به گزارش جام جم آنلاین، رسانههای انصارالله یمن میگویند جنگنده های ائتلاف سعودی به چند نقطه در صنعا از جمله فرودگاه بینالمللی صنعا حمله کردهاند.
این خبر ساعاتی بعد از آن گزارش شده که عربستان سعودی گفت ریاض ابتکارعملی برای پایان دادن به جنگ یمن آماده کرده است. حمله به فرودگاه صنعا در حالی صورت میگیرد که وزیر خارجه سعودی گفته بود ائتلاف سعودی حاضر است در چارچوب این ابتکار، محاصره اعمالشده علیه فرودگاه صنعا را کاهش دهد.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی شامگاه دوشنبه گفت که بر اساس ابتکار عمل ادعایی ریاض، فرودگاه صنعاء بازگشایی محدود خواهد شد و فشار از بندر الحُدیده کاسته خواهد شد.
خبرگزاری رسمی سعودی به نقل از «فیصل بن فرحان» گزارش داد که عربستان سعودی در این ابتکار عمل به دنبال آتشبس در یمن است، مشروط بر این که دولت نجات ملی این کشور که انصارلله نیز بخشی از این دولت است، با آن موافقت کند.
محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله و رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی در مذاکرات به این طرح عربستان واکنش نشان داد و گفت که طرح سعودیها جدید نیست.
او در توییتی نوشت: «عربستان، خود بخشی از تجاوز به یمن است. هر طرحی که این نکته را در نظر نگیرد که یمن در معرض تجاوز و محاصره قرار گرفته، غیرجدی است و چیز جدیدی ندارد».
وزیر خارجه سعودی همچنین گفت که ائتلاف سعودی به یمن اجازه خواهد داد فرودگاه بینالمللی صنعاء به شمار محدودی از مقاصد بینالمللی و منطقهای پرواز مستقیم داشته باشد.
جنگ عربستان سعودی علیه یمن در حالی وارد هفتمین سال میشود که ریاض به اذعان سازمان ملل متحد، در برابر بیش از پنج دور مذاکرات طرفهای یمنی در کویت و عمان و اردن سنگاندازی کرده است.
فرودگاه صنعاء طی شش سال گذشته بمباران شد و در محاصره شدید ائتلاف قرار گرفت. ائتلاف سعودی هرگونه ورود و خروج به این فرودگاه بدون اجازه ائتلاف سعودی را ممنوع کرده است. این اقدام در حالی انجام میشود که ائتلاف در توافق استکهلم (۲۰۱۸) متعهد شده محاصره فرودگاه را برای پروازهای انساندوستانه کاهش دهد. این وعده ائتلاف سعودی تا کنون محقق نشده است.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت