رازگشایی از قتل هولناک زوج میانسال در باغ

قاتل در آتش خود سوخت

سوزش کف پا چه عللی دارد و چطور درمان می شود؟

علاج گیاهی سوزش کف پاهایتان

داغ شدن یا سوزش کف پا معمولا به دلیل آسیب به عصب پاها می باشد اما این مشکل علل دیگری هم دارد که باید با انجام تست های مربوطه توسط پزشک تشخیص داده شود.
کد خبر: ۱۲۹۵۸۰۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک،

احساس سوزش در پاها، ممکن است ناشی از آسیب های عصبی در پاها باشد که نوروپاتی نیز نامیده می شود. اگرچه بسیاری از بیماری ها نیز می تواند باعث سوزش پا شود، که شایعترین آنها دیابت است. بسیاری از درمان ها وجود دارند، که بر روی جلوگیری از این اتفاق و کاهش درد ناشی از آن تمرکز می کنند.

سوزش کف پا

سوزش کف پا

دلایل سوزش کف پا

نوروپاتی علل سوزش کف پا

اغلب اوقات نوروپاتی علت سوزش کف پاها می باشد.

اعصاب آسیب دیده، حتی اگر هیچ زخمی هم وجود نداشته باشد، سیگنال های درد را به مغز می فرستند.

در اغلب افراد مبتلا به نوروپاتی ،ابتدا اعصاب پاها آسیب می بینند. که این افراد اغلب علائم سوزن سوزن شدن و بی حسی در پاهایشان دارند و بسیاری از آنها می گویند که پاهایشان به شدت به لمس شدن، حساس است. این سوزش می تواند میزان متفاوتی داشته باشد و از خفیف تا غیرفعال متغیر است.

دیابت و سوء مصرف الکل به مراتب شایع ترین علل نوروپاتی در پاها هستند.

نوروپاتی

سایر علل سوزش کف پا

اما به هر حال، همانطور که در این بخش از سلامت خواهیم گفت بسیاری از شرایط دیگر وجود دارند که باعث ایجاد این بیماری و احساس سوزش در کف پا می شوند، که عبارتند از:

  • بیماری مزمن کلیه
  • کمبود ویتامین B12 ، فولات و گاهی اوقات ویتامین B6
  • سوء مصرف الکل
  • کم کاری تیروئید
  • بیماری لایم
  • اچ آی وی، ایدز
  • عوارض جانبی برخی داروها ،مانند:برخی داروهای شیمی درمانی، داروهای HIV ، مصرف بیش از حد ویتامین B6 ، میتفورمین و غیره.
  • مسمومیت با فلزاتی مانند سرب، جیوه و آرسنیک
  • التهاب عروق خونی
  • سندرم GBS
  • علاوه بر نوروپاتی، عفونت و التهاب پا نیز می تواند باعث سوزش کف پا شود. شایع ترین آنها عفونت پوستی ناشی از قارچ است.
  • بیماری شریان محیطی معمولا باعث سوزش پاها می شود؛ گردش خون ضعیف در پاها ممکن است غالبا باعث درد، سوزن سوزن شدن پاها به خصوص در هنگام راه رفتن شود.
  • چند هفته یا چند ماه بعد از بای پس کردن معده، بعضی از افراد احساس سوزش در پا را تجربه میکنند.(جذب ضعیف ویتامین های B بعد از بای پس معده میتواند باعث این اتفاق شود.

کم کاری تیروئید

روش های تشخیص سوزش کف پا

در بیشتر افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و سوزش پا دارند، تشخیص سوختن پا به علت نوروپاتی می باشد و دیگر نیازی به تست های اضافی نیست.

در تعداد محدودی از مردم که احساس سوزش پا ناگهانی دارند و سوزش پا آنها هیچ توجیهی ندارد ، برای تشخیص سوختن پا انجام تست های بیشتری نیاز است که این تست ها و آزمایشات عبارتند از:

الکترومیوگرافی (EMG)

الکترومیو گرافی آزمونی است که با آن فعالیت الکتریکی داخل عضله را با قرار دادن پروب روی پوست و یا فروکردن یک سوزن داخل عضلات ، ضبط می کنند تا از نحوه عملکرد عضله اطلاع یابند.

علت سوختن کف پا

مطالعه هدایت عصبی

در این نوع تست عصب تحریک می شود و سپس پاسخ در عضله های که عصب آنرا کنترل می کند را اندازه گیری می کنند. در حالت کلی مطالعه هدایت عصبی تست توانایی اعصاب برای انتقال تکانه های عصبی است.

تست های آزمایشگاهی

برای کمک به تشخیص علت سوزش پا گاهی اوقات آزمایش خون، ادرار و یا مایع نخاعی پیشنهاد می شود . با یک آزمایش خون ساده می توان سطح ویتامین را بررسی نمود.

بیوپسی عصب

در موارد اندک و به ندرت پزشک پیشنهاد می کند یک تکه از بافت عصبی برداشته شود و در زیر میکروسکوپ بررسی گردد.

بیوپسی عصب پا

برای کمک به کاهش سوزش پا می توان اقدامات زیر را انجام داد

  • بعد از پیاده روی کفش و جوراب خود را در بیاورید تا سریعا پا خشک شود.
  • پای خود را در آب خنک بگذارید اما از یخ استفاده نکنید.
  • به پاهایتان استراحت دهید.
  • در طول روز کفش و جورابتان را عوض کنید.
  • در طول روز مواد مغذی و ویتامین های بیشتری ( مخصوصا ویتامین B) مصرف کنید.
  • برای از بین بردن مشکلات پا از یک کفش مناسب استفاده کنید.
  • مواد مخدر یا الکل مصرف نکنید.

گذاشتن پا در آب خنک

درمان های سوزش کف پا

برای درمان سوزش کف پا ابتدا باید علت آن مشخص شود. ممکن است پزشک برای درمان سوزش کف پا یکی از درمان های زیر را در نظر بگیرد:

ارتز

اگر دلیل سوزش کف پا اضافه بار مکانیکی باشد، برای می توان از وسایل کمکی یا کفش و کفی های طبی استفاده نمود. 

دارو

برای درمان هر گونه دلایل احتمالی سوزش پا، مصرف داروهای تسکین دهنده ی درد نیاز است. پزشک ممکن است برای کاهش تجمع پلاک های چرب مصرف استاتین ها را توصیه کند و برای پیشگیری از انسداد کامل در اثر لخته های خونی آسپرین تجویز نماید. 

جراحی

برخی اوقات در موارد شدید نیاز به عمل جراحی است. با روش جراحی مسیرهای جایگزینی برای جریان خون ایجاد می گردد (بای پس) یا شریان از طریق آنژیوپلاستی با بالون گشاد می گردد. در موارد بسیار شدید و نادر بیماری شریانی محیطی، ممکن است بخشی از پا قطع شود.

فیزیوتراپی

متخصص فیزیوتراپی ممکن است یکی از درمان های شاک ویو، طب سوزنی، تزریق اوزون  یا پی آر پی و لیزر را توصیه کند. 

طب سوزنی

درمان های خانگی موثر برای سوزش کف پاها

1. ورزش کردن برای رفع سوزش کف پا

به سادگی بایدسعی کنید، روزانه به منظور کاهش علائم سوزش کف پا ،پیاده روی کنید.

دویدن نیز یک پیشنهاد فوق العاده برای کسانی است که از این مشکل رنج میبرند ،چرا که گردش خون را در بدن و همچنین در پاها افزایش میدهد.

2. درمان سوزش کف پا با سرکه سیب:

یک فنجان آب با مقداری سرکه سیب ترکیب کنید و هر روز بنوشید.

همچنین میتوانید سرکه سیب را به مقداری آب گرم اضافه کنید و پای خود را به مدت 20 دقیقه در آن بخیسانید. شما باید این روش را دوبار در روز انجام دهید.

برای بدست آوردن نتایج بهتر، بهتر است مقداری نمک اپسوم یا دریا را نیز به این محلول اضافه کنید.

سرکه سیب

3. آب سرد به درمان سوزش کف پا کمک می کند:

پاهایتان را در یک لگن آب سرد بخیسانید و بعد از چند دقیقه بیرون بیاورید و استراحت کنید.(هر روز این کار را چندین بار تکرار کنید)

4. زرد چوبه برای درمان سوزش کف پا:

1 یا 2 قاشق چای خوری پودر زرد چوبه را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید و این محلول را دو بار در روز مصرف کنید.

همچنین میتوانید آب را با 2 قاشق غذا خوری زرد چوبه ترکیب کنید و هر روز 1 یا 2 بار ،در کف پایتان اعمال کنید.

باید توجه داشته باشید که این درمان ممکن است باعث ایجاد لک روی پاهایتان نیز شود.

زردچوبه

5. درمان سوزش کف پا با زنجبیل:

یکی دیگر از مواد موثر برای درمان سوزش پاها، زنجبیل است. این ماده به دلیل افزایش گردش خون در بدن میتواند احساس سوزش در کف پا را کاهش دهد.

شما میتوانید به 2 روش از این ماده استفاده کنید:

مقداری روغن زیتون یا روغن نارگیل رل با یک قاشق چای خوری آب زنجبیل ترکیب کنید و به مدت 10 یا 15 دقیقه پاهایتان را با این مخلوط ماساژ دهید. برای گرفتن نتایج بهتر، خوب است که این درمان را یکبار در روز تکرار کنید.

راه دیگر این است که روزانه 2 تا 3 فنجان چای زنجبیل بنوشید و این درمان را تا زمان بهبودی ادامه دهید.

زنجبیل

6. تسکین سوزش کف پا با نمک اپسوم یا سولفات:

یک دوم فنجان از این نمک را به وان حمام اضافه کنید، سپس درون آن مقداری آب گرم بریزید و خوب مخلوط کنید و در نهایت پاهایتان را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آن بخیسانید.

7. کدو تلخ برای رفع سوزش کف پا:

ابتدا تعدادی کدو تلخ را بشویید و له کنید و آنرا روی کف پای خود اعمال کنید و با پارچه ای ببندید، این درمان را هر روز تا زمان بهبودی تکرار کنید.

8. آویشن برای درمان سوزش کف پا:

به اندازه یک مشت آویشن را درون 2 عدد لگن بریزید، درون یکی را از آب سرد و دیگری را از آب گرم پر کنید و به مدت 5 دقیقه پاهایتان را در ظرف آبگرم بخیسانید و سپس درون ظرف آب سرد قرار دهید؛ این درمان را به مدت 20 دقیقه ادامه دهید.

آویشن

9. ویتامینB3 سوزش کف پا را درمان می کند:

یکی دیگر از ویتامین های ضروری برای درمان خانگی سوزش کف پاها ، دریافت ویتامین B3 است که میتوانید فشار بر روی اعصاب را کاهش دهد، اعصاب را تقویت کند و گردش خون را نیز افزایش دهد.

اگر میخواهید مصرف ویتامین B را افزایش دهید، باید بادام زمینی، نخود فرنگی، لوبیا، زرده تخم مرغ، سبزیجات سبز، ماست، شیر و سبوس گندم را زیاد مصرف کنید همچنین میتوانید بعد از مشورت با پزشک، از مکمل های ویتامین B3 نیز استفاده نمایید.

10. رفع سوزش کف پا با ماساژ پاها:

ابتدا مقداری روغن خردل، روغن نارگیل یا روغن زیتون را گرم کنید و سپس به آرامی روی منطقه مورد نظر اعمال کنید و به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید. شما میتوانید این کار را هر روز صبح و یا شب ها قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید.

ماساژ پاها

11. تا جای ممکن سعی کنید که پاهایتان را خشک نگه دارید:

پاهای عرق کرده در داخل کشف یکی از عوامل ایجاد این بیماری است، بنابر این برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از جوراب های پنبه ای و ضد تعریق استفاده کنید.

12. هاتورن درمانی موثر برای سوزش کف پا:

هاتورن یکی از دارو های خانگی برای سوزش کف پاها است. چرا که میتواند گردش خون در بدن را افزایش دهد و باعث گسترش خون در پاها میشود .برای استفاده از این دارو باید 1 قاشق غذا خوری از این گیاه را به 1 فنجان آب در حال جوش بیفزایید و سپس آن را صاف کنید و بنوشید ؛ شما میتوانید این روند را هر روز تکرار کنید.

13. برگ خیار چنبر تلخ برای درمان سوزش کف پا:

برای درمان سوزش کف پا در علم آیورودا از خیار چنبر تلخ استفاده می شود. برای استفاده از برگ خیار چنبر تلخ برای رفع گرم شدن کف پا چند تا برگ خیار چنبر تلخ را با کمی آب مخلوط کنید تا نرم شود. آن ها را له کنید تا خمیری شکل گردد سپس در منطقه آسیب دیده اعمال کنید تا سوزش و داغی کف پا از بین برود.

برگ خیار چنبر تلخ

14. درمان داغی کف پا با استفاده از گیاه زعتر:

استفاده از زعتر یکی دیگر از روش های درمان داغی کف پا در طب سنتی است زیرا زعتر خواص ضد میکروبی داشته و سبب بهبود گردش خون می شود و احساس سوزش در کف پا را از بین می برد. 

در 2 کاسه به اندازه مساوی یک مشت زعتر را بریزید. یکی از کاسه های زعتر را در تشت آب گرم و دیگری را در تشت آب سرد بریزید و هم بزنید. سپس به مدت 3 تا 5 دقیقه پاهای خود را درون تشت آب گرم قرار دهید. سپس پاهای خود را درون تشت آب سرد به مدت چند دقیقه قرار دهید. این کار را به مدت 20 دقیقه و یک بار در روز تکرار کنید.

15. درمان سوزش کف پا با روغن اسانس بابونه:

روغن اسانس بابونه از روشهای خانگی و طبیعی برای درمان سوزش کف پا است. برای استفاده از این روش دو قاشق غذاخوری روغن اسانس بابونه و یک قاشق چایخوری روغن زیتون را در ظرفی بریزید و پس از مخلوط کردن آن را پنج الی ده دقیقه به کف پاهایتان بمالید و ماساژ دهید. 

روغن اسانس بابونه

16. زالزالک سفید برای درمان سوزش کف پا:

برای درمان سوزش کف پا از زالزالک سفید استفاده کنید زیرا زالزالک سفید سوزش و قرمزی پا را تسکین می دهد و باعث افزایش گردش خون می شود. برای استفاده از این گیاه یک قاشق غذاخوری برگ زالزالک سفید در یک لیوان که حاوی آب جوش بریزید و بگذارید تا هشت الی ده دقیقه به خوبی دم بکشد. پس از گذشت این مدت زمان آن را از صافی عبور دهید و روزانه دو الی سه فنجان نوش جان کنید تا نتایج دلخواه حاصل شود.

17. درمان سوزش کف پا با آب هاماملیس یا نارون کوهی:

برای تسکین سوزش کف پا و افزایش گردش خون و از بین بردن تورم و التهاب کف پا سه قاشق غذاخوری از گیاه نارون کوهی را در یک ظرف که حاوی یک لیوان آب است بریزید و روی حرارت به مدت پنج الی ده دقیقه بگذارید تا جوش بخورد. سپس از روی حرارت بردارید تا سرد شود. پس از سرد شدن پاهایتان را به مدت پانزده الی بیست دقیقه در آن قرار دهید. 

newsQrCode
برچسب ها: سوختن پا علت
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

امین شجاعی، کارگردان و تهیه‌کننده مینی‌سریال «دم زندگی» در گفت‌وگو با «جام‌جم» از شیرینی‌های تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت

دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

نیازمندی ها