به گزارش جام جم آنلاین از فارس، حجّتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور، صبح امروز (چهارشنبه ۲۶ آذر) در جلسه هیأت دولت، حلول ماه جمادی الاول و گرامیداشت بانوی بزرگ اسلام حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها و همچنین دختر برومندش حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار را تبریک گفت و افزود: امسال باید با احترام ویژه به قشری که برای سلامت مردم جان خود را در کف گذاشتند و در کنار پزشکان، متخصصان، افتخار بزرگی را در یک مقطع حساس تاریخی برای بهداشت و سلامت کشور به وجود آوردند قائل شویم.
روحانی با قدردانی از پرستاران و کادر درمانی بابت زحمات ده ماه اخیر در ایّام کرونا گفت: مردم ما غیر از اینکه با زبان هم همیشه تجلیل کردند و قدردان بودند، در عمل پاسخ بسیار روشن و صریحی به کادر درمان دادند.
وی ادامه داد: مردم ما در هفتههای گذشته با تلاش و کوشش و با اجرای دقیق پروتکلها توانستند همه منحنیهای موج سوم را به تواضع و کرنش وادار کنند و بحمدالله ما شنبه شاهد بودیم که همه منحنیهای مربوط به کرونا در همه استانها همه سر فرود آورده و مسیر کاهشی را آغاز کرده بودند به طوری که از ۱۶۰ مرکز قرمز و شهرستان قرمز فقط ۱۲ شهرستان باقی مانده بود که انشاء الله آن هم به زودی تمام میشود.
رییسجمهوری تصریح کرد: این کار بزرگی بود که مردم ما در کنار کادر درمان در موج سوم انجام دادند و امیدواریم مردم همکاری کنند و ما در دوران فصل زمستان شاهد موج تازهای نباشیم.
روحانی با بیان اینکه همه تلاش و کوشش ما این است که در داخل واکسن این بیماری تولید شود، گفت: هنوز واکسنی مورد تایید بهداشت جهانی قرار نگرفته است و واکسنهای نیمه کاره است، ما دنبال خریداری واکسن هستیم تا مردم به موقع بتوانند در ماههای آینده و یا اگر طولانی شد در ماههای اول سال جدید شاهد شرایط بهتری برای کشور باشند.
رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به ۲۷ آذر، روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: نزدیکی و همکاری این دو نهاد برای ما بسیار مهم است. الحمدالله همکاری و نزدیکی حوزه و دانشگاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر شده است که ارزشمند است. از طرف دیگر ۲۷ آذرماه روز جهانی عاری از خشونت و افراطیگری است که از افتخارات مهم جمهوری اسلامی است که کمتر یاد می شود.
روحانی افزود: ما دو روز در تقویم داریم که بسیار حائز اهمیت است که یکی ۲۳ تیرماه به نام روز تعامل و گفت و گو با جهان است و یک روز هم روز عاری از خشونت و افراطیگری که ۲۷ آذر است. این جزو نکات مهم در تاریخ دیپلماسی ما است که در سال ۹۲ در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان مللآن سال را به عنوان سال جهان عاری از خشونت و افراطیگری پیشنهاد کردم و این پیشنهاد رییس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا تصویب شد که یکی از نکات درخشان فعالیتهای سیاسی ایران است.
وی ادامه داد: البته ایران تنها با شعار مخالف افراط گری و خشونت نیست، در عمل هم همه توان و تلاش خود را برای جلوگیری از افراطیگری و خشونت و تروریسم در منطقه به کار برده است و اساسا مردم ایران هم در سال ۹۲ و هم سال ۹۶ به اعتدال رای دادند و این رای قاطع مردم ایران همان است که مسیر اعتدال و اخلاق و رحمانیت را انتخاب کردند و با هر گونه افراط و خشونت مخالف هستند.
رییس جمهور با بیان اینکه در شرایطی هستیم که هم جنگ اقتصادی و هم کرونا فشارهای فراوانی بر زندگی مردم و اقتصاد کشور وارد کرد، اظهار داشت: خود ما در دولت باور نمیکردیم که بتوانیم در شرایط کرونا و جنگ اقتصادی در سال ۹۹ به رشد مثبت اقتصادی برسیم.
وی افزود: همه پیشبینیها در ابتدای سال این بود که امسال رشد ما حتماً منفی است. بعضی از سازمانهای جهانی برای ایران رشد منفی ۵ درصد را پیشبینی کرده بودند. خود ما هم در محاسبات اولیه سال میگفتیم اگر به همین روند پیش برویم رشد ما مثبت نخواهد بود لذا در ۳ ماهه اول سال رشد ما منفی بود اما در سه ماهه دوم کشاورزان، صنعتگران و همه کسانی که در خدمات فعالیت میکنند و مردم و مدیران ما کار بزرگی انجام دادند بسیار افتخارآفرین بود آماری که بانک مرکزی اعلام کرد.
رییس جمهوری ادامه داد: رشد ما در سه ماهه دوم هم با نفت و هم بی نفت، مثبت بود. یعنی آمار ۶ ماهه اول امسال ما هم با نفت و هم بینفت مثبت است و این بسیار ارزشمند است. رشد ما در ۳ ماهه دوم با نفت ۵.۱ مثبت بوده و در سه ماهه دوم بدون نفت ۳.۲ مثبت بوده و در کل ۶ ماهه اگر محاسبه کنیم رشد ما با نفت ۱.۳ و بدون نفت ۱.۴ بوده است.
روحانی ضمن قدردانی از کشاورزان گفت: رشد بخش کشاوری ۴.۱ مثبت بوده است. صنایع و معادن ما رشد قابل ملاحظه است و این روزها در ۱۹ بخش تولیدی صنعتی ما رشد حدود ۲۱ درصد در ۸ ماهه امسال نسبت به سال گذشته داریم. در فولاد رشد ۸ درصدی و مس ۷ درصدی داریم و در آلومنییوم که رشد ما ۵۲ درصدی است.
وی افزود: در این دولت در بخش کشاورزی کار بزرگی صورت گرفته است و خرید گندم ما در دولت نسبت به دولت قبل بیش از صد در صد است و این نشان دهنده این است که رشد تولید چقدر بالا رفته است.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در برخی از محصولات مواد غذایی رشد تولید ما بسیار ارزشمند بوده است، در سال ۹۲ برنجی که در کشور تولید میشد ۱.۵ میلیون تن بوده و امسال این رقم ۲.۶ میلیون تن رسیده است. بنابر این رشد بزرگی را ما امروز در بخش صنعت، کشاورزی شاهد هستیم حتی در نفت که همه فشارها این بود که نفت ما را به زمین بزنند، نفت ما حرکتی کرد و در ۶ ماهه اول امسال رشد نفت مثبت و ۰/۸است. فقط به بخش خدمات صدمات زیادی وارد شد که امیدواریم این صدمات جبران شود.
وی حرکت اقتصادی را افتخار آمیز خواند و گفت: مردم ما در مقابل دشمنان ایستادگی کردند و شعار جهش تولید را محقق کردند. ما میبینیم هر هفته در پنجشنبهها که البته ما روزهای دیگر هم افتتاح داریم، نشان داده میشود همه بخشهای دولتی و غیردولتی و همچنین بخش خصوصی ما با همه توان بهدنبال جهش تولید در کشور هستند و تلاش میکنند که ارزشمند است.
رییسجمهوری با یادآوری روز حمل و نقل و اهمیت آن گفت: امسال در شرایط کرونا حتی در ماههای اولیه و حتی در اسفند و فروردین که شرایط ما بسیار سخت بود، کامیونداران، بخش حمل و نقل، ریل و با همه وجود آمدند و برای کشور تلاش کردند و نگذاشتند باری در سامانهها و در بنادر و روی کشتی باقی بماند.
روحانی گفت: اگر حمل و نقل ریلی را در ۸ ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته مقایسه کنیم، حمل و نقل کامیون ۷ درصد و حمل و نقل ریل ۸ درصد افزایش داشته است. این نشان میدهد که حتی در شرایط کرونا کامیونداران عزیز ما و همه کسانی که در حمل و نقل نقش دارند کار بسیار ارزشمندی انجام دادند و ما در برابر عزیزانی که در سرما و در گرما، هزارها کیلومتر شب و روز مسیرها را طی میکنند برای اینکه کالا را به دست مردم برسانند، تواضع میکنیم.
وی با بیان اینکه دولت در طول ۷ سال و چند ماه، کار بزرگی در بخش حمل و نقل انجام داده است، خاطرنشان کرد: مردم شاهد هستند و میدانند ما در بخش ریل، یک هزار و ۸۲۹ کیلومتر به ریل کشور اضافه کردیم و این ریل کشور ۹ هزار و ۲۰۰ کیلومتر رسیده است.
رییسجمهوری گفت: وزیر راه و شهرسازی به ما قول داده که تا پایان دولت ریل ما به ۱۴ هزار کیلومتر برسد و این بسیار ارزشمند است که خطوط ریلی در طول این مدتی که در دوره تحریم و جنگ اقتصادی هم بودیم، ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
روحانی با بیان اینکه در زمینه راه، فرودگاه و بنادر حرکتهای بسیار خوبی صورت گرفته است، اظهارداشت: ظرفیت بنادر ما ۳۶ درصد افزوده شده و در مسیر راه، بزرگراه و آزادراه و روستایی و شهری هم ۱۰ هزار کیلومتر به راهها افزوده شده است.
وی با اشاره با آمار سازمان برنامه و بودجه در فعالیتهای عمرانی یادآور شد: امسال علیرغم کرونا، تحریم و جنگ اقتصادی، اگر نیمه آذر امسال را با نیمه آذر سالگذشته حساب کنیم، سال گذشته در این مدت ۳۵ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی کشور پرداخت کرده بودیم و امسال ۵۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد یعنی ۶۲ درصد بیش از سالگذشته در بودجههای عمرانی پرداخت کردیم.
رییس جمهوری افزود: وقتی ما بحث تولید جهش را مطرح میکنیم، یکی از علامتهای آن در همین بخش عمرانی است که میبینید حرکت خوبی در کشور در این زمینه انجام گرفت.
روحانی با اشاره به برخی مطالب منتشر شده در رسانهها گفت: این روزها برخی از رسانههای داخلی متأسفانه تحت تأثیر رسانههای ماهوارهای ضد ایران درباره برجام میگویند شرایط، شرایط سال ۹۴ نیست که مذاکره میکردیم و تفسیرهای عجیب و غریب میکنند و میگویند ایران در این چند سال تحت فشار بوده است.
روحانی در تشریح شرایط امروز با سال ۲۰۱۵ تصریح کرد: این حرف که شرایط امروز ما در سال ۲۰۲۰ یا اوایل ۲۰۲۱ با سال ۲۰۱۵ متفاوت است را قبول دارم.
وی در توضیح گفت: آن روز، شمشیری به نام شش قطعنامه بالای سر ما بود. امروز آن شمشیر شکسته شده و به دنبال کارش رفته است. آن روز که مذاکره میکردیم شمشمیر دومی به PMD بالای سر ما بود، امّا الان آن شمشیر شکسته شده و از بین رفته است.
روحانی افزود: آن روز در افکار عمومی دنیا به غلط شایعه کرده بودند که ایران اگر تعهدی بکند به تعهد خود عمل نمیکند. در برجام ثابت کردیم متعهدترین کشور دنیا هستیم. سخت مذاکره میکنیم، با وسواس مذاکره میکنیم امّا اگر تصمیم گرفتیم و امضاءکردیم به امضا و عهد خودمان وفادار خواهیم ماند.
وی ادامه داد: در مذاکره با پنج بهعلاوه یک، هفت کشور بودیم. شما ایران را با بقیه کشورهای عضو برجام مقایسه کنید، آمریکا که هیچ، بقیه هم نتوانستند یا نخواستند به تعهدات خودشان عمل کنند. آن کسی که به توافق خود درست عمل کرد ایران بود.
وی با بیان اینکه در مذاکرات سال ۲۰۱۵ پنج بعلاوه یک، روبروی ما بود امّا امروز آمریکا تنهاست، گفت: همه کشورها جز چند کشور کوچک با خروج از برجام مخالف هستند و به آمریکا توصیه میکنند که به برجام برگردد. بله، امروز شرایط فرق میکند. در داخل هم شرایط متفاوت است. آن روز میلیونها دلار باید پول میدادیم تا بنزین وارد کنیم، امّا امروز بنزین صادر میکنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: آن روز که مذاکره میکردیم گازوییل وارد میکردیم امّا امروز صادر میکنیم. آن روز در زمستان ناچار به وارد کردن گاز بودیم اما امروز در زمستان هم گاز صادر میکنیم. آن روز در بسیاری از محصولات از جمله گندم، محتاج خرید از خارج بودیم، امّا امروز روی پای خودمان ایستادهایم.
روحانی با بیان اینکه در بسیاری از محصولات یا در خودکفایی قرار داریم یا در مرز خودکفایی، گفت: شرایط امروز با آن روز بسیار متفاوت است و قابل قیاس نیست.
رئیسجمهور در ادامه گفت: با اینکه ملّت ایران روی پای خودش ایستاده است، در عین حال اگر پنج بعلاوه یک به کل تعهدات برگشت، ما هم در همان ساعت به کل تعهدات برمیگردیم و به مردم اعلام میکنیم که اگر امروز فشاری هست از جانب استکباری است که در این دوره که چند هفته دیگر هم متأسفانه از آن باقی مانده، وارد شده است. یاغی ترین رئیسجمهور و قانون شکن ترین آدم رئیسجمهور آمریکا شد که الان در روزهای پایانی آن قرار داریم.
روحانی ادامه داد: برخی میگویند شما خیلی از آمدن بایدن ذوق زده هستید؛ نه ذوقزده نیستیم، امّا از رفتن ترامپ بسیار خوشحالیم.
وی افزود: دولت بعدی آمریکا هم خودش میداند؛ راه باز است؛ اگر مسیر درست خواست آماده است، مسیر اشتباه خواست، آماده است. امیدواریم پیام رأیی که مردم آمریکا دادهاند برای حکومت جدید آمریکا روشن باشد و بدانند که این رأی برای قانونگرایی است نه قانون شکنی. رأی به تعهد به پیمانهاست نه پنهانشکنی.
رئیسجمهور گفت: امیدواریم خواست مردم آمریکا در این رأی محقق شود. خواست ما امنیت و ثبات در سراسر جهان و تعامل سازنده با کشورهایی است که میخواهند مسیر تعامل را انتخاب کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد