یکی از عوامل ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی، آسیب به کلیه و تعدادی دیگر از مشکلات سلامت، داشتن رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد سدیم است.
کد خبر: ۱۳۴۰۰۱۰

متأسفانه نمک در همه چیز وجود دارد؛ بنابراین دیر یا زود، احتمالا همه ما از پزشک خود خواهیم شنید که نمک را در رژیم‌غذایی خود کاهش دهیم اما سوال اصلی این است که چگونه؟ یکی از راه‌حل‌هایی که ممکن است با آن روبه‌رو شوید استفاده از جایگزین‌های نمک است.

جایگزین‌ های نمک چه هستند؟ جایگزین‌های نمک موادی شبیه نمک معمولی هستند که در آنها تمام یا بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین‌شده است.

از جایگزین‌های نمک می‌توان در آشپزی استفاده کرد اما برخی معتقدند کلرید پتاسیم دارای طعم فلز یا کمی طعم تلخ بوده و بهتر است استفاده از آن را از مقادیر کم شروع کنید.

این تلخی به‌ویژه در غذاهای خانگی قابل‌توجه است، بنابراین بهتر است بیش از یک پنجم نمک موردنیاز در پخت غذا را با این ترکیبات جایگزین نکنید.

آیا جایگزین‌های نمک سالم‌تر از نمک معمولی هستند؟ دکتر ماکسین اسمیت، متخصص تغذیه می‌گوید لزوما این‌طور نیست.

به گفته دکتر اسمیت جایگزین‌ های نمک ممکن است گزینه مناسبی برای برخی افراد باشند زیرا پتاسیم یک ماده‌معدنی مهم است که به کاهش فشارخون کمک می‌کند اما این ترکیبات برای برخی افراد مضر است.

مصرف جایگزین نمک زمانی خطرناک است که شما شرایطی مانند بیماری کلیوی، بیماری قلبی، فشارخون بالا، بیماری کبد یا دیابت داشته باشید.

در این شرایط پتاسیم موجود در جایگزین‌های نمک می‌تواند تعادل پتاسیم در خون را به هم بزند. همچنین استفاده از جایگزین‌های نمک همزمان با مصرف برخی داروها - ازجمله مهارکننده‌های ACE و دیورتیک‌های ذخیره‌کننده پتاسیم- ممکن است پتاسیم خون را به سطوح خطرناک برساند؛ بنابراین بهتر است این ترکیبات را جز درصورت تایید پزشک مصرف نکنید.

آیا استفاده از جایگزین نمک بهترین راه کاهش مصرف نمک است؟ به‌طور کلی باید گفت معمولا در اثرگذاری جایگزین‌های نمک مبالغه می‌شود. گرچه ممکن است استفاده از این ترکیبات در موارد نادر مفید باشد اما عوارض جانبی و خطرات کلرید پتاسیم بسیار بیشتر از مزایای آن است.

تغییرات ساده در رژیم‌غذایی همچنان موثرترین روش برای کاهش مصرف سدیم به‌شمار می‌آید. استفاده از گیاهان دارویی، ادویه‌جات، ترشیجات و آبلیمو راه‌هایی عالی برای افزودن طعم به غذاها بدون استفاده از نمک هستند.

بسیاری از این ادویه‌جات و گیاهان خواص ضدالتهابی قوی نیز دارند و با مصرف آنها می‌توانید خود را به‌ خوبی تقویت کنید.

یاسمین مشرف - دانش

منبع: ba-bamail.com

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها