به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، گرفتن حاجت از خداوند عالم و ائمه اطهار (علیهمالسلام) آداب و رسومی دارد که انسان با رعایت آنها زودتر به مقصود خود میرسد.
گر چه آدمی در هر زمان و در هر مکانی خالق خویش را بخواند، میشنود، ولی خود خداوند متعال، برای رسیدن بندگان به خواسته خویش، راهها و وسائلی را قرار داده است که از کانال همین وسائل زودتر به مقصود خواهد رسید.
برای گرفتن حاجت از ائمه اطهار (علیهمالسلام) راههایی وجود دارد که از طریق خود آن بزرگواران بیان شده است؛ ما در ادامه نحوه توسل به امام جواد (علیهالسلام) را به اختصار بیان میکنیم:
ختم صلوات
یکی از ختمهای مجرب برای گرفتن هر حاجتی، مادی یا معنوی، فرستادن صلوات و هدیه این صلوات به محضر نورانی معصومین (علیهمالسلام) است؛ چنانچه پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «هر کس بر من صلوات فرستد، حق تعالی درِ عافیت را بر وی میگشاید و حاجت معنوی یا مادی او به حرمت صلوات بر محمد و آل محمد بر آورده میشود». یکی از ختمهای بسیار مجرب و مفید برای گرفتن حاجات، ختم صلوات بر امام جواد (علیه السلام) است؛ چرا که لقب این بزرگوار جواد میباشد، ایشان، در طول زندگی با برکتشان بسیار بخشنده بودند.
در امور دنیوی توسل به حضرت جواد (علیهالسلام) بسیار مجرب است و زود حاجب انسان برآورده میشود. مرحوم آیت الله کشمیری (رحمهاللهعلیه) میفرمودند، برای برآمدن حوائج توسل به امام جواد (علیهالسلام) بسیار مفید است به این طریق که صلوات ختم کنید و ثواب آن را به حضرت هدیه کنید. راه دیگر این است که سوره یس خوانده شود و به روح این امام عزیز هدیه شود؛ که برای برآمدن حوائج دنیوی، بسیار مفید است.
نماز امام جواد (علیهالسلام)
این نماز دو رکعت است و در هر رکعت حمد یک مرتبه و توحید هفتاد مرتبه است.که برای این هم آثار فراوانی ذکر شده است. برای برآمدن حوائج و رفع بلا و گرفتاری، بسیار موثر است.
حرز امام جواد (علیهالسلام)
حرز یعنی سپر دفاعی و عامل محافظت کننده. حرز در لغت به معنای پناهگاه و چیزی است که باعث حفاظت میشود؛ و در اصطلاح به دعایی گفته میشود که برای حفاظت از شر شیاطین، جن، ظلم ستمگران، گزندگان و... است. برخی از حرزها قبل از وقوع ناگواریهای خاصی که ممکن است واقع شوند، خوانده میشود و برخی دیگر برای در امان بودن از تمام ناگواریها نوشته شده و به گردن آویخته یا در جیب گذارده میشود.
چون انسان همیشه در معرض خطرها و بلاهاست، این حرزها که از طرف معصومین (علیهمالسلام) دستور آن صادر شده، عامل محافظت کننده از خطرها و بلاها میباشند که مردم یا آن را میخوانند و یا به صورت نوشته همراه خود دارند.
از اکثر پیشوایان معصوم شیعه حرزهایی روایت شده که «سید بن طاووس» در کتاب «مهج الدعوات» تعداد قابل توجهی از آنها را نقل نموده است و در باب پنجم از حاشیهی کتاب ارزشمند «مفاتیح الجنان» نیز تعدادی از آنها به نقل از همان کتاب آورده شده است.
حرزی که از امام جواد (علیهالسلام) وارد شده است، اینگونه است: «یا نُورُ یا بُرهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِ اِکفِنی الشُرُورَ وَ افاتِ الدُهُورِ اَسئَلُکَ النَجاةَ یَومَ یُنفَخُ فِی الصُورِ»
خاصیت حرز امام جواد (علیهالسلام)
حرز امام جواد (علیهالسلام) یا انگشتری که حاوی این حرز باشد برای حفظ از بلاها و بدیها و هر چه که انسان از آن میترسد مفید است.
خاطرهای جالب از اثرات این حرز مبارک
یکی از دوستان نگارنده، که طلبهی فاضل و یکی از اساتید دانشگاه است، نقل میکند، در سفری که به سوریه رفته بودم، فرزند یکی از فرماندهان ارتش سوریه با من آشنا شد، روزی با ناراحتی تمام پیش من آمد و از من التماس دعا داشت، گفتم اتفاقی افتاده که چنان ناراحت هستی؟
گفت: پدرم که فرمانده جنگی است در جنگ با تکفیریها و داعش محاصره شده و کار وی بسیار سخت شده است، و پیام داده است که دعا کنید تا خطر رفع شود و نجات یابیم.
من به او گفتم که حرز امام جواد (علیهالسلام) را میدهم، به پدرت بگو که این را بنویسد و به بازوی خود ببندد به خاطر اینکه ائمه (علیهمالسلام) از فرزندان پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) هستند و پیش خدا، از مقام و منزلت بالایی برخوردارند. این فرمانده نظامی با اینکه از اهل سنت بود، این کار را انجام داده بود و به برکت مقام بلند امام جواد (علیهالسلام) خطر از آنها دفع شد و از محاصره جان سالم به در برده بودند.
این طلبه میگفت: این فرمانده و فرزند او و نیروهای تحت امرش با اینکه از اهل سنت بودند، علاقه بسیار وافری به امام جواد (علیهالسلام) پیدا کرده و ارادت آنها به اهل بیت (علیهمالسلام) دو چندان شده بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت