به گزارش جام جم آنلاین، دفتر آیت الله مکارم شیرازی در اطلاعیه ای اعلام کرد: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ چهل هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و پنجاههزار تومان است که مومنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
اطلاعیه میافزاید: کفاره روزه غیرعمد مبلغ هشت هزار تومان است که باید بهصورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ چهارصد و هشتاد هزار تومان است.
اطلاعیه حاکی است: لازم به ذکر است که بر اساس مساله هزار و ۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفر بهاندازه یک صاع (تقریبا سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است. در ضمن بنابر فتوای این مرجع تقلید اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.
در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است: شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (۳ کیلو) از خوراکیهای رایج خود (مانند گندم، برنج و غیره) یا مبلغ آن را بهعنوان فطریه بپردازد.
در ادامه اطلاعیه دفتر آیتالله نوری همدانی آمده است: با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است تفاوت داشته باشد، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.
دفتر این مرجع تقلید مبلغ قوت غالب گندم را٤٠ هزار تومان و قوت غالب برنج ایرانی ١٥٠ هزار تومان اعلام کرده است که مومنین در پرداخت یکی از آن مخیر میباشند.
در اطلاعیه دفتر آیتالله سبحانی آمده است: کسی که موقع غروب یعنی قبل از غروب شب عید فطر گرچه به چند لحظه باشد بالغ و عاقل و هشیار است و فقیر و بنده کس دیگر نیست، باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع که تقریبا سه کیلو است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد، کافی است.
در ادامه یادآور شده است: پیرو سوالهای مکرر مومنان از دفتر آیتالله سبحانی به اطلاع میرساند، میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلو گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت و مانند اینها است، مکلف است پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد، محاسبه کرده و به فقیر بپردازد.
در پایان تاکید شده است: میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن نیز برای فطریه بدل از آرد ۴۰ هزار تومان میباشد.
پایگاه اطلاعرسانی آیتالله عبدالله جوادی آملی نظر این مرجع تقلید پیرامون میزان زکات فطره و همچنین کفاره غیرعمد و کفاره عمد روزه را اعلام کرد.
بنابر اعلام دفتر مرجعیت آیتاللهالعظمی جوادی آملی، مبلغ فطریه برای هر نفر حدود سه کیلو گندم، جو، برنج، خرما، کشمش و مانند آنها؛ یا قیمت آنهاست که در هر مکانی قیمت خاص خود را دارد.
همچنین مبلغ مربوط به کفاره (افطار روزه) غیرعمد (گندم) روزی ۸۰۰۰ تومان و کفاره عمد روزی ۴۸۰.۰۰۰ تومان تعیین شده است.
در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است: شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و غیره) یا مبلغ آن را بهعنوان فطریه بپردازد.
اطلاعیه میافزاید: با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.
در ادامه اطلاعیه دفتر آیتالله شبیری زنجانی تاکید شده است: کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم به حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر است) پرداخت شود و در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد.
طبق اطلاعیه این مرجع تقلید، آیتالله شبیری زنجانی، مبلغ ۴۰هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (بهحساب قیمت گندم) و مبلغ ۱۰هزار تومان را برای کفاره افطار اعلام کرد.
بر اساس اعلام دفتر این مرجع تقلید، میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها، از طعامهای متعارف در محل، است که مکلف میتواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد، محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.
دفتر آیتالله وحید خراسانی، زکات فطره به حساب گندم را برای هر نفر به مبلغ ۴۰۰۰۰ تومان قبول میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت