فوق تخصص عفونی و ریه کودکان:

آلودگی هوا سبب اختلالات تکاملی در جنین و کودکان می شود

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و ریه کودکان با تاکید بر اینکه زنان باردار نباید خود را در معرض هوای آلوده قرار دهند، گفت: سه ماهه اول دوران بارداری به دلیل تکامل مغز جنین بسیار حساس بوده و سطح میزان سرب غیرمجاز در هوای آلوده پس از تولد سبب پرخاشگری، عقب ماندگی ذهنی و غیره می‌شود.
کد خبر: ۱۳۵۱۶۲۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر ثمیله نوربخش افزود: براساس آخرین یافته‌های علم پزشکی در کشور‌های توسعه یافته اگر سرب موجود در هوا بیش از پنج میکرو باشد از حد مجاز عبور کرده و تاثیر مستقیم بر جنین در رحم مادران باردار گذاشته و کودکان آنان را در سال‌های بعد از تولد ممکن است دچار بیماری‌هایی از قبیل کاهش ضریب هوشی، پرخاشگری، تشنج، بی قراری، عدم تمرکز و برخی دیگر از بیماری‌ها کند.

وی با تاکید بر اینکه زنان باردار به هیچ عنوان نباید در معرض آلودگی هوای کنترل نشده قرار بگیرند، اظهار داشت: سرب به عنوان یکی از عناصر مهم در آلودگی هوا که دارای سم خطرناکی نیز هست تاثیر مستقیم بر جنین مادران باردار گذاشته و آثار جبران ناپذیری از خود بجای خواهد گذاشت.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه آلودگی هوا پس تولد نیز ممکن است در رفتار‌های فردی آثار سویی از خود بجای گذارد، گفت: سرب و دیگر سموم موجود در هوای آلوده همچنین سبب آسیب جدی به دستگاه تنفسی به خصوص در کودکان شده و با تحریک سیستم تنفسی (آنتی ژنها) فرد را دچار بیماری کند.


آلودگی هوا می‌تواند علائمی شبیه آسم ایجاد کند

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و ریه کودکان با اشاره به اینکه ممکن است آلودگی هوا در برخی شرایط علائمی شبیه آسم در افراد ایجاد کند، ادامه داد: این آلودگی همچنین احتمال دارد ریسک بد خیمی را بالا برده (سلول‌های سرطانی) و علاوه بر فعال شدن این سلول‌ها آسیب جدی به دستگاه تنفسی وارد کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه عوامل محیطی نقش بسزایی در فعال شدن سلول‌های سرطانی دارند، گفت: براساس یافته‌های متخصصان و پژوهشگران آمریکا سطح سرب بیش از میزان استاندارد در هوا می‌تواند سبب برخی مشکلات مغزی، آثار روحی و روانی، بزهکاری، عقب ماندگی ذهنی در انسان گردد که این مهم ریشه در دوران جنینی دارد.

به گفته وی، سازمان جهانی بهداشت میزان سرب موجود در آلودگی هوای کشور‌های مختلف را معیاری برای میزان آلودگی هوا عنوان می‌کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها