فضاپیمای روسی باردیگر ایستگاه بین المللی فضایی را از مدار خارج کرد

فضاپیمای سایوز MS-۱۸ در جریان آزمایش احتراق موتورهای پیشران، ایستگاه بین المللی فضایی را از مدار اصلی خود خارج کرد. این دومین بار است که یک فضاپیمای روسی چنین حادثه‌ای را از ماه ژوئیه ایجاد می‌کند.
کد خبر: ۱۳۴۲۵۱۳
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، انتظار می‌رود فضاپیمای سایوز MS-۱۸ سه مسافر فضایی را که در این آزمایشگاه در حال چرخش قرار دارند از جمله یک بازیگر زن روسی و تهیه کننده و کارگردان یک فیلم را روز یکشنبه ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) به زمین بازگرداند.

کنترل کننده‌های پرواز روسیه برای اطمینان از اینکه همه موارد قبل از عزیمت به درستی کار می‌کند، یک آزمایش برنامه ریزی شده را برای احتراق موتور‌های پیش ران فضاپیما انجام دادند.

به گفته مقامات ناسا، این موتور‌ها به طور غیرمنتظره‌ای پس از پایان آزمایش روشن ماندند و باعث از دست رفتن کنترل ایستگاه فضایی بین‌المللی در ساعت پنج و ۱۳ دقیقه صبح به وقت منطقه زمانی شرقی شدند، اما ناظرین پرواز در مدت ۳۰ دقیقه کنترل این ایستگاه را به دست گرفتند و ایستگاه فضایی اکنون در شرایط پایدار قرار داررد.

مقامات ناسا یادآور شدند: خدمه در طول وقوع این حادثه بیدار بودند و خطری آن‌ها را تهدید نکرده است.

ایستگاه بین المللی فضایی در جریان این حادثه ۵۷ درجه از مدار اصلی خود خارج شد. هنوز علت روشن ماندن طولانی مدت موتور‌ها به صورت خودکار مشخص نیست و ناسا و آژانس فضایی روسیه در حال بررسی این موضوع هستند.

با این حال این حادثه موجب به تاخیر افتادن بازگشت فضاپیمای سایوز MS-۱۸ به زمین نشده است و این فضاپیما فردا یکشنبه به همراه سه مسافر فضایی خود ایستگاه بین المللی فضایی را ترک خواهد کرد و حدود سه و نیم ساعت بعد به زمین می‌رسد و در قزاقستان فرود می‌آید.

این اولین بار نیست که چنین حادثه‌ای رخ می‌دهد، در ۲۹ ژوئیه (۷ مرداد)، ماژول آزمایشگاهی چند منظوره نائوکا که به عنوان یک مرکز علمی عمل می‌کند با نقص نرم افزاری روبرو و ایستگاه بین المللی فضایی به دنبال روشن شدن ناگهانی موتور‌های این ماژول از مدار اصلی خود خارج شد و در فضا چرخید.

این حادثه بزرگ‌تر بود و باعث تغییر جهت ۵۴۰ درجه‌ای ایستگاه فضایی شد. مقامات روسیه علت بروز این حادثه را نقص فنی نرم‌افزار‌ها اعلام کردند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها