کالاها چه تولید کارخانههای کشور خودمان باشند یا وارداتی، پیش از ورود به بازار میبایست برای صدور پروانه استاندارد از سازمان ملی استاندارد اقدام کنند.
بهاینترتیب کارخانه یا شرکت واردکننده بهصورت تصادفی تعدادی از محصولات موردنظر را برای سازمان ملی استاندارد ارسال میکند یا شرکتهای بازرسی که خود از زیرمجموعههای سازمان ملی استاندارد هستند، این کار را بر عهده میگیرند.
تا پیش از سال 85 ارزیابی و اجرای آزمونهای مختلف برای هر محصول در سازمان ملی اساندارد از سوی آزمایشگاههای خود این سازمان صورت میگرفت، اما پس از این تاریخ سازمان ملی استاندارد سیاست خود را روی تحقیق و پژوهش قرار میدهد و ارزیابی فرآوردهها را به آزمایشگاههای خصوصی، برونسپاری میکند.
شرکت دانشبنیان «آزما صنعت قائم» از آزمایشگاههای خصوصی زیر نظر سازمان ملی استاندارد است و با دراختیار داشتن 10 آزمایشگاه مجهز در حوزههای تجهیزات آتشنشانی، مبلمان و تجهیزات اداری، سنگ و دیسکهای برش و سایش، خوردگی مواد، کوانتومتری، مکانیکی، سختیسنجی، جوشکاری، متالوگرافی و شیرآلات بهداشتی، ساختمانی و صنعتی، آزمونهای لازم برای بررسی ضوابط استاندارد را اجرا میکند.
شرکت آزما صنعت قائم یک سال پس از شروع بحث خصوصیسازی سازمان ملی استاندارد، در سال 86 کار خود را در آزمایشگاه کوچکی در خیابان پاکستان منطقه عباسآباد تهران با امکان اجرای آزمون روی پنج فرآورده شامل الکترودهای جوشکاری، شیرآلات بهداشتی، ظروف با پوشش نچسب (تفلون)، دیسک های برش و سایش و شیرهای ساختمانی آغاز کرد.
امیرحسین رفیعی آشتیانی، مدیرفنی شرکت آزمایشگاهی آزما صنعت قائم میگوید: «پدر من، آقای محمدرضا رفیعی آشتیانی، همان سال بهعنوان کارشناس آزمایشگاه متالورژی از سازمان ملی استاندارد بازنشسته شده بود و من با پشتوانه تجربه پدر، این شرکت را تاسیس کردم.» تقریبا پس از گذشت یکسالونیم از فعالیت آزما صنعت قائم، این آزمایشگاه برای گسترش فعالیتهای خود به فضای بزرگتری نیاز داشت و به سولهای در وردآورد نقلمکان میکند. اکنون با مناسبسازی شرایط محیطی و تجهیز سوله، امکان برگزاری آزمون برای 90 محصول در این مجموعه فراهم است.
مدیرفنی این شرکت درباره مشتریهای آزما صنعت قائم به جامجم میگوید: «مشتریهای ما ابتدا از سوی سازمان ملی استاندارد معرفی میشد، ولی به مرور با شرکت در نمایشگاههای مختلف، فعالیت در فضای مجازی و بهروزرسانی سایت آزمایشگاه، مشتریهای خصوصی خود را نیز جذب کردیم. همچنین دو سال پیش نیز در شبکه راهبردی زیرنظر شبکه راهبردی و فناوری ریاست جمهوری، مورد پذیرش قرار گرفتیم.»
شکلگیری اتحادیه آزمایشگاهها راهحل رفع مشکلات آنها
مشتریان آزمایشگاههای استاندارد در دو دسته قرار میگیرند: یا مشتریهایی هستند که بهصورت شخصی و مستقل مراجعه میکنند، یا آنها را سازمان استاندارد به آزمایشگاهها معرفی میکند. درمورد مشتریهای دسته دوم ماجرا به اینشکل است که شرکتهای بازرسی تعدادی نمونه محصول را از انبار یا خط تولیدی تولیدکنندگان برای آزمایشگاههای استاندارد ارسال میکنند و کارخانهها نیز میتوانند نتیجه آزمون تمام بندهای استاندارد را ازطریق «سامانه سینا» مشاهده کنند.
امیرحسین رفیعی آشتیانی با اشاره به اینکه هزینه این دسته از مشتریان بر اساس تعرفههای سازمان ملی استاندارد تعیین میشود، میگوید: «مواد مصرفی آزمایشگاهها معمولا وارداتی و بسیار گرانقیمت هستند. وقتی برای آزمونها، هزینه کارشناس، مواد مصرفی، استهلاک دستگاهها را کنار هم میگذارید، بسیار بیشتر از تعرفههای تعریف شده است. این موضوع آزمایشگاهها را با چالش روبهرو کرده است و باعث شده گاهی یکسری از آزمونها را اجرا نکنند یا در مواردی مجبور به تعطیلی کسبوکار خود شدهاند.»
مدیر فنی این آزمایشگاه معتقد است با ایجاد همافزایی و افزایش ارتباط بین آزمایشگاهها، نیاز است علاوهبر انجمن آزمایشگاهها، اتحادیه صنفی آزمایشگاهها نیز شکل گیرد تا بتوانند مسائل و مشکلاتی مثل تعیین تعرفهها، تأمین مواد اولیه، خرید تجهیزات و ... را از این مسیر پیگیری کنند.
پیوستن به سامانههای جهانی راهی برای تسهیل سفارشهای خارجی
مرکز ملی تایید صلاحیت ایران (NACI) صادرکننده گواهینامه 17025 برای آزمایشگاههایی است که کالیبراسیون و آزمونهای آزمایشگاهشان بر اساس استاندارد 17025 تایید شده باشد. مدیر فنی این آزمایشگاه با اشاره به اینکه مرکز ملی تایید صلاحیت ایران هنوز نتوانسته است به اتحادیه بینالمللی تایید صلاحیت آزمایشگاهی (ILAC) بپیوندد و عملکردش مورد تایید استانداردهای بینالمللی قرار گیرد، میگوید: «درحالحاضر شرکتهای بازرسی بینالمللی بهصورت واسطه آزمونها و گواهیهای
صادر شده از سوی آزمایشگاههایی مثل ما را تایید میکنند، درحالیکه اگر ایران به ILAC بپیوندد، راحتتر میتوانیم سفارش از مشتریهای خارجی داشته باشیم.»
مزیتهای رقابتی «آزما صنعت قائم»
اجرای آزمون بارندههای آتش خاموشکن: تاحدود سه چهار سال پیش بارندههای آتش خاموشکن یا سامانههای اطفای حریق درکشور تولید نمیشد و وارداتی بود. زمانیکه تولیدکنندگان به تولید این فرآورده روی آوردند، برای دریافت تائیدیه استاندارد، هیچ آزمایشگاهی در کشور تجهیزات اجرای آزمونهای لازم را نداشت. از طرفی این آزمونها فوقالعاده حساس و زمانبر هستند.
امیرحسین رفیعی آشتیانی دراینباره میگوید: «ما جلسات مطالعاتی متعددی را با تولیدکنندگان این فرآورده برگزار کردیم و تمام دستگاههای این آزمونها را خودمان طراحی کردیم و ساختیم. بهاینترتیب تولیدکنندگان این فرآورده در کشور برای دریافت تاییدیه استاندارد، دیگر مشکلی نخواهند داشت.»
هزینه کمتر: بهگفته مدیرفنی آزمایشگاه آزما صنعت قائم، هزینه آزمونهای این آزمایشگاه، نسبت به آزمایشگاههای مشابه، حدود 20درصد کمتر است.
راههای ارتباطی با «آزما صنعت قائم»
وبسایت: azmasanat.com
ایمیل: info@azmasanat.com
تلفن همراه: 09212246214
تلگرام: 09212246214
فکس: 02144987339
تلفن ثابت:
02144987338
0214987734
02144987506
آدرس: تهران، کیلومتر 18 جاده مخصوص کرج، بعداز داروپخش، خیابان 63 (ملک)، کوچه دوم، پلاک 8
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت