دانستنی های سلامت

والدین درگیر بدغذایی کودک بخوانند

بدغذایی کودکان، مشکل شایع و نگران کننده‌ای برای والدین است و برخی از کودکان برای این که به اندازه‌ای کافی غذا بخورند، به کمک والدین نیاز دارند.
کد خبر: ۱۳۱۸۲۴۵
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، با توجه به نقش رفتار والدین در شکل گیری عادات غذایی کودک به منظور کاهش مشکل بدغذایی کودکان، توجه به برخی نکات تغذیه‌ای ضروری است. نکاتی را که والدین در غذا دادن به کودکان بد غذا و کم اشتها باید رعایت کنند را بدانید: 

حساس نشوید و زیاد توجه نشان ندهید
اگر فرزند شما از غذایی که تا کنون می‌خورده ناگهانی بدش آمد و از خوردن آن امتناع ورزید، توجه زیادی نکنید و بگذارید هرچه دوست دارد را بخورد. بعد از اینکه غذا خوردن تمام شد اگر او آن غذا را نخورده بود نیز بدون توجه به او بشقابش را بردارید.

اما اگر صریحا به شما گفت که از لوبیا در غذا خوشش نمی‌آید، حساس نشوید و دوباره در غذا لوبیا بریزید، اینگونه او می‌فهمد که علاقه نداشتنش جلب توجه نمی‌کند و غذایش را می‌خورد.

سخت گیر نباشید
اگر فرزندتان غذای خاصی را دوست ندارد سخت نگیرید و برای او یک غذای دیگر درست کنید، اما موظب باشید که او از این کار شما سوء استفاده نکند. اگر او متوجه شود که این موضوع کانون توجه شما شده، بلافاصله برای تسلط بر شما این کار را ادامه می‌دهد.

او را تحسین کنید
اگر کودکتان خیلی خوب غذا خورد او را تحسین کنید و اگر به او گفتید که به خاطر شما سه قاشق غذا بخورد او حتما باید این کار را بکند و نباید اجازه دهید از این کار امتناع ورزد.

به ترجیجات غذایی کودک اهمیت دهید
اگر دلیل غذا نخوردن کودکتان طعم و مزه غذا نبود و شیوه تهیه غذا بود، آنطور که آن‌ها علاقمند هستند غذا را بپزید مثلا بیشتر کودکان سیب زمینی سرخ کرده را به آب پز ترجیح می‌دهند و هویج خام را بیشتر از هویج پخته دوست دارند پس بر حسب میل کودک تان غذا بپزید.

چند نوع غذا نپزید
همیشه برای خانواده تان یک نوع غذا بپزید تا به کودکتان بفهمانید که باید غذای خانواده را میل کند پس هیچگاه به او پیشنهاد چند نوع غذا را ندهید تا از میان آن‌ها یکی را برگزیند، زیرا اینگونه آن‌ها خانه را با رستوران اشتباه می‌گیرند و هر روز از شما انتظار پختن چند نوع غذا را دارند و پیام نادرستی از غذا خوردن دریافت می‌کنند.

قاطع باشید
اگر فرزند شما غذا نخورد به او جای غذا شکلات و بیسکویت ندهید، زیرا او باید بداند که اگر غذایی نخورد، چیز دیگری نمی‌تواند جای غذا میل کند. اگر او یک وعده غذا نخورد نگران نباشید او با یک وعده غذا نخوردن از گرسنگی نمی‌میرد و سوءتغذیه نمی‌گیرد پس با او سازش کنید و او را تا اتمام غذا سرسفره یا میز ننشانید.

الگوی سالم تغذیه را مد نظر داشته باشید
خوردن تنقلات باعث می‌شود که کودک نتواند به درستی غذا یا میان وعده‌های مغذی بخورد پس برای آن‌ها تنقلات نخرید و در خانه نگه ندارید. خانواده بهترین الگو و راهنما برای کودکان هستند و کودکان غذا‌هایی را می‌خورند که خانواده می‌خورد پس رژیم غذایی سالم داشته باشید و مواد غذایی مفید میل کنید.

در تهیه غذا سلیقه به خرج دهید
اگر کودکتان بد غذا است باید غذایی را تهیه کنید که برای او جذاب باشد پس غذا‌هایی با رنگ‌های متنوع برای او تهیه کنید تا او به خوردن میل بیشتری داشته باشد. شکل غذا نیز بسیار مهم است و کودک را به غذا خوردن ترغیب می‌کند. بیشتر کودکان دوست دارند غذا را در دست بگیرند و بخورند پس غذا‌های به شکل انگشتی، رنگی و جذاب برای آنان مطلوب هستند.

غذا خوردن کودک در جمع همسالان را تقویت کنید
کودکان در جمع دوستان خود بهتر غذا می‌خورند پس اگر کودکتان بد غذا است شرایطی را فراهم کنید که فرزند شما با کودکی که اشتهای خوبی دارد غذا بخورد، زیرا کودکان از یکدیگر تقلید می‌کنند.
هنگام خوردن غذا از کودک خود و بچه‌های دیگر فیلم بگیرید تا هنگام غذا خوردن کودکتان با دیدن این فیلم اشتهایش بیشتر شود. شما می‌توانید اگر فرزندتان در حال بازی کردن با دوستانش است، غذای او را به محل بازی شان ببرید تا با دیگر دوستانش میل کند.

بد غذایی را برای بچه‌ها تبدیل به سلاح نکنید
اگر در مورد بدغذایی کودک خود با دیگران صحبت کنید او از این که مرکز توجه قرار گرفته لذت خواهد برد و ممکن است برای غذا خوردن بازی دربیاورند و شما ناچار شوید برای غذا خوردن کودک به دنبالش بدوید. پس درباره بدغذایی او صحبت نکنید، زیرا او را در این مورد حساس خواهید کرد.

کودک را به آشپزخانه راه دهید
بهتر است برای تهیه غذا فرزند تان را نیز مشارکت دهید تا نسبت به تهیه غذا احساس مثبتی در او ایجاد شود. برای کودک بشقاب، کاسه و لیوان دلخواهش را بخرید و برای خرید مواد غذایی از او کمک بگیرید و اجازه دهید او هم انتخاب کند.

زمان غذا خوردن را مفرح کنید
از روش‌های مختلفی برای ایجاد شادی و نشاط در کودک به هنگام غذا خوردن استفاده کنید مثلا با اجرای یک نمایش عروسکی به کودک خود غذا بدهید یا برای فرزندتان نقاشی خودش را بکشید و با خوردن هر قاشق غذا یکی از اعضای آن را کامل کنید یا هنگام غذا دادن به کودکتان برایش قصه بگویید یا کتاب بخوانید یا خاطره‌هایی از رفتن به پارک به او بگویید.

مواردی که حواس کودک را از غذاخوردن پرت می‌کنند، از بین ببرید
در زمان غذاخوردن بچه‌ها تلویزیون و گوشی را خاموش کنید، زیرا کودکان بیشتر از اینکه به خوردن غذا علاقه داشته باشند، دوست دارند بازی کنند.

به زمان گرسنگی او توجه کنید
اگر فرزندتان زمانی که گرسنه نیست، مجبور به خوردن کنید، تنظیم اشتهای درونی او به هم می‌ریزد. او بهتر از شما می‌داند چه زمانی گرسنه است پس اجازه دهید زمان گرسنگی اش غذا بخورد.
 
راهکار‌هایی برای کودکانی که این مواد غذایی را نمی‌خورند
 
* کودکانی که تخم مرغ سفت شده را نمی‌خورند:
زرده و سفیده تخم مرغ را با ۲ قاشق شیر مخلوط کرده و در روغن بپزید.
سیب زمینی پخته شده و تخم مرغ سفت شده را رنده کنید و به آن کمی کره یا روغن زیتون بزنید.
در ته قابلمه‌ای که برای او کته درست می‌کنید تخم مرغ را بزنید و با نصف استکان ماست بریزید (مثل ته چین)
ماکارونی را آب کش کنید، یک تخم مرغ را با یک استکان شیر مخلوط کنید، کمی پنیر در آن رنده کنید و با ماکارونی دم کنید.
با کمی کره یا شیر تخم مرغ سفت شده را نرم کنید.
زرده و سفیده تخم مرغ را هم بزنید و داخل سوپ بریزید.
تخم مرغ را به سوپ او اضافه کنید.

* کودکانی که شیر نمی‌خورند:
ماکارونی و شیر و پنیر درست کنید.
شیر برنج و فرنی برای کودک درست کنید.
در وعده‌های غذایی کودک ماست و دوغ و را بگنجانید.
آرد و کره و شیر را به سوپ اضافه کنید.

* کودکانی که گوشت نمی‌خورند:
گوشت را به خوبی پخته و به حلیم اضافه کنید.
برنج را در آب گوشت یا مرغ بریزید و به صورت کته نرم درست کنید.
گوشت را کاملا بپزید و نرم کنید و به حبوبات اضافه کنید و یک قاشق غذا خوری روغن زیتون و یک قاشق مرباخوری آب لیمو ترش یا آب نارنج تازه به آن بیافزایید.
گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته قلقلی درآورید و در غذا‌ها بریزید.
از گوشت مرغ یا ماهی استفاده کنید.
اگر کودک گوشت نمی‌خورد به او زرده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ، عدس، پنیر با بادام یا گردو، لوبیا چیتی پخته شده، بادام زمینی بدون پوست، شیر و ماست بدهید.
newsQrCode
برچسب ها: کودک سلامت تغذیه
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها