به گزارش جام جم آنلاین ، دانشمندی به نام ورنز هایزنبرگ با استفاده از یک میکروسکوپ که با دوربین خاصی مجهز است موفق به ثبت عکسی بی نظیر از یک جنین موش شد تا جایزه یکی از بزرگ ترین جشنواره های عکاسی جهان را ببرد. در این تصویر بافت های تشکیل دهنده این جنین موش به صورت رنگی ثبت شد و تضاد و شفافیت های موجود در این جنین را برجسته می کند. تصویر این عکس:
این عکس به عنوان یک شاهکار نام برده شده است.
این جشنواره عکاسی بیشتر بر روی ارگانیسم های زنده تاکید دارد. عکس های ثبت شده در این جشنواره از این جهت بسیار مورد توجه قرار می گیرد که ثبت آنها بسیار سخت است و بزرگنمایی موارد موجود در آن پیچیدگی های علمی زیادی از لحاظ تنظیم نور میکروسکوپ دارد و فرد عکاس باید در علوم فیزیک، شیمی و ریاضی کاملا حاذق باشد تا با نورپردازی مناسب جزئیات شگفت انگیز یک ارگان را ثبت کند.
در این جشنوار بیش از 700 اثر مورد بررسی قرار گرفت که تصویر جنین موش برنده شد اما سایر تصاویر برگزیده اینها هستند:
جاستین زول برای این پانورامای زیبا از بلورهای گلوتامین و بتا یکی دیگر از برندگان جایزه بود. این میکروسکوپ از تکنیک تقویت کنتراست استفاده می کند که کیفیت تصویر را بهبود می بخشد.
یک تصویر باورنکردنی از الیاف کلاژن و سلولهای رنگدانه ای پوست (اتوفلورسانس) در پوست جنین مار آفریقای. تیمین عکاس این عکس از میکروسکوپ پیشرفته برای گرفتن فیبرهای براق و سلولهای عمیق آبی استفاده کرد.
مقیاس های جمع شده از بال بیش از 40 گونه از پروانه ها به صورت جداگانه عکس گرفته شده است. هر پروانه جزئیات پیچیده ، رنگ آمیزی و کنتراست را نشان می دهد و همه آنها برای ایجاد یک تصویر مسحور کننده به صورت پیچیده قرار گرفته اند.
این هم یک عکس برگزیده علمی دیگر. نورون های کشت شده مدل خوبی برای آزمایش درمان جایگزینی آنزیم (ERT) برای بسیاری از اختلالات عصبی است. در این آزمایش به بررسی جذب آنزیم مهندسی شده در نورون قشر مغز موش پرداخته شده است.
منبع: دیلی میل / مترجم: هیلدا حسینی خواه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت