به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از دیجیاتو، تکودونتوسور که بیشتر با نام دایناسور بریستول شناخته میشود، ابعادی نزدیک به یک سگ بزرگ دارد و در دوره «تریاس پسین» زندگی میکرده. فسیل این دایناسور نزدیک به دو قرن پیش در بریستول کشف شد و به همین علت به آن دایناسور بریستول گفته میشود.
برای مدت طولانی تصور میشد این دایناسور تنها از گیاهان تغذیه میکند. حالا پس از دو قرن، دانشمندان توانستهاند با استفاده از نرم افزار تصویربرداری بدون آسیب به فسیل آن، به اطلاعات جدیدی دست پیدا کنند.
محققان از تکنیک تصویربرداری و مدلسازی سه بعدی پیشرفته استفاده کردهاند. محقق ارشد این مقاله به نام «آنتونیو بالل» گفته:
«اگرچه مدتهاست مغز این دایناسور از بین رفته، اما این نرم افزار به ما اجازه داد که مغز و همچنین شکل گوش داخلی را از طریق ابعاد حفرههای بجا مانده، بازسازی کنیم.»
این پژوهشگر در ادامه گفته:
«تحلیل ما نشان میدهد بخشهایی از مغز که با ثابت نگه داشتن سر، چشمان و نگاه در هنگام حرکت مرتبط است، به خوبی رشد کردهاند. این موضوع میتواند به معنای آن باشد که تکودونتوسور برخی مواقع موجوداتی را شکار میکرده، اگرچه تحقیقات روی دندانها از گیاهخواری آن خبر میدهند.»
دانشمندان با بازسازی گوش داخلی توانستند میزان شنوایی این دایناسور را تخمین بزنند. نتایج بررسیها نشان داد که حداکثر فرکانس شنوایی تکودونتوسور نسبتا بالا بوده و احتمالا میتوانسته صدای حیوانات مختلف را تشخیص دهد. انتظار میرود در آینده فناوری باعث دستیابی به اطلاعات بیشتری درباره دایناسورها شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: