بزرگ‌ترین قاچاقچی مواد مخدر آسیا در فرودگاه اسخیپول آمستردام هلند دستگیر شد

ال‌ چاپو؛ نسخه چینی (+عکس)

با اتفاقی که چند روز پیش در فرودگاه اسخیپول آمستردام هلند رخ داد، یکی از بزرگ‌ترین تعقیب‌وگریزها برای دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر به نقطه پایانش رسید.
کد خبر: ۱۳۰۲۴۲۶

به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین از روزنامه جام جم، گرچه اصل ماجرا مربوط به‌روز جمعه بود اما دو روز طول کشید تا خبر تایید و منتشر شود.

ماجرا از آن قرار است که «سه‌چاپ‌لاپ» که بر اساس اعلام بسیاری از سازمان‌های امنیتی بزرگ‌ترین قاچاقچی مواد مخدر در آسیاست، توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه شهر آمستردام دستگیر شد.

ال‌ چاپو؛ نسخه چینی (+عکس)

برای آن‌که بدانیم دستگیری این قاچاقچی تا چه اندازه مهم بوده، کافی است بدانیم بسیاری از رسانه‌ها او را با خواکین گازمن،ملقب به ال‌ چاپو، قاچاقچی بزرگ مواد مخدر مکزیک و حتی پابلو اسکوبار مقایسه می‌کنند.

در این میان، مقامات قضایی استرالیا خواستار تحویل این مجرم بین‌المللی شده‌اند. توماس آلینگ، سخنگوی پلیس هلند بابیان این‌که سه‌چاپ قصد داشت از فرودگاه آمستردام به سمت کانادا پرواز کند، اعلام کرد او به‌احتمال‌زیاد تحویل مقامات استرالیایی می‌شود.

سه‌چاپ که در زمان دستگیری سنش حدود ۵۵ساله تخمین زده‌شده و در این سال‌ها بانام‌های مستعاری همچون برادر شماره۳، سم‌گور، T۱، آ لاپ، دنیس و زی ژی فعالیت می‌کرد، متولد شهر گوانگجوی چین است. او سال۱۹۸۸ به کانادا مهاجرت کرد.

باوجوداین، نزدیک به یک دهه طول کشید تا شبکه قاچاق او در این کشور کشف شود. او در کانادا با خانواده ریزوتو ارتباط برقرار کرد و بسیاری از معاملات خود را با کمک آنها انجام داد.

خانواده ریزوتو که به دلیل اقدامات مجرمانه‌شان در کبک و اونتاریو بسیار شناخته‌شده هستند، به گفته اف‌بی‌آی یکی از گروه‌هایی است که نقش به‌سزایی در قاچاق مواد مخدر به ایالت‌های مختلف آمریکا دارد.

اما درنهایت و در سال۱۹۹۸، سه‌چاپ به اتهام قاچاق هرویین به آمریکا دستگیر و به ۹سال زندان محکوم شد اما شش سال بیشتر پشت میله‌های زندان نبود.

ال‌ چاپو؛ نسخه چینی (+عکس)

وکیل او به قاضی محلی در نیویورک گفت پسر سه‌چاپ به دلیل بیماری سرطان روزهای پایانی عمرش را می‌گذراند و نیاز به مراقبت پدرش دارد.

سه‌چاپ حتی قول داد در صورت آزادی، یک رستوران بزرگ در آمریکا تأسیس کند اما ماجرا آن‌طور که مقامات قضایی انتظار داشتند، پیش نرفت.

آن‌طور که مقامات استرالیایی می‌گویند، او خیلی زود دوباره به سمت قاچاق مواد مخدر برگشت و با استفاده از مواد شیمیایی که از نقاط مختلف چین به دست می‌آورد و با کمک شبکه گسترده توزیع خود، «سندیکای سم‌گور» را تأسیس کرد.

او از مثلث طلایی که منطقه‌ای مرزی بین سه کشور تایلند، لائوس و میانمار است، بیشترین بهره را برد و آنجا را به پاتوق جهانی تولید هروئین و مت‌آمفتامین تبدیل کرد. بر اساس گزارش سازمان‌های امنیتی استرالیا، او محموله‌های خود را در کشتی‌های حمل چای پنهان می‌کرد.

سه‌چاپ علاوه بر گسترش فعالیت خود در کشورهای همسایه همچون هنگ کنگ و ماکائو، با گروه‌هایی همچون یاکوزا در ژاپن، گروه غیرقانونی موتورسواری کومانچرو در استرالیا و دیگر گروه‌های مافیایی در این کشور همکاری کرد.

به‌واسطه همین اقدامات بود که او بزرگ‌ترین شبکه تولید و پخش مواد مخدر را در قاره آسیا به‌نام خودش زد و به همین دلیل سازمان ملل دریکی از گزارش‌هایش اعلام کرد شرکت سم‌گور فقط در عرض یک سال، ۱۷میلیارد دلار مواد مخدر صنعتی به ژاپن، نیوزیلند و دیگر کشورهای آسیای شرقی صادر کرده بود.

همچنین شبکه خبری ای‌اف‌پی چند سال پیش در گزارشی اعلام کرد سندیکای سم‌گور در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۸میلیارد دلار سود خالص از قاچاق مواد مخدرش به دست آورده است.

اما نکته این‌است که چرا از بین تمام کشورهایی که مقصد محموله‌های سه چاپ بودند، مقامات استرالیایی تا این اندازه پیگیر دستگیری او بودند. بنا به گزارش مقامات رسمی استرالیا، حدود ۷۰درصد قاچاق مواد مخدر صنعتی به این کشور توسط سم‌گور و زیرشاخه‌های او انجام‌شده بود.

آنها در سال۲۰۱۳ نیز گروهی متشکل از ۲۷نفر را به جرم واردکردن مواد مخدر صنعتی به این کشور دستگیر کردند.

بعد از پیگیری شدید مقامات استرالیایی بود که دیگر کشورهای آسیایی نیز نسبت به فعالیت سم‌گور حساس شدند و نتیجه‌اش کشف محموله‌های بزرگ متعلق به این باند بود.

پس از چند سال پیگیری برای دستگیری این قاچاقچی معروف، عملیاتی موسوم به کونگور با مشارکت ۲۰سازمان از چند قاره تحت هدایت پلیس فدرال استرالیا روز جمعه کلید خورد و یکی از بزرگ‌ترین قاچاقچی‌های دنیا بدون درگیری و تنش در آمستردام دستگیر شد.

میثم مزینانی - حوداث روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها