به گزارش جام جم آنلاین، طی دو دهه گذشته مطالعات متعددی انجام گرفته که حاکی از ارتباط بین سلامت روده و سیستم ایمنی، خلق و خو، سلامت روان، بیماریهای خود ایمنی، اختلالات غدد درون ریز، بیماری های پوستی و سرطان است.
اصطلاح «میکروبیوم روده» به طور خاص به میکروارگانیسمهای موجود در روده اشاره دارد. یک فرد حدود 300 تا 500 گونه مختلف باکتری در دستگاه گوارش خود دارد. در حالیکه برخی از میکروارگانیسمها برای سلامتی ضرر دارند، بسیاری از آنها برای بدن بسیار مفید و حتی ضروری هستند.
وجود طیف گسترده ای از باکتریهای مفید در روده میتواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد، علائم افسردگی را برطرف ساخته، به مقابله با چاقی کمک کند و با هزاران فایده دیگر برای بدن همراه است.
سایت هلث لاین در گزارشی به برخی از راهکارهای مفید برای بهبود سلامت روده اشاره کرده است:
کاهش سطح استرس: سطح بالای استرس برای کل بدن از جمله روده ضرر دارد. برخی از راههای کاهش استرس میتواند شامل مدیتیشن، پیادهروی، حضور در بین اعضای خانواده یا دوستان، کاهش میزان مصرف کافئین، یوگا باشد.
خواب کافی: بیخوابی و بی کیفیت بودن خواب میتواند تاثیرات جدی بر سلامت روده بگذارد و به نوبه خود ممکن است مشکلات بیشتری برای خواب فرد ایجاد کند.
آرام غذا خوردن: جویدن کامل غذا و آهسته غذا خوردن میتواند به هضم کامل و جذب مواد مغذی کمک کند. این کار ممکن است در کاهش مشکلات گوارشی و حفظ سلامت روده کمک کند.
نوشیدن آب کافی: نتایج تحقیقات متعدد نشان داده که نوشیدن آب کافی بر بافت مخاطی روده و همچنین تعادل باکتریهای مفید روده تاثیر بسزایی دارد. حفظ آب بدن یک روش ساده در تقویت سلامت روده است.
انتهای پیام
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت