به گزارش جام جم آنلاین، ژن های گوناگون در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی دخیل هستند، برای مثال یکی از آن ها ممکن است در انتقال درد حاد یا کوتاهمدت به درد مزمن یا مداوم موثر باشد.
برخی از اشکال درد مزمن ممکن است اختلالی در نحوه تعامل سیستم عصبی و سیستم ایمنی باشند که التهاب عصبی را نیز شامل می شود. در دردهای حاد، سلول های ایمنی روی بافت آسیب دیده تجمع پیدا کرده و ایجاد التهاب می کنند و بر سیستم عصبی نیز تأثیر می گذارند.
این سلول ها پس از فعال شدن، باعث آزاد شدن موادی می شوند که به طور موقت سیستم عصبی محیطی و مرکزی و همچنین سلول های مجاور ناحیه آسیب دیده را تغییر می دهند. در کنار این اتفاق، سلول های پشتیبان در سیستم عصبی مرکزی نیز فعال می شوند و موادی را کنترل می کنند که انتقال سیگنال را در نخاع و مغز افزایش می دهند.
این دو مجموعه سلول یعنی سلول های ایمنی و سلول های پشتیبان از این طریق می توانند در انتقال از درد حاد به درد مزمن نقش داشته باشند.
در مطالعه ای، پژوهشگرانی از دانشگاه مک گیل و دانشگاه کوئینز کانادا، دانشگاه پارمای ایتالیا، دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا همراه با محققانی از کشور هلند، مکانیسمهای مولکولی را در سلولهای ایمنی محیطی در کل ژنوم انسان بررسی کرده و دریافتند که پاسخهای التهابی حاد و طبیعی بدن از ایجاد درد مزمن در افراد مبتلا به کمردرد محافظت میکنند.
بر این اساس آن ها نتیجه گرفته اند که در صورتی که افراد مبتلا به کمردرد از داروهایی نظیر ایبوپروفن که درد را تسکین می دهند استفاده کنند، این دردهای حاد به مرور به دردهای مزمن تبدیل می شوند و به نوعی، بهبود واقعی را به تاخیر می اندازند.
آن ها برای رسیدن به این نتایج، دادههای تجربی به دست آمده از موشها را با دادههای انسانی حاصل از پروژه زیستی بیوبانک انگلستان، ترکیب کردند.
این محققان دریافتند افرادی که از داروهای ضدالتهابی نظیر ایبوپروفن استفاده می کردند، 1.76 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کمردرد مزمن قرار داشتند. در حالی که افرادی که از داروهای ضد التهابی استفاده نمی کردند بهبود یافتند.
این محققان اشاره کرده اند: یافته های ما به تاثیر نوعی گلبول سفید خون به نام نوتروفیل ها مربوط هستند. درواقع فعالیت کوتاهمدت که در آن تعداد نوتروفیلها برای مدت کوتاهی به دلیل التهاب و درد حاد افزایش مییابد، مفید است، در حالی که به نظر میرسد مسدود کردن این عمل با استفاده از داروهای ضد التهابی بهبود را به تاخیر میاندازد.
منبع: سیناپرس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد