این کتاب با روایتی خطی، یکدست و در هم تنیده از ۹سال زندگی امام علی(ع) با حضرت صدیقه طاهره (س) توانسته از یک زاویه دید تازه، به روایت تاریخ اسلام بپردازد.
راوی این کتاب خود امیرالمومنین حیدر(ع) است و ما از زبان مولا میخوانیم که از سال دوم تا یازدهم هجری چه گذشتهاست. از روزهای نزدیک به ازدواج حضرت امیر (ع) تا روزهای بعد از شهادتحضرتزهرا(س). هرآنچه از زندگی مشترک، نبردها و روزگار پر فراز و نشیب به طرزی پراکنده در منابع شیعه و سنی ثبت شدهاست، از دید نویسنده دور نمانده و در تلاشی عالمانه با اتکا و ارجاع بر بیش از ۱۲۰منبع متقن، تصویری روشن و یکپارچه از زندگی مولیالموحدین(ع) در «حیدر» بر کاغذ نشاندهاست.
در ادامه گفتوگویی کوتاه میخوانید با آزاده اسکندری؛ نویسنده این کتاب پرمخاطب و پس از آن یادداشتی شفاهی از محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت که «حیدر» را به چاپ رسانده است.
کتاب حیدر، داستان است یا روایت؟
راستش، هدف من از نوشتن کتاب حیدر داستانسرایی نبودهاست. هدف من بیان تاریخ به زبان و سبکی جدید و قابلفهم بود. میخواستم با نگارش تاریخ به شکلی شبیه داستان، امیرالمؤمنین را که شخصیتی ویژه دارند، معرفی کنم.
نوشتن کتاب حیدر چه اثری روی زندگی شما داشت؟
بدونشک نوشتن یک کتاب اینچنینی تاثیرات زیادی میتواند روی مولفش داشتهباشد اما احساس میکنم بعد از نوشتن این کتاب، احترام بیشتری برای امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) قائل هستم.
به کتاب بعدیتان فکر کردهاید؟ آیا باز هم قرار است یک اثر مذهبی از شما بخوانیم؟
بله فکر کردهام. درحال حاضر نمیتوانم دربارهاش حرف و نظری داشتهباشم. چون امامجواد(ع) میفرمایند «تا کاری را انجام ندادهای دربارهاش با کسی حرف نزن.»
برای نوقلمها که دوست دارند زودتر نویسنده شوند چه توصیهای دارید؟
اصول نوشتن را آموزش ببینند و بسیار کتاب بخوانند.
شما یک بانوی نویسنده هستید و یکی از مهمترین کارهای خانمهای شاغل یا خانهدار، آشپزی است. به نظرتان کتاب نوشتن شباهتی با آشپزی دارد؟
فکر میکنم بله. چون واژهها رنگ، بو و حس دارند. نویسنده مثل یک آشپز ماهر باید با توجه به موضوع و فضای داستان واژههایی را استفاده کند که باید.
اگر زندگی خودتان را قرار باشد بنویسید، اسم کتاب را چه میگذارید؟
آزاده!
منبع: سمیرا چوبداری - نویسنده / روزنامه جام جم