قله اورست قد کشید

کد خبر: ۱۲۹۳۰۱۸

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا‌و‌سیما، کوه اورست تقریبا یک متر بلندتر شد. 

روزنامه ایندیپندنت براساس اعلام رسمی دولت نپال و چین نوشت: کوه اورست، بلندترین کوه جهان، اکنون ۸۶ سانتیمتر بلندتر از ارتفاعی است که رسما برای آن ثبت شده است.

با انتشار گزارش هایی مبنی بر کاهش ارتفاع قله اورست پس از زلزله بزرگ نپال در سال ۲۰۱۵، چین و نپال توافق کردند تا به صورت مشترک ارتفاع این قله مرتفع را بار دیگر اندازه گیری کنند.

بسیاری از زمین شناسان معتقدند که زلزله ۷.۶ ریشتری نپال در ماه آوریل سال ۲۰۱۵، ارتفاع قله اورست را تا سه سانتیمتر کاهش داده است که اکنون این مسئله از سوی مقامات نپال و چین رد شده است.

بررسی های پیشین، ارتفاع قله اورست را هشت هزار و ۸۴۸ متر تعیین کرده بود.

تصمیم برای اندازی گیری دوباره ارتفاع قله اورست پس از پایان سفر دو روزه شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به نپال گرفته شد.

در بیانیه مشترک آمده است: نپال و چین به صورت مشترک ارتفاع قله اورست را به عنوان نماد دوستی میان دو کشور اندازه خواهند گرفت.

هند نیز در سال ۲۰۱۷ پیشنهاد اندازه گیری قله اورست را مطرح کرده بود؛  اما این پیشنهاد از سوی نپال رد شد.

کوه اورست با نام نپالی ساگارماتا (به معنی سر آسمان) و نام تبتی چومولونگما بلندترین کوه کره زمین است.

ارتفاع قله آن از سطح دریا برابر با هشت هزار و ۸۴۸ متر (۲۹٬۰۲۸ پا) می باشد؛  این کوه در رشته کوه‌های هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته‌ است.

کوه اورست بلندتر شددر سال ۱۸۵۶، در طرح نقشه‌برداری مثلثاتی بزرگ هند، برای اولین بار ارتفاع قله اورست -که در آن زمان با نام قله ۱۵ شناخته می‌شد- به مقدار هشت هزار و ۸۴۰ متر گزارش شد.

در سال ۱۸۶۵، نام انگلیسی رسمی اورست توسط انجمن سلطنتی جغرافیا بنابر توصیه‌نامه اندرو واگ، رئیس وقت ممیزی انگلیس در هندوستان انتخاب شد.

این نام به خاطر جورج اورست و با وجود مخالفت وی، انتخاب شد؛  واگ نمی‌توانست یک نام محلی و عمومی را پیشنهاد کند، چرا که در آن زمان امکان دسترسی افراد بیگانه به تبت و نپال وجود نداشت. با این حال، نام چامولونگما برای قرون متمادی در میان تبتی‌ها و نپالی‌ها رایج بود.

جورج اورست یک نقشه‌بردار و جغرافی‌دان اهل ولز بود که منصب سر نقشه‌بردار کل هند را از سال ۱۸۳۰ تا ۱۸۴۳ برعهده داشت.

از زمان نخستین صعود موفقیت آمیز به اورست توسط "شرپا تنزینگ نورگی" و "ادموند هیلاری" در سال ۱۹۵۳، تا به حال هزاران نفر موفق به فتح این قله شده اند، اما ارتفاع دقیق قله اورست از زمان اولین اندازه گیری آن در سال ۱۸۵۶ تا به حال همواره موضوع بحث و اختلاف نظر بین چین و نپال بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها