سینما سال جدید را هم با بحران شروع کرده و ظاهرا مردم هنوز رغبتی به فیلم دیدن ندارند

وضعیت قرمز گیشه

دردسرهای افزایش قیمت بلیت سینماها

با تصمیم شورای صنفی نمایش قیمت بلیت سینماها پنجاه درصد افزایش یافت و به 30 هزار تومان در سینمای مدرن رسید تا بیشترین رشد سالیانه قیمت بلیت در سینمای ایران ثبت شود.
کد خبر: ۱۳۰۸۰۷۶

به گزارش جام جم آنلاین، اواخر سال 98 وقتی تمام سینماهای کشور با شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، باید حدس می زدیم که سینما حالا حالاها به سبد بسیاری از خانوارها برنمی گردد. کرونا تمام زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داد و شاید بتوان گفت در این بین سینما بیشترین ضربه را از کرونا خورد و امروز دیگر چراغ بسیاری از سالن های سینما در شهرهای مختلف خاموش شده است. 
 
برای اکران نوروزی که هر سال سینماگران بر سر اکران فیلم هایشان در این زمان دعوا داشتند، امسال فیلمسازان با اما و اگرهای زیادی متقاضی آن شدند و در نهایت 5 فیلم برای اکران نوروزی انتخاب شدند. 5 فیلمی که با ورود موج چهارم ویروس کرونا به کشور و قرار گرفتن مجدد برخی شهرها در وضعیت قرمز بعید است بتوانند جانی تازه به سالن های سینما ببخشید. این چالش بی سابقه سینما در حالی به اوج خودش رسید که شورای صنفی نمایش خبر از طرح افزایش ۵۰ درصدی بهای بلیت سینماها برای سال ۱۴۰۰ داد! از این رو به غیر از روزهای سه شنبه که کماکان قیمت بلیت سینماها نیم بهاست در باقی ایام هفته این رقم در سینماهای درجه یک ۲۰ هزار تومان، سینماهای ممتاز ۲۵ هزار تومان و سینماهای مدرن ۳۰ هزار تومان خواهد بود. 
 
هرچند این افزایش قیمت بلیت با توجه به گران شدن نرخ اشتراک پلتفرم‌های آنلاین و فشارهای اقتصادی زیاد به صنعت سینما چندان دور از ذهن نبود، اما این اقدام شاید از همین اندک مخاطب سینمارو هم بکاهد و در جهت عکس اهداف سینماگران عمل کند. 
 
جام جم آنلاین در گزارش پیش رو درباره چرایی افزایش قیمت بلیت سینماها و مسائل مربوط به آن با جواد نیک بین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و محمد قاصداشرفی، رئیس انجمن سینمادارن به گفت و گو پرداخته است.
 

*افزایش قیمت بلیت مورد تایید کمیسیون فرهنگی مجلس نیست

برای اطلاع از نظر کمیسیون فرهنگی مجلس درباره افزایش 50 درصدی قیمت بلیت سینماها با جواد نیک بین، یکی از اعضای این کمیسیون تماس می گیرم. او می گوید: سینما یکی از مصادیق فرهنگ عمومی ایران است و حمایت از فیلم و سینما همانا حمایت از فرهنگ و هنر ایران است. باتوجه به وضعیت اقتصادی جامعه، افزایش قیمت بلیت سینماها نه تنها مورد تایید کمیسیون فرهنگی مجلس نیست بلکه به اعتقاد ما باید یارانه خاص برای سینما هم قائل شوند. دولت می تواند بخشی از این پول را تقبل کنند تا مردم بتوانند با فراغ بال بیشتری به یکی از تفریحات سالم و آموزنده خود که دیدن فیلم است، بپردازند. 
 
او ادامه می دهد: مبلغ ارزش افزوده ای که روی بلیت سینماها اضافه شده، چندان زیاد نیست، اما قطعا دولت با بخشش همین مبلغ اندک ارزش افزوده می تواند به جریان فرهنگی کشور کمک کند. ما هم خواستار این اتفاق از سوی دولت هستیم تا مردم با بلیت ارزان تر بتوانند فیلم های موردنظرشان را ببینند. 
 
نیک بین با اشاره به طرح مالیات از هنرمندان خاطرنشان می سازد: بنده جزو مخالفین این طرح بوده و هستم. چرا که معتقدم همه بازیگران و هنرمندان درآمد زیادی ندارند که بخواهیم از آنها مالیات خاصی اخذ کنیم. فعالیت هنرمندان به این صورت نیست که تمام روزها و ماههای سال را کار کنند و ممکن است در یکسال چند ماه را سر کار باشند و پس از آن سالها بیکاری را متحمل شوند. بنابراین اگر دولت در ایام بیکاری هنرمند حقوقی به او پرداخت کند، می تواند در ایامی که هنرمند درآمد چشمگیر دارد از او طلب مالیات کند، اما وقتی دولت برای ایام بیکاری هنرمندان هیچ مستمری در نظر نمی گیرد، حق ندارد که از درآمد دفعی و آنی یک هنرمند مالیاتی کسب کند. 
 
او مصوبه ای که طی آن قرار است درآمد کاربران فضای مجازی دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد در نظر گرفته شود را غیرعملی دانست و ادامه داد: در وهله اول تاکید کنم اینکه تصور شود هر آنکس که در اینستاگرام دنبال کننده یا فالور زیادی داشته باشد لاجرم باید فلان مبلغ را پرداخت کند قابل مناقشه است، اما کاربرانی که از پلتفورم ها و زیرساخت های ایرانی برای انجام کارهای تجاری استفاده می کنند و درآمدهای نجومی دارند باید طبق یک آیین نامه اجرایی که برای آنها نوشته می شود به شکلی کاملا عادلانه مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کنند. البته نه پلتفورم های ما هنوز پلتفورمی ایرانی و بومی است و نه بسترهایی ایرانی دارد.
 
درست است که کاربران از زیرساخت ها و اینترنت ملی استفاده می کنند، اما ما ساز و کار مناسب را همچنان نداریم. لذا به اعتقاد من این طرح فعلا عملی نیست. به این جهت که هنوز آیین نامه اجرایی خاصی در این باب تدوین نشده است.   
 

*چرا دولت ارزش افزوده بلیت سینماها را نمی بخشد! 

محمد قاصداشرفی، رئیس انجمن سینماداران هم با تاکید بر اینکه سینما ارزان ترین کالایی است که در ایران برای مردم در نظر گرفته می شود، گفت: به غیر از روزهای سه شنبه که کماکان قیمت بلیت سینماها نیم بهاست، در سال جدید قیمت بلیت سینماهای مدرن 30 هزار تومان، قیمت بلیت سینماهای ممتاز 25 هزار تومان و قیمت بلیت سینماهای درجه یک 20 هزار تومان است که البته مبلغ 2700 تومان ارزش افزوده هم روی قیمت بلیت سینماها محاسبه شده است.  
 
او در این باره ادامه می دهد: قیمت بلیت‌ سینماها بر اساس درجه بندی سالن های سینما تعیین می شود. درجه بندی سالن ها هم که شامل درجه یک، ممتاز و مدرن است کمیسیون بند پنج که متشکل از نمایندگان وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت ارشاد، نیروی انتظامی، انجمن سینماداران، شهرداری و آتش نشانی هستند تعیین می کنند. اگر قرار باشد کارشناسی شده بلیت سینما را محاسبه کنیم چیزی معادل 60-70 هزار تومان می شود، نه 30 هزار تومان.
 
شما ارقام و هزینه های امسال را با سال گذشته قیاس کنید. در سال پیش رو طبق مصوبه دولت حقوق کارمندان افزایش می یابد و سینمایی که منبع درآمدش همین بلیت هایی است که مردم خریداری می کنند اگر افزایش قیمت بلیت نداشته باشد چطور و از چه راهی می خواهد حقوق کارکنان، هزینه آب، برق، پروژکتورها و... را پرداخت کند؟ ضمن اینکه به دلیل شرایط کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی باید تمام سالن های سینما با مواد ضدعفونی و الکل پاک شوند و همین مواد شوینده بسیار گران است. 
 
مدیر سینما ماندانا با اشاره به توانایی دولت در خصوص بخشودگی مبلغ ارزش افزوده بلیت سینماها، توضیح داد: به صراحت می گویم در ایران ارزان ترین کالایی که برای مردم در نظر گرفته می شود بلیت سینماست. 30 هزار تومان حداقل قیمت نسبت به گرانی هر آن چیزی است که در جامعه می بینید. ضمن اینکه دولت در چنین شرایطی می تواند مبلغ ارزش افزوده ای که روی بلیط سینماها محاسبه می شود را ببخشد.
 
با توجه به وضعیت فعلی سینماداری واقعا مقرون به صرفه نیست و در صورت تداوم این شرایط ادامه حیات سینماداران در هاله ای از ابهام است! اگر دولت مالیات ها را معاف نکند سینماها دیگر قادر به ادامه حیات نخواهند بود. 
 
اشرفی در پایان سالن های سینما را بسیار امن و بهداشتی دانست و تاکید کرد: سینماها در ایام نوروز و غیر از آن به تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند. دستگاههای تهویه هوا در سالن ها، بهره گیری از مواد ضدعفونی کننده، استفاده از تب سنج در ورودی سینما و... باعث شده سالن های سینما از امن ترین و بهداشتی ترین مراکزی باشند که مردم می توانند به آن مراجعه کنند.  

منبع: ساناز قنبری / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها