به گزارش جام جم آنلاین ، فهرست 100 شرکت برتر جهان در سال 2021 تنظیم شده است که برای این گردآوری از شبکه جهانی ویراستاران، خبرنگاران و همچنین از متخصصان صنعت نظرخواهی شده است تا در بخش هایی مختلفی نظیر مراقبت های بهداشتی، سرگرمی، حمل و نقل، فناوری و سایر موارد موارد کارشناسی را مشخص کنند تا در نهایت بتوانند فهرست برترین شرکت ها را ارائه بدهند.
البته پیش از مشخص کردن 100 شرکت برتر جهان هر یک از موارد کلیدی بالا نظیر سرگرمی، حمل و نقل و ... را در مورد عوامل کلیدی از جمله ارتباط ، تأثیر، نوآوری ، رهبری ، جاه طلبی و موفقیت ارزیابی شده است. نتیجه این کار مجموعه ای متنوع از 100 موسسه است ، از مهندسی هوشمندانه برای بازیافت تا شرکت ارزهای رمزنگاری شده با تجسم مجدد آینده پول تا تیتان های دارویی که واکسن های فردا (و امروز) را ایجاد می کنند. با هم با برخی از این شرکت ها بیشتر آشنا می شویم.
1-شرکت های پیشرو (pioneer companies)
این شرکت ها برای نقاط مختلف جغرافیایی محصولات مختلفی را عرضه می کنند.
یک شرکت پیشگام ، شرکتی است که صنایع تولیدی، فرآوری، معدنی، خدماتی و کشاورزی را تولید می کند و محصولات آنها با رعایت برخی شرایط توسط کمیته هماهنگی توسعه صنعتی (IDCC) دولت ها عرضه می شود.
از عمده ترین شرکت های پیشرو در جهان می توان به «rad power bikes» و یا HEADSPACE اشاره کرد.
2-شرکت های لیدر (leaders)
انبوهی از شرکت های نام آشنا که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند و از شهرت بسیار زیادی هم برخوردار هستند در این دسته بندی جای گرفته اند. این شرکت ها در عرصه های مختلف ورزشی، پزشکی، تجهیزات و فناوری لیدر دیگر شرکت ها به شمار می روند. شرکت هایی همچون NBA که اختصاص به لیگ حرفه ای بسکتبال آمریکا دارد و درآمدهای کلان این رقابت ها را کنترل می کند در این دسته جای گرفته است. شرکت داروسازی بزرگ و عظیم جانسون (Johnson & Johnson) که در کار تهیه و تولید واکسن کرونا است نیز در دسته شرکت های لیدر قرار می گیرد. همچنین غول دیگر دنیای داروسازی یعنی فایزر و بایونتک (Pfizer and BioNTech) نیز جز همین دسته هستند.
شرکت های Apple، نایک، توئیتر، دلتا و لیگ برتر انگلیس (English Premier League) نیز مربوط به همین دسته می شوند.
شرکت های فولکس واگن (Volkswagen) و مسترکارت نیز جز شرکت های لیدر محسوب می شوند.
3-شرکت های INNOVATORS (مبتکران)
مشاغل نوآور ایده های جدید و هیجان انگیزی دارند که به احتمال زیاد سرمایه گذاری خطرپذیر را به خود جلب می کنند. نوآوری در محصولات به محصولات جدید یا به طور قابل توجهی بهبود یافته اشاره دارد. این نوآوری می تواند ساخت همان محصول با اجزای بهتر یا محصولی جدید باشد که کاربر پسندتر باشد.
با این تعاریف شرکت هایی نظیر ZOOM (زوم) و یا مدرنا (Moderna) که یک شرکت داروسازی است در این طبقه بندی جای گرفته اند.
کمپانی نتفلیکس (Netflix) نیز برای علاقه مندان به فیلم و سریال نام آشنایی به شمار می رود و در درسته بندی شرکت های مبتکران قرار گرفته است.
اسپاتیفای (Spotify) هم چنین است و همچنین شرکت های دیگر و نامآشنایی مثل آدیداس (Adidas) و یا تیک تاک (TikTok).
4-شرکت های Titans
این دسته نیز شامل پردرآمدترین شرکت های جهان به شمارمی رود که می توانند اشتراکات زیادی با دسته دوم هم داشته باشند؛ همانند GM یا همان جنرال موتورز که یک کمپانی بزرگ اتومبیل سازی است. نام دیزنی (Disney) هم برای تقریبا تمام مردم آشناست. شرکت فدکس (FedEx) ، سامسونگ (SAMSUNG) ، علی بابا (Alibaba)، گوگل (google)، فیسبوک (facebook)، مایکروسافت (Microsoft) و آمازون (Amazon) هم در دسته شرکت های تیتانز قرار دارند.
5-شرکت های ساختار شکن و تحول آفرین (disruptors)
ساختار شکن چیست؟ برای درک اینکه ساختار شکن چیست ، ابتدا باید به ایده نوآوری ساختار شکنانه نگاه کنیم.
طبق گفته اکونومیست ، ایده نوآوری ساختار شکنانه تأثیرگذارترین ایده تجاری قرن 21 است. ایده نوآوری ساختار شکنانه در سال 1995 ابداع شد. این واژه برای مجموعه ای از صنایع مختلف در جامعه مدرن استفاده شده است.
ساختار شکنی در ایجاد یک محصول ، خدمات یا روش انجام کارهایی است که رهبران موجود بازار را آواره می کند و در نهایت جای آنها را در راس بخش می گیرد. ساختار شکنان معمولاً کارآفرینان ، افراد خارجی و آرمان گرایان هستند تا افراد داخلی یا متخصصان بازار. ساختار شکنان اغلب با صنعت فن آوری سریع در ارتباط هستند اما تقریباً در هر زمینه از تجارت یافت می شوند.
تسلا (Tesla Inc.) که متعلق به ایلان ماسک است در رده مشهورترین شرکت های disruptors قرار دارد و همچنین شرکت عظیم SpaceX. شرکت چینی فناوری Huawei (هوآوی) و یا Illumina نیز در این دسته بندی قرار گرفته اند.
مترجم: هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد