سخنگوی ستاد انتخابات کشور:

ثبت‌نام بیش از ۴۱ هزار داوطلب در انتخابات شوراها / انتخابات در ۸ کلانشهر به‌صورت الکترونیک است

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۴۱ هزار داوطلب در انتخابات شوراها گفت: انتخابات در ۸ کلانشهر به‌صورت الکترونیک برگزار می‌شود.
کد خبر: ۱۳۰۷۹۳۷

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، سید اسماعیل موسوی ضمن اشاره به اینکه از چهارشنبه هفته گذشته ثبت‌نام داوطلبان ششمین دوره شورای شهرها در ۱۳۹۱ شهر آغاز شد، اظهار کرد: ما در کشور ۱۳۹۲ شهر داریم اما شهرهای تهران، ری و تجریش یک شورای شهر دارند. از این‌رو فرآیند ثبت‌نام داوطلبان در ۱۳۹۱ شهر با استفاده از چهار روش آغاز شد.

وی ادامه داد: در روش اول یک اپلیکیشن موبایلی برای ثبت‌نام طراحی شد و در اختیار مردم قرار گرفت. با استفاده از این اپلیکیشن داوطلبان می‌توانستند بدون مراجعه حضوری به فرمانداری‌ها در ششمین دوره شورای اسلامی شهر ثبت‌نام کنند. از سویی دیگر نسخه دسکتاپ این برنامه نیز طراحی شد و داوطلبان می‌توانستند با استفاده از رایانه‌های شخصی فرآیند ثبت‌نام را پیش ببرند.

به گفته موسوی، مراجعه به دفاتر پیشخوان در شهرها و مراجعه به فرمانداری‌ها ازجمله دیگر روش‌هایی بود که داوطلبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر می‌توانستند از طریق آن نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه امروز (۲۶ اسفند) آخرین روز ثبت‌نام‌ها است، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۴۱ هزار نفر در سراسر کشور ثبت‌نام کردند و انتظار داریم تا پایان شب این رقم بیشتر شود.

وی درباره نسبت جنسیتی داوطلبان گفت: تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر مرد - معادل ۸۸ درصد ثبت‌نام‌کنندگان - و بیش از ۴۰۰۰ زن - برابر با ۱۲ درصد ثبت‌نام‌کنندگان - در این دوره نام‌نویسی کرده‌اند. البته این نسبت در دوره قبلی هم برقرار بود.

موسوی با اشاره به اینکه حدود ۵۴ درصد داوطلبان با مراجعه به فرمانداری‌ها حضوری ثبت‌نام کرده‌اند، اظهار کرد: ۱۴ نیز درصد از طریق اپلیکیشن موبایلی، ۱۴ درصد دیگر نیز از طریق رایانه‌های شخصی و ۱۸ درصد با مراجعه به دفاتر پیشخوان نسبت به ثبت‌نام در ششمین دوره شورای اسلامی شهر اقدام کردند.

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: ۱۳ درصد ثبت‌نام کنندگان سابقه ایثارگری و ۱۵ درصد سابقه عضویت در حداقل یک دوره از شورا را دارند. از سویی دیگر سه درصد از داوطلبان مدرک دیپلم، هفت درصد مدرک فوق‌دیپلم یا کاردانی، ۵۵ درصد مدرک کارشناسی، ۳۰ درصد مدرک کارشناسی ارشد، سه درصد مدرک دکتری و دو درصد نیز تحصیلات حوزوی دارند. البته کسانی که یک دوره کامل چهارساله عضور شورا بودند از شرط مدرک تحصیلی معاف هستند.

وی با بیان اینکه ۸ درصد داوطلبان زیر ۳۰ سال و ۴۱ درصد بین ۳۱ تا ۴۰ سال سن دارند، گفت: سن ۳۲ درصد ثبت‌نام‌کنندگان نیز تا ۵۰ سال و سن ۱۶ درصد آن‌ها تا ۶۰ سال است همچنین چهار درصد از داوطلبان تا ۷۰ سال و کمتر از نیم درصد بیش از ۷۰ سال سن دارند. از سویی دیگر حداقل سن داوطلبان باید ۲۵ سال باشد اما سقف حداکثری ندارد.

موسوی درباره مرحله بعدی که استعلام از مراجع چهارگانه است، توضیح داد: این مراجع چهارگانه وزارت اطلاعات، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال هستند. این دستگاه‌ها ۱۰ روز فرصت دارند که پاسخ استعلام ما را بدهند و ما نیز باید این پاسخ را در اختیار فرمانداران قرار دهیم و در نهایت تصمیم‌گیری می‌شود که صلاحیت فرد تایید شود یا خیر.

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه پیش‌بینی ما این است که تا پایان شب بین ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر داوطلب ثبت‌نام کند، اظهار کرد: در این دوره تا ساعت ۱۲ شب امکان ثبت‌نام داوطلبان به‌صورت غیرحضوری وجود دارد همچنین چنانچه نقصی در مدارک داوطلبان وجود داشته باشد، بلافاصله پیامکی از سوی ستاد انتخابات برای ثبت‌نام کننده ارسال و نوع نقص مدرک یادآوری می‌شود که برای رفع نقص مدرک اقدام کند

وی درباره زمان آغاز ثبت‌نام انتخابات روستاها گفت: از ۱۶ فرودین سال آینده به مدت یک هفته، در روستاها کار ثبت‌نام داوطلبان آغاز می‌شود.

موسوی درباره نظارت بر تبلیغات نامزدها توضیح داد: ما یک تبلیغات رسمی داریم که به مدت یک هفته فرصت‌ها در اختیار نامزدها برای تبلیغات است. البته به‌دلیل شرایط کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تدابیری اندیشیده شده که از نامزدها از تجمعات پرهیز کنند و بیشتر از فضای مجازی و سایر فرصت‌های قانونی استفاده کنند. اگر داوطلبان در فاصله ثبت‌نام تا روز تبلیغات رسمی فعالیت‌های خارج از قوانینی داشته باشد هیات‌های اجرایی و بازرسی ورود خواهند کرد.

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پایان گفت: ما پیش از این نیز تجربه برگزاری انتخابات در زمان کرونا را داشتیم. به‌دلیل شرایط کرونا اخذ اثر انگشت برای رای‌گیری حذف شده است همچنین یک دستورالعمل بهداشتی ویژه انتخابات با همکاری وزارت بهداشت تدوین شده است. از سوی دیگر انتخابات در هشت کلانشهر مشهد، تبریز، کرج، کرمانشاه، اصفهان، شیراز و اهواز به‌صورت الکترونیک برگزار می‌شود اما این به‌معنای عدم مراجعه مردم به شعبه نیست بلکه به‌جای صندوق‌های رای، دستگاه رای الکترونیک خواهیم داشت همچنین اگر امکانات ما کفاف دهد در برخی مراکز استان‌ها نیز انتخابات را الکترونیکی برگزار می‌کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها