بعضی از این جایگاههای سوخت دولتی هستند و بهطور مستقیم زیرنظر شرکت پخش فرآوردههای نفتی فعالیت میکنند و تعداد بیشتری از جایگاهها نیز زیرمجموعه شرکتهای خصوصی هستند.
شرکت های خصوصی سوخت موردنیازشان را با ارائه ضمانتنامه به شرکت پخش فرآوردههای نفتی یا با خرید نقدی تهیه میکنند، سپس از طریق حمل محموله سوخت با کامیونها به جایگاههای زیرمجموعه شان برای تخلیه ارسال میشود.
اموری از این دست، عملیات روزانهای است که در جایگاههای سوخت انجام میشود. در این رابطه، شرکت دانش بنیان «مانی پیمان بان» با نام تجاری «مانی بان» پلتفرمهایی برای کنترل، مدیریت، نظارت و هوشمندسازی جایگاههای سوخت و همچنین امور مربوط به مشتریان آنها ارائه کرده است که فرایندی برد- برد را برای هر دو طرف استفاده کننده از این اپلیکیشنها ایجاد کرده است.
شروع فعالیت، طراحی و راهاندازی نرمافزارها و پلتفرمهای شرکت مانی پیمان بان درحوزه توزیع سوخت و مدیریت جایگاههای سوخت، به سفارش یکی از شرکتهای فعال در زمینه واردات و صادرات فرآوردههای نفتی و توزیع سوخت، در سال 96 کلید خورد.
ابوالفضل آریانی پارسا، مدیرعامل شرکت مانی پیمان بان درباره محصولات و فعالیتهای این مجموعه میگوید: «ما در مانی بان سه نرمافزار در بخشهای عمده فروشی (wholesaler)، خردهفروشی (retailer) و ارتباط با مشتری (Customer Relationship) بنا به احساس نیاز کسبوکار شرکت همکارمان طراحی و راهاندازی کردهایم. برای مثال نرمافزار جامع مدیریت تجارت سوخت ما بانام «دایانا» تمام فرآیندهای سفارشدهی، فروش، عقد قرارداد و حسابداری این حوزه را پوشش میدهد. نرمافزار دوم ما با نام «پترولاین» برای جایگاههای سوخت طراحی شده و پاسخگوی نیازهای مختلف این جایگاههاست. بهعلاوه ما نرمافزار سومی هم بانام «مانی بان» درقالب یک پلتفرم اپلیکیشن موبایلی دارای کیف پول و باشگاه مشتریان برای مباحث پرداختهای اعتباری و وفاداری مشتریان اجرا کردهایم.»
مدیریت جایگاههای سوخت با پترولاین
پترولاین، نرمافزار همراهی برای مدیریت فرآیند توزیع سوخت و فعالیتهای مختلف جایگاههای سوخت است که هم مدیران جایگاههای سوخت بهطور مستقل و هم شرکتهای خصوصی مدیریت جایگاههای سوخت میتوانند از آن استفاده کنند.
در اپلیکیشن پترولاین، مسئولان جایگاههای سوخت میتوانند همه فرآیندهای خود را از ثبت سفارش گرفته تا وضعیت سفارش، صدور حواله و بارنامه از طرف شرکت پخش فرآوردههای نفتی و زمان رسیدن، تخلیه بار و حسابوکتاب مالی خود را مشاهده کنند.
به علاوه پترولاین امکانات جانبی را نیز بر پایه هوش مصنوعی در اختیار کاربرانش قرار میدهد. این قسمت وضعیت کسبوکار را از نظر سود و زیان مالی، وضعیت مطالبات، مقدار ورود و خروج سوخت و ... بههمراه گزارشهای تحلیلی و مدیریتی، در یک داشبورد در اختیار مدیر برند یا مدیر جایگاه سوخت قرار میدهد. قابلیت جدید دیگر این نرمافزار سامانه دیسپچینگ است.
این سامانه بهکمک تعدادی حسگر نصب شده در داخل جایگاههای سوخت، موجودی تکتک مخازن جایگاه سوخت را در لحظه گزارش و به شرکت پخش فرآوردههای نفتی ارسال میکند. با اضافهشدن سامانه دیسپچینگ به پترولاین، جایگاهداران میتوانند وضعیت موجودی مخازن خود را پایش و ثبت سفارش خودکار برای جایگاه خود در این سامانه داشته باشند. درواقع جایگاه سوخت براساس سناریوهای مختلفی که تعریف میکند، در روزهای عادی یا تعطیل اگر ظرفیت مخازن از حد مشخصی کمتر شود، بهصورت خودکار ثبت سفارش صورت خواهد گرفت.
ابوالفضل آریانی پارسا، درباره مهمترین مزیت رقابتی این مجموعه میگوید: «فکر میکنم در ایران سه چهار شرکت دیگر وارد این حوزه شده باشند، ولی مانند ما اپلیکیشنی ندارند و معمولا کارهای پشتیبانی را اجرا میکنند، از طرفی این شرکتها گاهی در بحث تأمین مالی ممکن است به مشکل بخورند. از آنجا که گردش مالی سالانه حوزه توزیع و پخش فرآوردههای نفتی بالاست، شرکتهای این بخش باید مبلغ هنگفتی را از بانک وام بگیرند و در این چرخه، به گردش درآورند. شرکت مانی بان باتوجه به سابقه خوبی که درزمینه نرمافزارهای پرداخت داشته است، توانسته تا حدودی این مسائل را تسهیل و گردش مالی را تسریع کند تا هزینههای مالی شرکت خصوصی کاهش یابد.»
مانی بان در آیندهای نزدیک
مانند بسیاری از بانکها که بعضی از سرویسهای خود را بهصورت API (رابط برنامهنویسی کاربردی) به نرمافزارهای شرکتهای استارت اپ خصوصی میسپارند، شرکت مانیبان نیز بهدنبال اتصال به پرتال شرکت پخش و سامانه هوشمند است.
بهاینترتیب جایگاهها و شرکتهای خصوصی به جای اینکه وارد پرتال شوند و بهصورت دستی ثبت سفارش کنند، میتوانند از طریق یکسری API و وبسرویس به شرکت پخش فرآوردههای نفتی متصل شوند. ابوالفضل آریانی پارسا همچنین ادامه میدهد: «ما برای اتصال به سامانه هوشمند کارت سوخت نامههای مختلفی را به شرکت پخش فرآوردههای نفتی فرستادهایم تا بعضی از این سرویسها را در اختیار ما قرار بدهند و ما آنها را به نرمافزار پترولاین اضافه کنیم. البته قول مساعدت هم به ما داده شده است. اگر این امر محقق شود، مشتریان ما میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری به جایگاه، موجودی کارت سوخت خود را روی اپلیکیشن ببینید یا عملیات خرید سوخت بدون نیاز به کارت سوخت قابل اجرا باشد و هزینه آن در سیستم کیف پول از حساب مشتری کم شود.»
مانی بان، کیف پول خرید سوخت شما
«مانی بان» یک پلتفرم کیف پول و باشگاه مشتریان است و ماموریت اصلی آن اتصال تعداد زیادی مشتری به تعداد زیادی پذیرنده است. شما میتوانید همین حالا با اسکن کیوآر کد پایین صفحه با دوربین گوشی خود، اپلیکیشن مانی بان را روی گوشی نصب کنید تا دفعه بعدی که به جایگاه سوخت رفتید، با اسکن بارکد دوبعدی قبض خود، به جای کارت بانکی از کیف پول موبایل خود هزینه را پرداخت کنید.
مانیبان، کیف پولهای مختلف شما را در جایگاهها قبول میکند و الزامی به نصب کیف پول خاصی وجود ندارد. بهعلاوه مانیبان امکان پرداخت اعتباری شخصی و سازمانی را نیز در پلتفرم کیف پول خود فراهم کرده است. اگر مشتری خوشحساب با گردش مالی خوبی باشید، این امکان وجود دارد تا برای مثال یک میلیون تومان یا بیشتر خرید کنید و تا زمان مشخصی بعد از خرید پرداخت کنید. همچنین سازمانها نیز میتوانند پرسنل خود را به مانیبان معرفی کنند و ماهیانه از محل حقوق آنها تسویه حساب صورت بگیرد. در باشگاه مشتریان مانی بان، امکان کَشبک (بازپرداخت نقدی) نیز وجود دارد.
مدیرعامل مانیبان درباره این ویژگی به جامجم میگوید: «تقریبا میتوان گفت شما چنین قابلیتی را در هیچ جایگاه سوختی نمیبینید. ولی در مانیبان، افراد براساس امتیازهایی که کسب میکنند یا بهصورت تصادفی، به عضویت این باشگاه درمیآیند و پنج یا 10درصد مبلغ هزینه سوختگیری که داشتهاند، همان زمان و درلحظه به کیف پول آنها بازمیگردد.» وی درادامه میافزاید: «درحال حاضر در تهران و چند شهرستان حدود 30 تا 40 جایگاه عضو این پلتفرم هستند و در حال توسعه تعداد این جایگاهها هستیم.»
راههای ارتباط و استفاده از خدمات «مانی بان»
وبسایت: maniban.com
اینستاگرام و تلگرام: manibancom
ایمیل: info@maniban.com
تماس:
02172069000
02171773
آدرس: تهران، پاسداران، خیابان صدف، نیستان سوم، پلاك ١، طبقه اول.
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت