به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ به نقل از ایسنا، کارشناس مسئول دفتر امور آسیب دیدگان بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به برآورد وجود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کودک کار در سطح استان گفت: از این تعداد هم اکنون به ۳۷۸ کودک در بهزیستی استان خدمات ارائه می شود.
وی تصریح کرد: مشخصه بارز این کودکان ارتباط آنها با خانواده است، یعنی این کودکان رها شده نیستند و در خانواده زندگی می کنند، اما به دلایل ذکر شده مجبور به کار و فعالیت در سنین پایین هستند.
سلطانی با بیان اینکه ۱۳ دستگاه در زمینه کودکان کار و ساماندهی آنها مسئولیت دارند، گفت: در این بین می توان از بهزیستی به عنوان موثرترین دستگاه در این زمینه یاد کرد.
وی از اجرای طرح بومی و عملیاتی “ساماندهی کودکان کار” در سال ۱۳۸۶ یاد کرد و افزود: در این طرح اقداماتی از جمله حرفه آموزی کودکان کار بالای ۱۵ سال، آموزش مهارت های زندگی و خودمراقبتی به تمام کودکان کار، پیگیری وضعیت تحصیلی و خانوادگی و مالی این کودکان، آموزش مهارت “نه گفتن” به این کودکان و … در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اجرای این طرح تا سال ۱۳۹۸ گفت: به دلیل شرایط کرونا اجرای این طرح تا حدودی کم رنگ شد.
سلطانی به اجرای طرح دیگری با نام طرح “دوستدار کودک” از سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و افزود: در این طرح هم توانمندسازی شغلی، فردی، خانوادگی و اجتماعی کودکان کار با رویکرد خانواده محور در دستور کار قرار دارد.
کارشناس مسئول دفتر امور آسیب دیدگان بهزیستی کرمانشاه با اشاره به خدمات رسانی بهزیستی به ۳۷۸ کودک کار در سطح استان، گفت: درحال حاضر برای این کودکان پرونده فعال تشکیل شده و خدمات بهزیستی به آنها ارائه می شود.
وی افزود: همچنین بانک اطلاعاتی این کودکان تشکیل و شناسایی آنها انجام شده است تا بتوانیم آمار و اطلاعات دقیق تری از این کودکان داشته باشیم.
سلطانی در خصوص حذف پدیده “کودکان کار” گفت: این کار عملا غیرممکن است و در حوزه آسیب های اجتماعی در هیچ جای جهان نمی توان آمار را به صفر رساند و تنها راه کنترل این آسیب ها است.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که این سرمایه های انسانی را حفظ کرده و از ساعات کاری آنها کم کرده و از آنها در برابر آسیب های جسمی و روحی ناشی از کار پیشگیری کنیم.
کارشناس مسئول دفتر امور آسیب دیدگان بهزیستی کرمانشاه گفت: امسال تمرکز کار در حوزه “کودکان کار” بر روی کودکان زباله گرد است، چرا که انجام این قبیل کارها برای آنها آسیب روحی و روانی و جسمی بسیاری به همراه دارد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت