به گزارش
جام جم آنلاین، محسن رضایی در همایش ملی مدیران جهادی وزارت کشور با بیان اینکه مدیریت جهادی در برابر مدیریت دیوانی است و در مدیریت جهادی، ماموریتپذیری و ماموریت دادن محور اساسی است، اظهار کرد: مدیریت دیوانی، تشریفاتی و ظاهری و برای رفع تکلیف است، ولی مدیریت جهادی سر از پا نمیشناسد و یکپارچه عشق و جهاد و تلاش است. مدیریت جهادی شگفتیساز است و مدیریت دیوانی، کار عادی را انجام میدهد.
وی با تاکید بر اینکه در مدیریت جهادی بن بست وجود ندارد، گفت: مدیران جهادی خلاق، نوآور، شجاع و ریسکپذیر هستند و این چیزی است که ما در اقتصاد میخواهیم. تحول اقتصادی هم از فکر و روحیه و انگیزه آدمها آغاز میشود.
رضایی با بیان اینکه ما باید تحول اساسی در اقتصاد به وجود آوریم که در فرهنگ و زندگی جامعه تحول ایجاد کند، یادآور شد: دولت، اصلاحات اقتصادی را از تجارت آغاز کرده است؛ چون اولین مزیت ایران از تجارت است. اصلاحات را اول از مقررات تهاتر را شروع کردهایم و به سمت حمل یکسره در بندرها رفتهایم. همچنین دنبال ایجاد برندینگ در دنیا هستیم، بنابراین زنجیره تجارت از ابتدا تا انتها باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه کارآفرینان باید به دولت کمک کنند تا گرههای تجاری باز شود، گفت: دولت طبق اصل ۴۴ نمیتواند شرکت درست کند و فقط نقش حمایتی باید داشته باشد. ما شروع به اصلاح ساختار بودجه کرده ایم و از ورود پولهای بیپشتوانه به نقدینگی جلوگیری میکنیم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ثروت اصلی دست کارآفرینان کشور است و دولت بسترساز و هدایت کننده اصلاحات اقتصادی کشور است، گفت: باید از سمت بنگاهسازی یه سمت صنعتسازی برویم، چون در ایران صنعت نداریم و بدون صنعت نمیتوانیم جهشهای بزرگ را تجربه کنیم.
احتمال کسری بودجه ۸۰۰ هزار میلیاردی صندوقهای بازنشستگی تا پایان چهار سال آیندهوی گفت: مسئله مهمی که وجود دارد، کار سخت دولت در بحث هزینههای خود است و اگر اوضاع به همین شکل پیش رود، کسری بودجه صندوقهای بازنشستگی تا پایان چهار سال آینده به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که البته شروع به اصلاح و بهبود آن هستیم.
وزارت نفت حق ندارد دلارهای نفتی را به بانک مرکزی بدهدرضایی تأکید کرد: دولت اموال وسیعی دارد که پول آن مانده است و با طرحهای نیمهتمام در کشور، داراییهای غیرمولد و هزینههای سنگین نمیتوان ادامه داد. دلارهای نفتی را نباید به بانک مرکزی میدادند که در این بودجه جلوی این کار را گرفتیم و گفتیم وزارت نفت حق ندارد دلارهای نفتی را به بانک مرکزی بدهد.
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه محرومیتزدایی و از بین بردن فقر مطلق و برقراری عدالت، برنامه اصلاحاتی است که به دنبال آن هستیم تا آن را به صورت جدی انجام دهیم، تصریح کرد: ما برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور باید به سمت صنعتسازی برویم. منظور ما ایجاد محصول صنعتی، کارگاه صنعتی یا کارخانه نیست، بلکه برای مثال، صنعت گردشگری و سلامت هم از این دسته موارد هستند.
وی تأکید کرد: ما بدون تحول جدی و قیام اقتصادی سفت و سخت نمیتوانیم اتفاقات مثبت رقم بزنیم. لازم است بسترهای لازم را فراهم کنیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه راه تجارت در ایران را باید باز کنیم گفت: تجارت بسیار برای ما مهم است. در حوادثی که در این اطراف برای ما اتفاق میافتد - مثل افغانستان که الان آمدند به سمت ما، مثل روسیه و اوکراین -، چون ایران چهارراه است و اگر پیشرفتی در اطراف ایران باشد، میتوانیم منافعش را ببریم و جنگ هم در اطراف ایران باشد ما میتوانیم منافعش را از طریق تجارت ببریم.