به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شرکت سپردهگذاری مرکزی، علیرغم ابلاغیه بانک مرکزی به کلیه بانکها بابت ثبت الزامی کد شهاب در کلیه تراکنش های بانکی «پایا و ساتنا»، عدم درج کد مذکور در برخی از بانکها، پرداخت این شرکت را (توزیع سود، اصل سررسید اوراق و …) را با اختلال روبهرو کرده و به همین منظور کلیه سهامداران و ناشرین میبایست کد شهاب خود را در حسابهای بانکی ثبت کنند.
چندی پیش بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: تمام تراکنش های بانکی فاقد کد شهاب در سامانههای «پایا و ساتنا» برگشت میخورند، لذا افراد حقیقی یا حقوقی که کد ملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمیتوانند از این خدمت بهرهمند شوند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است که این بانک طی چند سال اخیر در تلاش بوده است، هویت صاحبان تراکنشهای بانکی با قاطعیت هرچه بیشتر شفاف شود و در همین راستا نیز نسبت به راهاندازی «سامانه نهاب» با همکاری سازمانهایی از جمله «ثبت احوال کشور»، «ثبت شرکتها»، «وزارت کشور» و سایر نهادهای ذیربط اقدام کرده است.
بر این اساس و به منظور عمل به تکلیف قانونی، تمام تراکنشهای فاقد «کد شهاب» در «ساتنا» برگشت میخورند. «کد شهاب» همان کدملی برای اشخاص «حقیقی» و «شناسه ملی» برای اشخاص حقوقی است.
از این رو بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاستگذار پولی و بانکی، با جدیت هرچه تمامتر فرایند جلوگیری از انجام تراکنشهایی که به یک شخص حقیقی یا حقوقی معین مربوط نیستند را آغاز کرده است و این مهم بلافاصله در سایر سامانههای بین بانکی و پس از آن در سامانههای درون بانکی اجرا میشود؛ لذا افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمیتوانند از خدمات بانکی بهرهمند شوند.
این اقدام بر فعالیت مشتریانی که اطلاعات هویتی ایشان نزد بانکها و مؤسسات اعتباری موجود است، تأثیری نخواهد داشت و صرفاً حسابها و تراکنشهایی را که فاقد شناسه ملی هستند را برگشت میزند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت