به گزارش جام جم آنلاین، دو پژوهش جدید نشان میدهند که داروهای ضد روان پریشی میتوانند در برابر کروناویروس، اثر محافظتی داشته باشند. به همین دلیل، بیمارانی که با این داروها تحت درمان قرار میگیرند، کمتر در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند یا در صورت ابتلا، به نوع خفیف آن مبتلا میشوند.
پژوهشگران آزمایشی را روی ۶۹۸ بیمار انجام دادند که با داروهای ضد روانپریشی تحت درمان قرار داشتند. نتایج پژوهش نشان داد که شاید این داروها بتوانند هم از ابتلا به کرونا و هم از شدت گرفتن آن پیشگیری کنند.
«مانوئل کانال ریورو»، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این یافتهها بسیار جالب هستند و نشان دادند که حتی با وجود قرار گرفتن در معرض عوامل خطرناک، تعداد کمی از بیماران به کرونا مبتلا شدند.
وی افزود: تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در میان افراد این گروه، کمتر از حد انتظار است و در مواردی که عفونت اثبات شده رخ میدهد، تکامل آن خوشخیم است و به شرایط بالینی تهدیدکننده نمیرسد. دادههای این پژوهش، اثر محافظتی داروهای ضد روانپریشی را نشان میدهند.
پژوهشگران برای تکمیل این بررسی، پژوهش دیگری را انجام دادند و دریافتند بسیاری از ژنهایی که بیان آنها به واسطه کووید ۱۹ تغییر میکند، به صورت قابل توجهی توسط داروهای ضد روانپریشی تنظیم میشوند. این یافتهها با بررسی مشخصات مربوط به بیان ژن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و بیماران تحت درمان با داروهای ضد روانپریشی به دست آمدند.
پروفسور «کرسپو-فاکتورو» از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در این پژوهش نشان دادهایم که داروهای ضد روانپریشی چگونه فعالیت ژنهایی را که در بسیاری از مسیرهای التهابی و ایمنیشناسی مرتبط با شدت کووید-۱۹ نقش دارند، کاهش میدهند. اگرچه این یافتهها به تکرار نیاز دارند اما این کشف میتواند بسیار قابل توجه باشد زیرا درمان کرونا با داروهایی که ابتدا برای موقعیتهای بالینی غیر مرتبط به کار رفتهاند، منبع جالبی از درمانهای موثر برای بیماران کووید ۱۹ است.
این پژوهش، در مجله «Schizophrenia Research» به چاپ رسید.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد