
طرح چنین سخنانی از سوی رئیس جمهوری البته مسبوق به سابقه است و ایشان قبلا هم در این باره گفتهبودند که آمریکا با یک امضا از برجام خارج شد و با یک امضا میتواند به برجام برگردد.
واقعیت این است در چنین شرایطی اگر قرار بر این باشد که بهواسطه بازگشت احتمالی دولت ایالات متحده آمریکا هیچ مطالبه خسارت و تعیین پیششرطی و توبیخی صورت نگیرد، این در واقع یک نوع چراغ سبز به آمریکاست که از این پس هم میتواند هر نوع رفتاری با ما داشتهباشد و ما هم در نقطه مقابل ناتوان خواهیمبود که به لحاظ حقوقی، سیاسی، اقتصادی با اقدامات دولت آمریکا مقابله کنیم.
چنین شرایطی دولتمردان ما را در ایفای وظایف خود در قبال دفاع از حق و حقوق ملت ایران با مشکلات بزرگی مواجه خواهدکرد.
منطقی نیست که یکی از طرفهای برجام بدون انجام تعهدات خود از این معاهده خارج شود و حتی فراتر از آن نه تنها تحریم را لغو نکند، بلکه آن را تشدید کند و خسارات اقتصادی فراوانی را بر ملت و دولت ایران تحمیل کند اما صرف امضای مجدد قرارداد، زمینه را برای بازگشت همراه با نادیدهگرفتن حق و حقوق ایران فراهم کند.
به هر صورت ایران نفعی از این معاهده نبرده و حضورش در برجام و خروج آمریکا از این معاهده هم شرایط را به لحاظ اقتصادی و سیاسی برای ما با توجه به تشدید تحریمها دشوار کردهاست.
اتخاذ این رویکرد از سوی دولت، مطابق با عرف بینالملل نیست زیرا براساس قواعد و قوانین بینالملل امکان شکایت و اقامه دعوا در این زمنیه برای ما فراهم است و ما باید از طریق رسمی و قانونی در مجامع بینالملل شکایت خود را پیگیری کنیم.
این رویه حتما باعث دفاع از حقانیت ملت ایران است و نباید آن را نادیده گرفت.
جواد منصوری - تحلیلگر مسائل بینالملل / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: