به گزارش جام جم انلاین اصفهان ; به نقل از معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، کارآواهای جغرافیای فرهنگی ایران، پژواکی از اندوه ها و شادمانی های مردمانی است که برای گذران زندگی در همه عرصه های کار و تلاش آستین بالا زده اند.
محمد عیدی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی کارآوا گفت: ایران اسلامی ما کاشی معرقی است که در عین وحدت نمادین، بسترساز تکثر و گونه گونی زیبا و معناداری است که تحقیق در آن برای پژوهشگران مردم نگار و یا محققان مردم شناس هیچ گاه روی تکرار نمی گیرد و همیشه از طراوت و سرزندگی برخوردار است.
وی افزود: مردم این سرزمین پیرزمان به حکم روابط مبتنی بر ارزش های مشروع اجتماعی و اصل تطابق پذیری، ادغام پذیری و جهت گرایی های در دل فرهنگ، ریز فرهنگ ها و یا خرده فرهنگ های بس عمیق و سترگی رویانده اند که یکی از جنبه های این عروس هزار جلوه و کرشمه، کارآواهاست که نمودی نمادین و پرروایت و خاطره نخل باسق فرهنگ عامه یا فولکلور محسوب می شود.
وی اظهار داشت: کارآواهای جغرافیای فرهنگی ایران پژواکی از اندوه ها و شادمانی های مردمانی است که برای گذران زندگی در همه عرصه های کار و تلاش آستین بالا زده اند و به امید لطف حضرت باری و به یمن مودت و همدلی و مشارکت از طبیعت سخاوت مند روزی می طلبند.
به گفته وی، در بیشتر این کارآواها، پوشش و مهربانی و امید به زندگی و جریان دینی چون آب گوارایی در چشمه ساران فرهنگ این بوم موج می زند و به شنوندگان و جویندگان و گوهرشناسان و گنج یابان جان تازه می بخشد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه کارآواها دیرینه زمان ماضی از صافی تجربه زیستی گذشته اند و سینه به سینه به یادگار مانده اند، ادامه داد: کارآواها سبب سهولت انجام کار و مایه انسجام فرهنگی و باعث نشاط اجتماعی و مبدع خلاقیت های فرهنگی بوده اند و بی شک جز لایتجزاعی از هویت ماست که باید نگاهش داشته و حراستش کنیم.
عیدی درباره اهداف برگزاری نخستین جشنواره ملی کارآوا تصریح کرد: معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان خود را جزیی از میراث داران و میراث بانانان فرهنگ والا و پرافتخار این سرزمین می داند که باید به ثبت و ضبط این گنجینه پرمحتوا اهتمام گذارد و برای شناسایی و شناساندن آن برنامه ریزی کند.
وی گفت: پس از ثبت و ضبط مستندات، امکان بهره گیری پژوهشگران برای تحلیل مردم شناختی و فرهنگی ایجاد می شود تا به حکم کارفصل های گذشته، فضاهایی برای ایفای نقش های کنونی آن هم با زبان امروزی فراهم آورد.
وی افزود: به حکم اینکه توسعه فرهنگی، روئیدن بر سر ریشه هاست و پرداختن روایت های خودمانی، برآنیم تا فرصتی برای هنرمندان بیافرینیم تا با خلق آثار ملهم از از این دفینه با ارزش، جهانی را چون گذشته مبهوت و متوجه ایران کند.
عیدی نهادینه کردن فرهنگ کار بر مبنای درسنامه ای که گذشتگان برای ما میراث نهادند را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و گفت: جهان شهر اصفهان به عنوان کانون میان فرهنگی معتبر در مسیر هویت ساز ابریشم و نقطه ثقل آفرینش های هنری و فرهنگی عزم آن کرد تا این جشنواره را در ابعاد ملی برگزار کند به امید آنکه این مسیر پردوام باشد و با آرزوی مضاعف که روزی بتوانیم در این مسیر آواهای کار را در سطح جهانی برگزار کرده و فضاهای گفت وگویی در روابط بین فرهنگی بوم ها ایجاد کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این خصوص بیان داشت: خدا را شاکر و سپاسگزار هستیم بار دیگر اصفهان عزیز با برگزاری جشنواره ملی کارآوا، ابداع و ابتکار دیگری را به نمایش گذاشته است.
علیرضا نصراصفهانی افزود: با توجه به اینکه مامور به این هستیم میراث های ملموس و ناملموس را در اصفهان پاس بداریم، این کار از هر جهت ستودنی است.
وی ضمن تشکر از تلاش و کوشش همه عزیزانی که در این راه گام نهادند تا خلق جدیدی داشته باشیم و آثار گذشتگان را نیز پاس بداریم، تصریح کرد: جشنواره کارآوا کار ارزشمندی است و باید آنچه گذشتگان به یادگار گذاشته اند را به نسل آینده منتقل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از این کارهای خوب که در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته و اصفهان این غفلت را جبران می کند، پرداختن به ترانه و آواهایی است که در هنگام کار خوانده می شود و امروزه می تواند برای ما درس آموز باشد زیرا از افسردگی و دلمردگی در حین انجام کار جلوگیری می کند.
نصراصفهانی خاطرنشان کرد: امیدوارم جشنواره ملی کارآوا در سال های آینده با پویایی بیشتری انجام گیرد.
دبیر اولین جشنواره ملی کارآوا نیز گفت: اولین جشنواره کارآوا با تلاش همکاران در معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان است با نزدیک به شش ماه کارشناسی و انجام کار پژوهشی در هفته فرهنگی اصفهان با انتخاب 20 اثر برتر به کار خود خاتمه داد.
مرتضی رشیدی اظهار داشت: نزدیک به 185 اثر از سراسر کشور به این جشنواره ارسال شد که از این مجموعه آثار راه یافته به جشنواره، 13 اثر در دو دسته منتخبین و 7 اثر از پیشکسوتان و فعالان فرهنگی به ویژه دغدغه مندان فرهنگ عامه مورد تقدیر قرار گرفتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد