و نبود دولت و ملت، نیاز به دشمن خارجی برای داشتن انسجام داخلی و نیاز به جنگ برای پیشبرد اهداف توسعه طلبانه بوده است.

جلالزاده با اشاره به مصادیقی از توسعه طلبی های رژیم صهیونیستی اظهار کرد: جنگ با کشورهای عربی، جنگ 33 روزه، جنگ 11 روزه و نظایر آن از مصادیق این سیاست رژیم صهیونیستی هستند. آن ها هیچ گاه در رسیدن به اهداف خود موفق نبوده اند زیرا آن ها ارتشی اعتقادی ندارند و نیروی نظامی آن ها صرفا بر اساس پول و زور تشکیل شده است. این مسائل سبب شده است اسرائیل از انسجام داخلی برخوردار نباشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها