به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر جلیل کوهپایه زاده روز سه شنبه اظهار داشت: خوشبختانه پیک چهارم کرونا در کشور در حال پایان است و این روند در استان تهران هم با شیب ملایم مشاهده میشود، اما این دلیلی نمیشود که مردم توصیههای بهداشتی را رعایت نکنند.
وی تعداد ترخیصیها در این منطقه را بیشتر از بستریهای بیمارستانها اعلام کرد و گفت: تعداد بستری روزانه از حدود ۹ هزار بستری به کمتر از پنج هزار بستری رسیده است و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، از این تعداد هم کمتر خواهد شد.
واکسیناسیون کرونا به خوبی در تهران در حال انجام است
کوهپایه زاده افزود: با توجه به افزایش مراکز تجمعی تزریق واکسن، واکسیناسیون عمومی کرونا در جمعیت بالای ۷۰ سال در استان تهران به خوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: واکسینه کردن جمعیتهای در معرض خطر هم مانند گروههای درمانی و بهداشتی، تقریبا به اتمام رسیده است. این موضوع سبب میشود تا ویروس زودتر کنترل و مهار شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه با انجام واکسیناسیون از تعداد مرگ و میر کاسته میشود، افزود: حتی اگر بیماری افزایش پیدا کند، به عبارتی اگر این کار تاثیری بر بروز و شیوع کرونا نداشته باشد، حتما منجر به کاهش مرگ و میر خواهد شد.
احتمال شیوع کرونای هندی و آفریقایی در سایر استانهای کشور
کوهپایه زاده بیان داشت: هرچند ابتلا تعدادی از شهروندان به کرونای هندی و آفریقایی در برخی مناطق کشور، احتمال شیوع آن در سایر استانها را بیشتر کرده است، اما هنوز در تهران موارد ابتلا به ویروسهای جهش یافته کرونای هندی و آفریقایی گزارش نشده است.
وی بیان داشت: مواردی از ویروسهای جهش یافته هندی و آفریقایی در برخی از مناطق کشور شناسایی شده و این موضوع نشان میدهد که باید بهتر توصیههای بهداشتی را رعایت کنیم.
کوهپایه زاده ادامه داد: در روند بیماری شاهد جهشهایی در داخل کشور هم بودیم و به احتمال زیاد این روند ادامه خواهد یافت و احتمال دارد شاهد جهشهایی در داخل کشور هم باشیم. به عبارتی جهشها صرفا منوط به گونههای خارجی نیست.
به گزارش ایرنا، طبق آخرین اخبار منتشر شده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا روز گذشته (۹ خرداد) هشت هزار و ۸۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۱۵۴ نفر از آنها بستری شده و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۹۰۲ هزار و ۹۴ نفر رسیده است.
تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۹ هزار و ۹۳۹ نفر رسیده و تاکنون ۲ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۵۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۲۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۸۱۴ هزار و ۴۸۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
اکنون ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
تاکنون سه میلیون و ۴۹۴ هزار و ۱۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵۱۵ هزار و ۹۰۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به چهار میلیون و ۱۰ هزار و ۵۳ دوز رسیده است.